عصر کرد
هفته فرهنگي کردستان در انزلي باعث معرفي فرهنگ استان به تمام ايران شد
دوشنبه 29 شهريور 1395 - 10:38:59 AM
ايرنا
کردانلاين- قطب الدين صادقي افزود: با برگزاري همايش هاي فرهنگي مي توان تصور کاذب روزنامه اي و شبه سياسي در مورد اقوام مختلف کشور را تغيير دهد.
وي گفت: برگزاري هفته هاي فرهنگي در استان هاي مختلف کشور مي تواند زمينه را براي تغيير نگرش افراد در مورد اقوام و مقابله با تصور کاذب روزنامه اي و شبه سياسي فراهم کند.
وي اضافه کرد: فرهنگ، نمادهاي قومي و فولکلوري هر منطقه تنها با برپايي همايش هاي مختلف در بين ديگر ملت ها شناخته شده و مي تواند گسترش پيدا کند.
او با اشاره به اينکه کردستان از نظر داشته هاي طبيعي غني ترين منطقه کشور است و جغرافياي طبيعي تنها معرف آن نيست اظهار کرد: لازم است براي شناسايي قابليت هاي ديگر اين استان بويژه در زمينه فرهنگ و مسايل اجتماعي، همايش هاي فرهنگي در طول سال برگزار شود.
وي افزود: ويژگي هاي فرهنگي کردستان از جمله زبان کُردي از جمله زبان هاي کهن با قدمت چند هزار ساله ايران و يکي از افتخارها ايران اسلامي است.
به گفته وي در کنار زبان کُردي، معماري اين استان هم در ايران کم نظير بوده و با توجه به ويژگي هاي جغرافيايي به بهترين شکل ممکن فضاي زيستي خود را تامين کرده و بدون بهره گرفتن از امکانات بيروني فقط با ذوق مردم اقتدار خود را به نمايش گذاشته است.
اين دانش آموخته هنرهاي نمايشي دانشگاه سوربن فرانسه در ادامه از موسيقي کردستان به عنوان يک هنري منحصر به فرد ياد کرد و گفت: اين هنر حامل ويژگي هاي جغرافيايي، تلاش ها و انتقال سينه به سينه نسل هاي گذشته و باورهاي ديني مردم اين خطه است.
وي افزود: موسيقي کردستان در بطن خود بسياري از مفاهيم را پرورده و همواره به نيازهاي فرهنگي در دوره هاي تاريخي به بهترين شکل ممکن پاسخ داده است.
صادقي گفت: لازم است برنامه هاي فرهنگي و هفته فرهنگي ساير استان ها در کردستان نيز برگزار شود و نخبگان و هنرمندان اين استان ها نيز بتوانند از نزديک با فرهنگ و آيين هاي مردم اين خطه نيز آشنا شوند.
قطب الدين صادقي متولد سنندج و دانش آموخته دانشکده هنرهاي زيباي دانشگاه تهران است که دکتراي هنرهاي نمايشي را از دانشگاه سوربن فرانسه کسب کرده و يکي از اساتيد برجسته و صاحب نظر رشته تئاتر در سطح کشور است.
از اين استاد برجسته تاکنون بيش از 60 مقاله علمي پژوهشي، چند اثر تاليف و ترجمه در زمينه نمايش و تئاتر به چاپ رسيده و کارگرداني صحنه چندين نمايش از جمله باغ شکرپاره، يادگار زريران، عادل ها، عکس يادگاري، دخمه شيرين، پرومته در زنجير، افشين و بودولف هر دو مرده اند، سرود مترسک پرتقالي، قابيل و سحوري را بر عهده داشته است.
قطب الدين صادقي همچنين کارگرداني هفت قبيله گمشده، خط عشق، پيکره هاي بازيافته، زنان صبرا، مردان شتيلا، دوران بيگناهي، مبارک، نگهبان کوچک، مويه جم، هفت خوان رستم، بهرام چوبينه، مردفرزانه، ببر ديوانه، نيرنگ هاي اسکاپن، هملت، سي مرغ و سيمرغ، آرش، مده آ، آژاکس، فرمان گمشده، پيک نيک در ميدان جنگ، افعي طلايي، بامها و زير بامها را بر عهده داشته است.
نمايش هاي سرود صد هزار افلياي عاشق، عزيز شنگالي و بي تو باشتر از جمله تازه ترين آثار نمايشي اين نويسنده و کارگردان تئاتر کشورمان است.
برنامه هاي هفته فرهنگي کردستان با هدف احياي فرهنگ اصيل کشور، ارتباط مناسب بين اقوام، ايجاد تعادل وجود مشترک اقوام ايراني و فراهم نمودن فضايي شاد و مفرح براي گردشگران تدارک ديده شده بود.
برپايي سياه چادر و نمايشگاه صنايع دستي و غذاهاي محلي، اجراي نمايش هاي آييني و سنتي، موسيقي نواحي و فولکلور، نمايش خياباني، شب شعر اکران فيلم از برنامه هاي اين هفته بود.
هفته فرهنگي کردستان از تاريخ 20 تا 26 شهريور در فاز تجارت و گردشگري منطقه آزاد انزلي با حضور جمعي از هنرمندان و مسئولان اجراي اين استان برگزار شد.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/3927/هفته-فرهنگي-کردستان-در-انزلي-باعث-معرفي-فرهنگ-استان-به-تمام-ايران-شد
بستن   چاپ