عصر کرد
66 فرآورده خونی پرتودیده در مراکز درمانی کردستان توزیع شد
چهارشنبه 27 تير 1397 - 13:18:10
عصر کرد - سنندج - مدیرکل انتقال خون کردستان از توزیع 70 فرآورده خونی پرتو دهی شده بین مراکز درمانی این استان در سه ماهه اول امسال خبر داد.
محمدسعید کریمیان روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این تعداد فرآورده خونی با تعامل انتقال خون کرمانشاه و برای تزریق به گروه های خاصی از بیماران در بین مراکز درمانی کردستان توزیع شد.
قبل از راه اندازی دستگاه های پرتودهی در سازمان انتقال خون، تهیه خون و فرآورده های پرتودیده فقط در بیمارستان شریعتی تهران میسر بود تا اینکه در سال 1388 دستگاه های پرتودهی در انتقال خون تهران مستقر شد و پس از آن مراکز استان های فارس، اصفهان، آذربایجان شرقی، خراسان رضوی، مازندران و خوزستان نیز به این امکان دست یافتند.
در گام بعدی دستگاه های پرتودهی در استان های کرمان و کرمانشاه به عنوان مراکز معین جنوب و غرب کشور مستقر و این امکان برای استان کردستان فراهم شد که در مدت زمان کمتر و با کیفیت بالاتر فرآورده های خون مورد نیاز بیماران را تامین کند.
کریمیان در خصوص این روش و فرآورده های حاصل از آن افزود: گروه های خاص از بیماران نیازمند تزریق فرآورده هایی هستند که پس از تولید، پرتودهی نیز شده باشد.
مدیرکل انتقال خون کردستان تاکید کرد: این فرآورده های پرتو دیده شامل 16 واحد پلاکت آفرزیس، 25 واحد پلاکت و 25 واحد گلبول قرمز فشرده شده کم لکوسیت بود که اغلب به مصرف بیماران مبتلا به سرطان رسید.
کریمیان یادآور شد: بیماران مبتلا به نقص ایمنی مادرزادی، مبتلایان به سرطان و بیماران هوچکین یا لوسمی تحت درمان های شدید شیمی درمانی یا رادیوتراپی، از مصرف کنندگان این فرآورده ها در استان هستند.
وی اضافه کرد: برای بیمارانی که درگیر واکنش بافت پیوند علیه میزبان ناشی از انتقال خون هستند و در فرآیند هایی که تزریق خون داخل رحمی برای حفظ نجات جان نوزاد ضرورت می یابد، فرآورده های خون اشعه دیده تنها روش مفید برای نجات جان بیمار نیازمند به تزریق خون است.
مدیرکل انتقال خون کردستان به نقش این محصولات در تزریق خون در بین خویشاوندان نیز اشاره کرد و گفت: برای بیمارانی که واحد های خون اهدایی خویشاوندان درجه یک یا 2 را دریافت می کنند باید از ترکیبات پرتو دیده استفاده شود.
او اضافه کرد: بسیاری از فرآورده های خون را می توان پرتودهی کرد اما آمار پلاکت آفرزیس پرتو دیده و گلبول قرمز فشرده کم لکوسیت به دلیل تقاضای بالای پزشکان فوق تخصص خون و سرطان شناس، بیش از دیگر فرآورده ها است.
کریمیان درباره تاریخ انقضای این محصول نیز اظهار داشت: گلبول های قرمز فشرده را در شرایط معمول می توان 35 تا 42 روز نگهداری کرد اما عمر این فرآورده ها پس از تاریخ جمع آوری 28 روز و از تاریخ پرتودهی تنها 14 روز است.
مدیرکل انتقال خون کردستان، تجهیزات پرتو دهی را بسیار گرانقیمت عنوان کرد و افزود: دستگاه های گاما سل زیر نظر سازمان انرژی اتمی فعالیت می کنند و و کاربران پس از گذراندن دوره های آموزشی و ایمنی زیر نظر این سازمان اجازه کار با آن را دارند.
کریمیان با اشاره به اینکه خون های اهدایی پس از انجام آزمایش ها و دیگر مراحل معمول برای پرتودهی به انتقال خون کرمانشاه ارسال می شود، اضافه کرد: پزشکان فوق تخصص خون و سرطان به صورت هماهنگ و با زمانبندی خاص درخواست های خود را به واحد توزیع این اداره کل ارسال می کنند و در کوتاه ترین زمان ممکن درخواست آنان پاسخ داده می شود.
انتقال خون کردستان با دارا بودن 2 مرکز ثابت در شهرهای سقز و سنندج سالانه میزبان حدود 30 هزار داوطلب اهدای خون است.
7355/9102

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/34453/66-فرآورده-خونی-پرتودیده-در-مراکز-درمانی-کردستان-توزیع-شد
بستن   چاپ