عصر کرد
توجه به حقوق شهروندي از ضروريات جامعه است
شنبه 18 دي 1395 - 11:26:12 AM
ايرنا
کردانلاين- حمد الله کريمي روز شنبه با اشاره به ضرورت توجه بيشتر به مقوله حقوق شهروندي و بسترسازي بيشتر توسط رسانه ها  افزود: حقوق شهروندي داراي مصاديق بسيار فراواني است و هرکسي به مقتضاي مباني اخلاقي، فکري و اجتماعي خود به آن نگاه مي کند و براي ديگران نيز بايد قابل احترام باشد.
وي به جايگاه قانون اساسي در خصوص حقوق شهروندي که حد و مرز خاص آن تعريف و مقيد شده است استناد کرد و ادامه داد: در قانون اساسي مباني تعامل بيشتر ميان دولت و مردم در ماده هاي متعدد و مختلف تصريح شده است.
او تاکيد کرد: همه بايد در مسيرتعريف شده اصول مترقي قانون اساسي حرکت کنيم، به جايگاه قانون اساسي احترام بگذاريم و در برابر آن تمکين نماييم.
به نظر نماينده مردم بيجار در مجلس شوراي اسلامي؛ در بيش از 52 ماده از مواد قانون اساسي در خصوص مصاديق حقوق شهروندي، جايگاه و ارزش انسان، حق انتخاب، دفاع از کرامت انساني، خودداري از تجسس و پرهيز از تصاحب مال نامشروع و موارد بسيار زياد، بطور جامع فهرست و مصوب شده است.
اين کارشناس رشته حقوق ادامه داد: وقتي از حقوق شهروندي صحبت مي‌کنيم، بايد جامع نگر و بسيار ژرف به موضوع نگاه کنيم بايد مسيري دوطرفه داشته باشيم که همه بتوانند، بدون تضاد و برخورد، از زندگي و مزيت هاي زندگي اجتماعي بهره مند شوند.
کريمي يادآوري کرد: در نظام مترقي جمهوري اسلامي علاوه بر قانون اساسي که به اندازه کافي در مورد مصاديق و مظاهر حقوق شهروندي بحث ايجاد کرده است، در خيلي موارد ديگر هم قوانين متقن و محکمي با عنوان قوانين عادي وضع شده است که موجب تصويب منشور حقوق شهروندي شده است.
وي افزود: بسياري از مصاديق مصرح در قانون اساسي و قوانين عادي که مکمل يکديگر هستند در نظام اسلامي مرهون و مديون افکار مترقي و جامع امام راحل و نحبگاني ديني است.
* حقوق شهروندي درغرب با چالش مواجه است
او ياد آوري کرد: اگر به سراغ برخي رژيم هاي غربي فعلي که ادعاي پيشرفت و توسعه را يدک مي کشند برويم، بسيار عقب مانده تر از وضعيت فعلي حقوق شهروندي مصرح در اصول و اعتقادات ديني و قانون اساسي جمهوري اسلامي هستند.
کريمي خانواده را رکن اساسي جامعه دانست و خاطرنشان کرد: تمام اصول شايسته حقوق شهروندي ازجايگاه يک خانواده اصيل، با فرهنگ، مترقي و متفکر سرچشمه مي گيرد، جوامع غربي بخاطر اينکه اصالت را از خانواده گرفته اند دراين زمينه عقب مانده هستند.
او به رشد و ترقي جامعه ايراني و اسلامي در طول 35 سال انقلاب اسلامي اشاره کرد و آنرا زمينه ساز تحقق همه مصاديق حقوق شهروندي برشمرد که بسياري از نظرات حقوق دانان غربي و افراد سياسي شرق را به چالش کشيده است.
نماينده شهرستان بيجار در مجلس، منشور حقوق شهروندي را به عنوان يک دستاورد بزرگ نظام اسلامي دانست که اکنون سرلوحه و مبناي کاري ديگر جوامع نيز قرار گرفته است.
وي گفت: البته حقوق شهروندي با توجه به عملکرد دولت ها فراز و فرودهايي داشته است و اين هدف و برنامه انقلاب اسلامي نيست که با يک دولت مهجور و با دولت ديگر ظهور پيدا کند، اصول کار و موضوع حق مردم است و اين مهم تا کنون روند مثبت و در حال رشدي بخود گرفته است.
کريمي اظهار اميداوري کرد در دولت تدبير و اميد که به اين امر توجه بيشتري گرديده و برخي نواقص کاري که پيش روي جامعه قرار دارد، احصاء و رفع گردد و همچنين در دولت هاي بعدي نيز مورد توجه بيشتري قرار گيرد و با سرعت و جديت قوي تري پيش برود.
شهرستان بيجار با يک نماينده در مجلس شوراي اسلامي در شرق استان کردستان واقع شده است.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/4257/توجه-به-حقوق-شهروندي-از-ضروريات-جامعه-است
بستن   چاپ