عصر کرد
توسعه بدون وجود نقشه راه امکان پذیر نیست
شنبه 6 مرداد 1397 - 1:45:08 PM
ایسنا
عصر کرد - رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی با اشاره به اینکه همه کنشگران توسعه اعم از بخش دولتی، نظام رسمی برنامه ریزی، بخش غیر دولتی و تک تک شهروندان در رابطه با تبیین مسیر، اهداف و استراتژی های توسعه استان باید ایفای نقش کنند، گفت: توسعه بدون وجود نقشه راه امکان پذیر نیست و ممکن است به ناکجاآباد ختم شود.
  بهرام نصراللهی زاده در رابطه با ابعاد و ضرورت‌های آمایش سرزمین استان کردستان و تبادل نظر پیرامون تدوین سند آمایش استان با بیان اینکه توسعه بدون وجود نقشه راه امکان پذیر نیست و ممکن است به ناکجاآباد ختم شود، گفت: یکی از مسائل حائز اهمیت در هر منطقه تبیین مسیر، اهداف، راهبردها و استراتژی های توسعه است .
وی با اشاره به اینکه همه کنشگران توسعه اعم از بخش دولتی، نظام رسمی برنامه ریزی، بخش غیر دولتی و تک تک شهروندان در این‌ رابطه باید ایفای نقش کنند، عنوان کرد: هر نقطه و هر مکانی دارای قابلیت و ظرفیت های متفاوتی است و برای رسیدن به اجماع نظر نیازمند واکاوی و همفکری هستیم و از این جهت تدوین سند آمایش ملی و استانی در دستور کار نظام برنامه ریزی کشور قرار گرفته است .
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان با بیان اینکه تدوین این سند هم از سوی مقام معظم رهبری و هم در برنامه های پنج ساله توسعه هم مورد توجه قرار گرفته است، بیان کرد: سازمان برنامه و بودجه کشور در دولت متولی تدوین سند آمایش است .
نصراللهی زاده ادامه داد: باید از طی مسیرهای بدون مطالعه و اقدامات غیر کارشناسی پرهیز شود و به همین دلایل در برنامه های پنج ساله از جمله برنامه ششم دولت مکلف به تدوین سند آمایش سرزمین شده است .
وی با اشاره به اینکه در کردستان تدوین بخشهایی از سند آمایش در سال های گذشته انجام شده است، افزود: تغییری در شرح خدمات مطالعات ایجاد شد و بدین دلیل که مطالعات قبلی بیشتر تبیین وضع موجود بوده و بر مبنای داده ها و دیتاهای قدیمی صورت گرفته بود بخش هایی به شرح خدمات اضافه گردیده و سیاست گذاری و بازنگری مجدد و پیش بینی سناریوهای مختلف این سند در دستور کار قرار گرفته است .
بهرام نصراللهی زاده تاکید کرد: توسعه فقط با بودجه عمومی امکان پذیر نیست و قبل از هر چیز فکر و نگرش توسعه گرایانه و راهبردها است که توسعه ایجاد می کند علی الخصوص که در حال حاضر و در بحث بودجه عمومی کشور با محدویت های بیشتری مواجه هستیم برگزاری چنین نشست هایی برای رسیدن به اجماع نسبی در مفهوم توسعه ضروری است .
نصراللهی زاده ادامه داد: تکمیل مطالعات سند آمایش سرزمین استان با حساسیت زیادی در حال انجام است و بازنگری و به روز کردن مطالعات و دیتاها و تکمیل بخش دوم آن انجام خواهد شد .
وی تصریح کرد: امروز نظام برنامه ریزی از بالا به پایین ناتوانی خودش را به اثبات رسانده و توسعه در نقطه و در مکان اتفاق می افتد بنابراین باید بدانیم که در چه مکانی چه فعالیت هایی امکان حصول توسعه را فراهم و تسهیل می کند و ضرورت های محلی و تعاملات بین پهنه های سرزمینی، ملاحظات ملی و فراملی و بین المللی در این سند آمایش لحاظ می شود .


http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/38714/توسعه-بدون-وجود-نقشه-راه-امکان-پذیر-نیست
بستن   چاپ