عصر کرد
مشاوران تحصیلی، دلخوشی کاذب ایجاد نکنند
سه شنبه 23 مرداد 1397 - 12:21:43 PM
ایسنا

عصرکرد- هرساله بیش از یک میلیون متقاضی دانشگاه خود را برای کنکور آماده می کنند. کسانی که یک سال از زندگی را برای تحقق رویاهای خود و قبولی در کنکور صرف می کنند. شاید در ظاهر معادله ای ساده به نظر بیاید که با درس خواندن و رفتن سر جلسه کنکور همه چی تمام می شود اما اینگونه نیست.

بعد از تحمل مشقت های فراوان درس خواندن طولانی و قبولی در کنکور، مرحله بعد انتخاب رشته است که می تواند نقش مهمی در پذیرش فرد در دانشگاه و رشته مورد نظر داشته باشد. امروزه متاسفانه متقاضیان و خانواده ها بیشتر نگاهی مادی به دانشگاه ها دارند و این باعث تراکم بیش از حد متقاضی در چند رشته خاص شده است.

پارامترهای بسیاری در قبولی متقاضی دخیل اند اما انتخاب رشته خود می تواند رقابتی دیگر برای بهترین انتخاب ها باشد. اکثر افرادی که برای بار اول در کنکور سراسری شرکت کرده اند با انتخاب رشته آشنایی چندانی ندارند و برای پیدا کردن گزینه بهتر به مشاور تحصیلی مراجعه می کنند.

پروین مهدوی، کارشناس مشاوره و برنامه ریزی  با اشاره به اینکه مشاوران نقش بسزایی در انتخاب رشته دارند اظهار کرد: مشاوران بر اساس تراز، نمره کل، علاقه و بازارکار انتخاب های دانش آموزان را دسته بندی می کنند که افراد به بیکارهای جامعه اضافه نشوند.

وی افزود: بهتر است دانش آموزان قبل از مراجعه به مشاور، بر اساس علاقه و شهرهای نزدیک رشته و دانشگاه مورد نظر خود را انتخاب کنند.

این کارشناس مشاوره و برنامه ریزی، با بیان اشتباه و باور غلط بین دانش آموزان و خانواده آنها تصریح کرد: متاسفانه چشم و هم چشمی باعث شده بسیاری از افراد در انتخاب ها، یک رشته را بدون در نظر گرفتن تراز و علاقه انتخاب کنند که با مراجعه به مشاور می توان این باورهای غلط را رفع کرد.

وی در خصوص سامانه مجازی انتخاب رشته بر روی سایت سازمان سنجش عنوان کرد: استفاده از این نرم افزار نمی تواند به تنهایی کافی باشد اما بخش مهمی از کار را برای متقاضیان دانشگاه انجام می دهد که با کمک و راهنمایی مشاور انتخاب رشته کامل تر می شود.

مهدوی با اشاره به مراحل انتخاب رشته ادامه داد: مشاور با در نظر گرفتن رتبه و تراز متقاضی در مرحله اول در مورد تک تک رشته ها توضیح می دهد و بعد دانشگاه ها را بر اساس نزدیکی، خوابگاه و سایر موارد بررسی کرده و همچنین از نرم افزار انتخاب رشته فرهیختگان شریف که متعلق به سازمان سنجش است برای احتمال قبولی در هر کد رشته استفاده می کند.

وی در خصوص تعدد مشاوران در سطح شهر و تبلیغات بسیار در رابطه با انتخاب رشته عنوان کرد: عده ای از مشاوران تحصیلی بیشتر دلخوشی کاذب ایجاد می کنند، شاید این دسته از مشاوران انتخاب رشته کنند ولی به هیچ عنوان نباید قول 100درصد بدهند که فرد در این کد رشته پذیرش می شود و در کل انتخاب رشته بر اساس احتمال است.

این کارشناس مشاوره و برنامه ریزی تحصیلی گفت: متاسفانه نظارتی بر مشاوران تحصیلی سطح شهر وجود ندارد که در سراسر شهر تبلیغاتی از این افراد مشاهده می کنیم، این مشاوران تحصیلی بیشتر باعث سردرگمی افراد در انتخاب رشته می شوند.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به بومی سازی دانشگاه ها اظهار کرد: ما با بومی سازی که همگام با افزایش سهمیه دانشگاه باشد و دانشجویان بتوانند در شهر خودشان به تحصیل بپردازند موافقیم، اما متاسفانه شاهد بوده ایم که سهمیه استان کردستان را با بهانه بومی سازی کاهش داده اند.

مهدوی در پایان یادآور شد: متقاضیان اصلا برای انتخاب رشته استرس نداشته باشند ولی ما شاهد هستیم که افرادی با رتبه های خوب، بی انگیزه و از آینده تحصیلی و کار خود نا امید هستند و هنوز دانشگاه نرفته، خود را جز جمعیت بیکار شهر به حساب می آورند.

پگاه و غزال دو متقاضی کنکور هنر، که با آرزوهای فراوان به مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی جهت انتخاب رشته مراجعه کرده بودند. پگاه از اینکه بسیاری از دانش آموزان رشته های دیگر به هنر می آیند انتقاد و تصریح کرد: دانش آموزان رشته های دیگر به این دلیل که دروس عمومی آنها بهتر است معمولا نتایج خوبی به دست می آورند و این در حالی است که ما برای آزمون عملی سالهاست تلاش می کنیم.

غزال از امیدواری خود به آینده کاری گفت و عنوان کرد: انگیزه ای بسیار برای کار در وجودم احساس می کنم و دوست دارم در آینده خودم همراه با پگاه کاری را شروع کنیم.

شاید تحصیل در رشته هایی که علاقه ای به آنها ندارید ساده به نظر برسد اما اگر به رشته ای که می خوانید علاقه داشته باشید حتما می توانید در آینده بیشتر تاثیرگذار باشید و یا حتی مثل غزال و پگاه با انگیزه بسیار به سراغ دانشگاه و بازار کار بروید.


http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/45142/مشاوران-تحصیلی،-دلخوشی-کاذب-ایجاد-نکنند
بستن   چاپ