عصر کرد
عملیات گیاه پزشکی در 2هزار هکتار از جنگل های کردستان اجرا شد
شنبه 6 مرداد 1397 - 10:02:53
عصر کرد - سنندج - معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: عملیات گیاه پزشکی در 2 هزار هکتار از جنگل های این استان برای پایش، کنترل و مبارزه با آفت ها اجرا شد.
حسن بهرامی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این عملیات در 2 مرحله شامل پایش و انجام عملیات کنترل و مبارزه اجرا شد که عملیات مونیتورینگ و پایش در سطح جنگل های استان با هماهنگی کارشناسان ناظر و نظارت کار گروه گیاه پزشکی استان صورت گرفته است.
وی افزود: در این طرح مبارزه با آفات پروانه جوانه خوار بلوط برای سومین سال متوالی و به مدت هفت ماه در سطح 2 هزار هکتار در محدوده جنگل های بلوط اجرا شده است.
بهرامی اضافه کرد: عملیات کنترل و مبارزه نیز در جنگل های مناطق بحرانی شهرستان های سروآباد، بانه و مریوان صورت گرفته که برای اجرای آنها از محل اعتبارات استانی 900 میلیون ریال در مریوان و 180 میلیون ریال نیز در در محدوده بانه هزینه شده است.
وی با اشاره به اینکه مبارزه با روش های مکانیکی، محلول پاشی و تله فرمونی برای مبارزه با آفت جوانه خوار بلوط در جنگل های استان انجام شده است، یادآور شد: مبارزه مکانیکی با قطع و بریدن سرشاخه های آلوده به آفت، خارج و معدوم سازی در خارج از جنگل انجام می شود.
معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی تاکید کرد: این روش در مرحله شفیرگی و زمانی که درختان در حالت خواب زمستانه هستند یعنی در اسفند ماه اجرا شد.
وی گفت: در روش محلول پاشی با استفاده از محلول بیولوژیک BT یا باسیلوس تورنژیانسیس است به عنوان یکی از انواع حشره کش های بیولوژیکی جهت حذف آفت و در مرحله لاروی، بکار برده می شود.
بهرامی افزود: روش مبارزه فرمونی شامل چند مرحله تهیه فرمون مرتبط با نوع آفت، تهیه پاکت های مخصوص تله گذاری، نصب و سرکشی به موقع، جمع آوری تله های آلوده و معدوم سازی در خارج از جنگل است.
وی یادآور شد: با توجه به اینکه عملیات محلول پاشی در مناطق بحرانی با استفاده از محلول (B.T) در موثرترین زمان ممکن انجام گردیده در بازدید های مکرر از مناطق جنگلی که توسط کارشناسان کارگروه گیاه پزشکی اداره کل و کارشناسان ناظر، در حین عملیات گیاه پزشکی در جنگل ها انجام شده، جنگل های استان از وضعیت رویشی مناسبی برخوردار بوده که نشان از موثر بودن اجرای پروژه مذکور در مناطق بحرانی آفت دارد و از شدت طغیان آفت در این عرصه ها کاسته و به طبع شاهد کاهش چشمگیر تخم ریزی بر روی سرشاخه های بلوط بودیم.
به گزارش ایرنا، لارو پروانه جوانه ‌خوار بلوط با نام علمی Tortrix viridana از خانواده Tortricidae ها یکی از مهمترین آفات برگ خوار بلوط در جنگل های زاگرس محسوب می شود.
از مساحت 2 میلیون و 937 هزار هکتاری استان کردستان، بیش از 60 درصد آن شامل یک میلیون و 587 هزار هکتار آن را مراتع تشکیل می دهد که 373 هزار هکتار از این میزان جنگل است.
20 درصد از مراتع استان کردستان جزو مراتع درجه یک (متراکم) است که در هر هکتار از مراتع درجه یک سالانه بیش از 450 کیلوگرم علوفه خشک تولید می شود و مابقی مراتع درجه 2 (نیمه متراکم) هستند.
در مجموع 67 هزار خانوار روستایی استان بهره بردار بخش مراتع هستند و بهره برداران کردستانی 6.5 درصد علوفه کشور را تولید می کنند.
3034/9102

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/38686/عملیات-گیاه-پزشکی-در-2هزار-هکتار-از-جنگل-های-کردستان-اجرا-شد
بستن   چاپ