عصر کرد
مدير مرکز هنرهاي نمايشي حوزه هنري:
حوزه نمايش به پوست اندازي نياز دارد/تئاترکردستان نيازمندتوجه ويژه
شنبه 13 شهريور 1395 - 12:42:16 PM
مهر
fiogf49gjkf0d

کردانلاين- کوروش زارعي اظهار داشت: اين برنامه حرکتي بود که دو دهه قبل، حوزه هنري شروع کرد که در ميانه راه با تغييرات مديريتي و سياست هاي جديد باعث تعطيلي دفتر شد و حال پس از گذشت اين مدت احساس کرديم که در حوزه تئاتر نيازمند يک پوست اندازي هستيم.

به گفته وي احيا برنامه با چندين هدف است اول اينکه بتوان جوانان علاقمند به هنر نمايش و استعدادهاي تئاتري اين حرفه را شناسايي کرده و در يک پروسه چهار يا پنج ساله تعدادي از هنرمندان جوان و مستعد را براي هنر انقلاب در همه زمينه ها از نويسندگي تا بازيگري و حتي مديريت و اجرايي تربيت کنيم.

زارعي دومين هدف را در آشنايي دادن مردم با تئاتر دانست و دليل فاصله گرفته مردم با اين هنر را خوب کار نکردن هنرمندان بيان کرد و  بر اينکه تئاتر بايد به دل مردم و بطن جامعه اي که همه اقشار با هر نوع تفکر در آن حضور دارند برده شود تأکيد کرد.

وي با اشاره به اينکه اين حرکت کشوري باعث آشتي مردم با تئاتر مي شود، افزود: راه اندازي جريان تئاتر مي تواند درمان گرا باشد و کمک به درمان خيلي از دردهاي اجتماعي که پيرامون جوانان و اجتماع را فرا گرفته است کرده و به ارزش هاي والاي انساني و اخلاقي بپردازد و افراد داراي منش ديني را به هنر تئاتر برگرداند.

زارعي با بيان اينکه دفتر نمايش بچه هاي مسجد اکنون با دفتر تئاتر مردمي بچه هاي مسجد بازگشته است، عنوان کرد: تئاتر براي مردم است و بايد در کنار مردم باشد تا بتواند نقش درست خود را ايفا کند لذا در اين ميان با توجه به اينکه مسجد به عنوان کانوني که هميشه در بطن وقايع جامعه اسلامي بوده به دليل اينکه همه نوع تفکر در مسجد وجود دارد مي تواند اتفاق خوبي براي مردمي کردن تئاتر باشد.

مخاطب گريزي؛ معضل اصلي

مدير مرکز هنرهاي نمايشي حوزه هنري کشور مهمترين کار و هدف اصلي مرکز را در خصوص رفع مشکل جامعه تئاتر کشور اعلام کرد و يادآور شد: مشکلي که الان جامعه تئاتر به آن دچار شده همين مخاطب گريزي و مخاطب نشناسي است لذا با راه اندازي دفاتر تئاتر مردمي بچه هاي مسجد مي توان براي نهادينه کردن تئاتر تربيت مخاطب و همچنين تماشاگر داشته و در امر مخاطب شناسي کار کرد.

کوروش زارعي اظهار داشت: وقتي تئاتر خوب براي مردم ارائه نداده ايم و درست کار نکرده ايم چطور توقع داريم که مردم نمايش ها را نگاه کنند همچنين به دليل اينکه متوليان هنر آن طور که بايد عمل نکرده و سياست گذاريها اصولي نيست، مردم ذهنيت خوب و شناخت درستي از تئاتر ندارند.  

وي با تأکيد بر اينکه تربيت مخاطب براي نهاديه کردن تئاتر و جا افتادن آن براي مردم به طوري که تئاتر ديدن را از ضروريت هاي زندگي خود خواهند دانست، گفت: خيلي از تئاترها در کشور ضعف دارند و اين مي تواند کمک کند به اين موضوع که مخاطب تربيت شود و سطح فرهنگي و کيفي جامعه ارتقاء يابد.

زارعي تئاتر را انسان محور خواند و بيان کرد: تئاتر يک هنر انسان ساز و ارزش مدار و اخلاقي است در واقع اگر سه ضلح مثلث تشکيل دهنده تئاتر يعني مخاطب، هنرمند و موضوع را در نظر بگيريم متوجه خواهيم شد که  در هنر تئاتر غير از انسان به چيز ديگري پرداخته نمي شود و بايد دانست که پيام تئاتر اخلاق بوده و ترويج دهنده مکارم الاخلاق است.

نگاهي به تئاتر کردستان

مدير مرکز هنرهاي نمايشي حوزه هنري کشور به مشکلات پيش روي جامعه تئاتر در استان کردستان اشاره کرد و گفت: در درجه اول بي مهري متوليان فرهنگ و هنر استان است که هنرمندان تئاتر را آزرده خاطر کرده است چرا که قبل از هر چيز هنرمند نياز به تکريم و احترام دارد و بايد دانست که برخورد خوب و انساني با هنرمند بالاتر از هرگونه کمک ديگري است.

کوروش زارعي با تأکيد بر حفظ ارزش هنرمند، به کمبود مالي، نامناسب بودن امکانات فيزيکي و نبود سالن نمايش به عنوان معضلات ديگر عرصه هنر استان اشاره کرد و نبود سالن نمايش استاندارد و مناسب براي هنرمندان را فاجعه اي بزرگ خواند و با بيان اينکه وقتي توليد هنر هست اما محل عرضه نيست خواستار داير کردن مکان مناسب براي هنرنمايي هنرمندان کردستان شد.

وي بي توجهي به ايجاد سالن نمايش را عامل ناراحتي هنرمندان دانست و بيان کرد: جوانان بايد مأمن و پاتوقي داشته باشند تا به عرضه کارهاي خود بپردازند لذا نياز است کاري کنيم که جوانان در يک مکان فرهنگي حضور يابند و استعدادهاي خود را نشان دهند که اگر اين کار را نکنيم به زيرزمين ها پناه مي برند همين است که هنر زيرزميني پديد آمده و معضلات فرهنگي نمايان مي شوند.

وي ضمن ابراز نگراني براي وضعيت نسل جوان در کشور با بيان اينکه ما به جاي کاناليزه کردن استعدادهاي جوانان و رهنمون کردنشان در مسير درست آنان را با بي توجهي به بيراهه خواهيم کشاند.

زارعي در جايي ديگر از سخنان خود افزود: اينجا کردستان و يک استان مرزي است و دشمن نزديک تر بوده و نبايد اجازه دهيم جوانان تهديد شوند و کانون گرم خانواده ما تهديد شود و از هم بپاشد لذا لازم است پايگاه هاي فرهنگي در استان کردستان افزايش يابند.

افتتاح دومين دفتر

وي در ادامه بحث مقوله نمايشنامه را بسيار مهم خواند و از پيگيري براي رفع اين مسئله خبر داد و يادآور شد: هم‌زمان با فعال کردن دفاتر تئاتر مردمي بچه‌هاي مسجد در استان‌ها، با سفارش توليد نمايشنامه‌هايي به 25 نويسنده تحصيل کرده و صاحب اثر با محتوايي عامه پسند، مذهبي و اجتماعي که بازگو کننده‌ احوال مردم باشد، خيلي زود فرايند اجرايي شدن کارها را توسط افراد و گروه‌هاي شناسايي شده و با کمک کارشناسان خود آغاز خواهيم کرد.

مدير مرکز هنرهاي نمايشي حوزه هنري کشور از راه اندازي نمايش هاي 5 دقيقه اي بين بچه هاي مسجد و اعلام کاربرد تئاتر از اين طريق به همراه شناسايي 50 گروه نمايشي خبر داد.   

کوروش زارعي همچنين استان کردستان را دومين استان از لحاظ افتتاح دفتر تئاتر مردمي بچه هاي مسجد دانست و اولين استان را مازندران اعلام کرد و از افتتاح اين دفتر در کرمانشاه به عنوان سومين استان نام برد.


http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/3859/حوزه-نمايش-به-پوست-اندازي-نياز-دارد-تئاترکردستان-نيازمندتوجه-ويژه
بستن   چاپ