عصر کرد
برداشت گرمک از دیمزارهای سروآباد آغاز شد
چهارشنبه 10 مرداد 1397 - 8:03:40 AM
ایرنا
عصر کرد - سنندج - برداشت گرمک از 60 هکتار دیمزارهای شهرستان سروآباد آغاز شده و پیش بینی می شود بیش از یک هزار تن محصول برداشت و روانه بازار مصرف شود.
  «گرمک» که در زبان کُردی به آن کالک، زرک و یا گرکه هم گفته می شود، میوه ای خوش رنگ و خوش بو است که در فصل بهار (اردیبهشت ماه) در مزارع دیم کاشته می شود و با بارش های بهاری رشد می کند.
گرمک سروآباد بویژه در روستای ذکریان این شهرستان شهرت زیادی دارد و مرداد ماه هر سال همزمان با زمان برداشت آن کمتر مسافر و رهگذری هست که از گرمک های این منطقه نخریده و طعم خوشمزه آن را نچشیده باشد.
گرمک دارای انواع مختلفی از جمله «گرکه دیم روشه، ساده، شمامه» و طعم ترش و شیرین است که از روی نوع و رنگ پوست آن می توان طعم را تشخیص داد.
مدیر جهاد کشاورزی سروآباد  اظهار داشت: کار برداشت خربزه دیمی مشهور به گرمک (گرکه و زرک) در مزارع این شهرستان از اوایل مرداد آغاز و تا اواسط شهریور ادامه دارد.
قاسمی نژاد با بیان اینکه 60 هکتار از مزارع شهرستان زیر کشت گرمک دیمی است، گفت: متوسط برداشت این محصول در هر هکتار 24 تن است و پیش بینی می شود بیش از یک هزار تن گرمک از مزارع سروآباد برداشت و روانه بازار مصرف شود.
وی ادامه داد: بیشترین سطح زیر کشت این محصول در محدوده روستاهای ذکریان، خشکین، حسین آباد و قلعه جی و به صورت پراکنده در سایر نقاط شهرستان است.
مدیر جهاد کشاورزی سروآباد یادآور شد: این محصول همزمان با اتمام بارندگی ها در اردیبهشت هر سال توسط کشاورزان از راه مستقیم بذر در زمین به صورت دیم کشت و در یک دوره یک ماهه تا 40 روزه در فصل تابستان برداشت می شود.
قاسمی نژاد افزود: گرمک در اندازه و رنگ های مختلف گرد و بیضی 200 گرمی با پوست زرد طلایی صاف و طعم شیرین (شمامه) و به صورت بزرگ یک تا 2 کیلوگرم که دارای خطوط عمیق و پوست کدر و سبز و تیره با طعم ترش و شیرین است.
وی متوسط قیمت فروش هر کیلوگرم گرمک را 30 هزار ریال اعلام کرد و گفت: این محصول توسط کشاورزان با حجم بسیار زیاد در مسیرها و جاده اصلی سنندج - سروآباد - مریوان و در شهرهای اطراف به عنوان یک محصول فصلی جذاب و خوشمزه فروخته می شود.
مدیر جهاد کشاورزی سروآباد اضافه کرد: این شهرستان حائز شرایط اقلیمی مناسب جهت کشت گونه های دیمی است و بارش های مناسب با متوسط 700 میلیمتر، روزهای گرم و شب های خنک و مرطوب تابستان زمینه مناسبی برای کشت و پرورش خربزه دیمی مشهور به گرمک فراهم کرده است.
قاسمی نژاد یادآور شد: بذر گیری این محصول به منظور کشت در سال آینده توسط کشاورزان و از بوته هایی با عملکرد و کیفیت مناسب انجام می شود.
شهرستان سروآباد با 2 بخش مرکزی و هورامان و جمعیتی بیش از 52 هزار نفر در فاصله 90 کیلومتری از سنندج مرکز استان کردستان واقع شده و 24 کیلومتر مرز با کشور عراق دارد.


http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/39788/برداشت-گرمک-از-دیمزارهای-سروآباد-آغاز-شد
بستن   چاپ