عصر کرد
شايعه سازي در فضاي مجازي اين بار دامن مرغ استان کردستان را گرفت
شنبه 11 دي 1395 - 12:51:00 PM
مهر
کردانلاين- شايعه سازي در فضاي مجازي در خصوص مسائل و موضوعات مختلف پاياني ندارد و متاسفانه افراد سودجو با بهره برداري سوء از وضعيت فعلي تلاش مي کنند فضاي جامعه را تحت تاثير قرار دهند و هر بار با دست مايه قرار دادن مسائل مختلف به دنبال تشويش اذهان عمومي و همچنين نگران کردن مردم در خصوص سلامت و حتي امنيت خود هستند.

جعل اخبار و همچنين دامن زدن به شايعاتي بي پايه و اساس در فضاي تلگرام در کردستان موضوعي تازه نيست و متاسفانه در يکي دو سال اخير و با گسترش اين فضاي بدون محدوديت و مديريت، هر بار شايعه اي در اين استان منتشر مي شود.

در طول دو هفته اخير چندين موضوع مختلف از سوي کانال ها و گروه هاي تلگرامي در خصوص مسائل مختلف در استان کردستان به صورت شايعه اي بي پايه و اساس در بين مردم منتشر شده است و نکته نگران کننده تر اينکه بخشي از جامعه نيز با آنها همراه مي شود و شماري از اقشار را نيز تخت تاثير منفي خود قرار مي دهد.

جعل عکس نصب مجسمه هنرمند برجسته کردستاني در آبيدر سنندج، پخش کردن خبري مبني بر آلوده بودن آب سنندج و تصويرسازي هاي جعلي در اين خصوص و در نهايت انتشار عکسي در خصوص بيماري جذام مرغي در مرغداري هاي استان کردستان تازه ترين شايعاتي است که در کمتر از دو هفته اخير فضاي استان را تحت تاثير قرار داده است.

در اين دو عکس بدون نام و نشان که از سوي افرادسودجو در کانال ها و گروه هاي مختلف تلگرامي و از روز دوشنبه هفته قبل دست به دست مي شد، عنوان شده است که در مرغداري هاي استان کردستان جذام مرغي مشاهده شده است و به مردم هم توصيه شده که از مصرف مرغ پرهيز کنند و اين دو عکس همراه با شايعاتي ديگر باعث شده است که اين دو عکس بارها از سوي افراد مختلف دست به دست شده و فضاي مجازي استان را تحت تاثير خود قرار دهد.

با ادامه اين روند و همچنين به توجه به گستردگي انتشار اين خبر جعلي، مديرکل دامپزشکي استان کردستان  و در واکنش به اين موضوع که سلامت مردم را نشانه رفته است، گفت: دست به دست شدن اين عکس هاي جعلي طي چند روز اخير باعث حساسيت مردم استان کردستان شده است که اين مورد شايعه اي بيش نيست و انتظار مي رود که مردم استان نيز به هيچ عنوان به اين موارد توجهي نداشته باشند.

مجتبي ورمقاني با اشاره به جزئيات اتفاقات چند روز اخير در خصوص شايعه وجود جذام مرغي، بيان کرد: چند روزي است که عکسي با مضمون جذام مرغي در فضاي مجازي دست به دست مي‌چرخد و منتج به تشويش اذهان عمومي شده است که ترويج شايعاتي از اين دست در فضاي مجازي فقط براي تشويش اذهان عمومي است و هيچ گونه پايه و اساسي هم ندارد.

مديرکل دامپزشکي کردستان با اشاره به منبع اصلي اين شايعه سازي در فضاي مجازي، افزود: اين شايعه مختص استان کردستان نيست و در همه کشور پخش شده است اما آن‌چه واقعيت دارد اين است که اصلا جذام، مختص انسان است و نمي‌تواند طيور را آلوده کند و در کل اصلا بيماري به اين عنوان وجود خارجي ندارد.

وي ادامه داد: عارضه‌اي که در تصوير در فضاي مجازي منتشر شده است plantar pododermatitis نام دارد و در اثر نامناسب بودن بستر پرورش مرغ‌ها و بخصوص در مرغ‌هاي سنگين ايجاد شده و بيشتر مربوط به سوختگي پوست کف پا در اثر آمونياک حاصل از کود مرغ در بستر است.

ورمقاني با اشاره به ريشه اصلي بروز اين مشکل در مرغداري ها، بيان کرد: اين عارضه به‌خصوص در زمستان به دليل سرماي هوا و کم بودن تهويه‌هاي سالن مرغداري و رطوبت بالاي بستر بيشتر ديده مي‌شود.

وي گفت: شهروندان و مردم استان کردستان مي‌توانند مرغ‌هاي بسته‌بندي شده و تحت نظارت اداره‌کل دامپزشکي را با فراغ بال خريداري و مصرف کنند چراکه همه مرغداري‌هاي صنعتي کشتار خود را تحت نظارت اداره‌کل دامپزشکي و در کشتارگاه‌هاي صنعتي طيور انجام مي‌دهند و هر مورد مشکوکي به عفونت و انواع بيماري بلافاصله از صف کشتار خارج مي‌شود.

وي با اشاره به نظارت هاي مستمر و منظم صورت گرفته از مرغداري ها و مراکز عرصه فراورده هاي گوشتي و دامي، عنوان کرد: اين اداره کل در راستاي تامين سلامت جامعه با هيچ فردي تعارفي ندارد و در صورت بروز هر گونه مشکلي در اين خصوص در کوتاهترين زمان ممکن و بر اساس قانون با موضوع برخورد مي کند.

مديرکل دامپزشکي کردستان يادآور شد: از مردم استان کردستان انتظار داريم که اخبار در خصوص هر گونه بيماري و ديگر مسائلي از اين دست را از طريق مراجع رسمي خبر پيگيري و دنبال کرده و به هيچ عنوان به اخبار و شايعات منتشر شده در فضاي مجازي توجهي نداشته باشند.

در حالي که اين بار موضوع بسيار مهمي همچون سلامت گوشت مرغ در استان کردستان دستمايه سودجوي ها در فضاي مجازي و به تلگرام قرار گرفته است که به نظر مي رسد نهادهاد و مارجع مسئول بايد با دقت بيشتري مسائل از اين دست را مورد پيگيري قرار داده و در کوتاهترين زمان ممکن با آنها برخورد کنند.

دست مايه قرار دادن مسائلي همچون سلامت مردم جامعه و همچنين پخش شايعاتي از اين دست نه تنها تشويش اذهان عمومي را به دنبال دارد که باعث مي شود که توليدکنندگان نيز دچار ضرر و زيان شوند و به همين دليل بايد با جديت بيشتري نظارت بهتري بر اين فضاي مجازي و شبکه هاي اجتماعي صورت گيرد.


http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/4230/شايعه-سازي-در-فضاي-مجازي-اين-بار-دامن-مرغ-استان-کردستان-را-گرفت
بستن   چاپ