عصر کرد
کيفيت پائين آرد و نارضايتي مردم بيجار از نان توليدي
چهارشنبه 13 بهمن 1395 - 11:33:54 AM
ايرنا
کردانلاين- طرح آزاد سازي خريد آرد با هدف ايجاد بازار رقابت سالم و عرضه نان مرغوب مدتي اجريي شد، ولي به مرور زمان عملا به حاشيه رفت و اکنون متولي نانوائي ها مجبورند نياز خود را از طريق سامانه کشوري خريد آرد و از کارخانه هاي تعيين شده توسط اداره کل غله هر استان بدون هيچگونه اختياري خريد کنند.
اين موضوع باعث شده است، بحث رقابت بين کارخانه هاي آرد و مشتريان(نانوائي ها) مخدوش و تعهدي براي توليد آرد مرغوب و رقابت براي خريد آرد با کيفيت فراموش شود.
مدتي است نان توليدي نانوائي هاي بيجار بويژه نان سنگک با مشکل بي کيفيتي مواجه شده و موجبات نگراني مردم را ايجاد است.
`محمد` متولي نانوايي سنگک جنب بازار بيجار مي گويد: آرد بسيار نامرغوب است، خمير روي دست نمي ماند تا بتوانم آنرا براي پخت آماده کنم.
او ادامه داد: ما مجبور هستيم از کارخانه ديواندره که براي نان سنگک آرد توليد مي کند، خريد کنيم و اين اجبار باعث شده است که هرچه کارخانه توليد مي کند به نان تبديل کنيم و مردم نيز بايد مصرف کنند.
به گفته او، اغلب مشتريان بخاطر حفره هاي زياد روي نان و سوخته شدن مابقي نان سنگک نگران هستند و برخي نان را روي سکو رها مي کنند و نمي برند.
وي ادامه داد: اين موضوع به کميسيون آرد بيجار منتقل شده ولي هنوز بي نتيجه بوده است، و ما نيز ناچار بايد آنرا خمير کنيم.
رضا متولي نانوايي خيابان توحيد نيز که در نانوايي محمد با لباس کار حضور داشت مي گويد: آنقدر مورد اعتراض مردم قرار گرفتم که خمير را داخل نانوايي رها نمودم و براي تدبير کار به سراغ همکارم آمدم.
وي افزود: يک پخت خمير آماده اکنون در نانوايي رها شده مانده و براي مابقي آرد مانده ام چکار کنم.
وي ادامه داد: آنقدر آرد بي کيفيت است که مهلت تهيه و آماده کردن براي پخت را نمي دهد و روي دست ليز مي خورد.
مرادي يکي از مشترياني که از خريد چهار نان سنگک منصرف و به يک نان اکتفا کرد به خبرنگار ايرنا گفت: من پول سالم تقديم نانوايي مي دهم که نان سالم و قابل خوردن بگيرم، قرار نيست آنرا مستقيم دور بريزم.
وي افزود: قيمت يک سنگک هفت هزار و 500 ريال است، ولي هزينه نان قابل استفاده براي مصرف کننده حدود 15 هزار ريال تمام مي شود.
وي به افزايش تردد و فعاليت مجدد دوره گردهايي که ضايعات نان را خريداري مي کنند اشاره کرد و ادامه داد: اين امر نشان از اين دارد که ضايعات نان و دور ريز آن زياد شده است.
قهرماني پيمانکار حمل و نقل آرد بيجار نيز گفت: هر يک از نانوايي هاي بيجار موظف هستند نياز خود را از طريق سامانه خريد کشوري از کارخانه هاي ديواندره و سقز تهيه نمايند و او نيز ناچار است همان خريد را حمل و تحويل دهد.
وي ادامه داد: آرد نان سنگک از کارخانه ديواندره خريد مي شود که با مشکلات پخت مواجه شده و متوليان نانوائي ها نگران هستند.
دبير کميسيون آرد و نان فرمانداري بيجار نيز گفت: اين مشکل بايد درنشست کميسيون بررسي شود.
مهربانيان با بيان اينکه هر ماه نشستي با حضور با متوليان نانوايي ها برگزار مي شود، قول داد اين موضوع را در اولين نشست ماهانه خود طرح کند تا چاره انديشي شود.
او گفت: به تازگي اين مسئوليت به وي محول شده است و بنابراين براي پاسخ به بحث آزاد سازي از موضوع الزام به خريد از يک کارخانه واحد بي اطلاع است.
به هرحال آنچه که در اين ميان حائز اهميت است فوريت رفع مشکل و تحويل نان سالم به مردم است.
مردم انتظار دارند نگراني آنها در زودترين زمان ممکن رفع شود و بتوانند از نان قابل مصرف و مورد نياز روزانه خود بهره ببرند.
موکول کردن اين انتظار به نشست ماهانه کميسيون آرد و نان براي مردم قابل پذيرش نيست.
شهر بيجار با جمعيتي حدود 50 هزار نفر در 145 کيلومتري مرکز استان کردستان واقع شده است.
شهرستان بيجار که بالاترين توليد کننده گندم مرغوب کشور است و به عنوان انبار غله گندم شهرت دارد از داشتن کارخانه آرد محروم است.
تنها کارخانه آرد در دست ساخت آن نيز چندين سال است با بيش از 85 درصد پيشرفت فيزيکي اکنون در کيلومتر 15 بيجار توسط پيمانکار غير بومي رها شده است.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/4373/کيفيت-پائين-آرد-و-نارضايتي-مردم-بيجار-از-نان-توليدي
بستن   چاپ