عصر کرد
استاندار کردستان:
اجازه سودجویی به دلالان خریدار گندم داده نشود
دوشنبه 25 تير 1397 - 23:16:40
عصر کرد - سنندج - استاندار کردستان گفت: همه مسئولان مرتبط باید نظارت داشته باشند تا اجازه سودجویی به دلالان خریدار گندم داده نشود.
به گزارش خبرنگار ایرنا بهمن مرادنیا روز دوشنبه در کارگروه تنظیم بازار استان کردستان اظهار داشت: گندم باید به موقع از کشاورزان تحویل گرفته و در زمان مناسب هم پول آن پرداخت شود تا فرصت برای دلالان فراهم نشود.
وی اضافه کرد: نظم در خرید و پرداخت هزینه های گندم در این 2 ماه تنها کاری است که می توانیم برای کشاورزان انجام دهیم.
مرادنیا با اشاره به مشکل حمل و نقل در استان تاکید کرد: مشکل حمل و نقل گندم هم در زودترین زمان ممکن حل شود.
وی افزود: مشکل حمل و نقل بر صادرات سیمان استان به اقلیم کردستان عراق هم تاثیر منفی گذاشته است و قرار صدور روزانه هزار تُن سیمان با وقفه مواجه شده است.
وی اضافه کرد: اگر این مشکل حل نشود خریداران عراقی مشتریانی از استان های دیگر و حتی از کشوری دیگر پیدا می کنند.
استاندار کردستان با اشاره به اینکه هیچ مشکلی در ذخیره سازی کالاهای استراتژیک در کشور وجود ندارد، اظهار داشت: به زودی این کالاها در استان های مختلف از جمله کردستان توزیع می شود و سبب متعادل تر شدن قیمت ها خواهد شد.
**افزایش قیمت غیرمتعارف کنترل می شود
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان هم گفت: کارگروهی به ریاست سازمان صنعت، معدن و تجارت تشکیل می شود تا به بررسی قیمت 35 کالای اساسی بپردازد.
حسین فیروزی افزود: قیمت ها به صورت مرتب آنالیز شده و با افزایش قیمت غیرمتعارف اول به صورت ارشادی و سپس تعزیراتی برخورد می شود.
وی اظهار داشت: روغن جامد با 27 درصد و روغن مایع با 13.6 درصد افزایش قیمت از جمله کالاهایی است که با افزایش قیمت غیرمتعارف روبرو شده اند.
وی گفت: ذخیره های استراتژیک طی 2 هفته اجرا می شود و این کالاها بیش از میزان سال گذشته ذخیره خواهند شد.
**کنترل دستوری قیمت مرغ کارساز نیست
رئیس جهاد کشاورزی استان کردستان هم گفت: قیمت مرغ در کشور تابعی از عرضه و تقاضا است و کنترل دستوری قیمت آن قانونی و کارساز نیست.
خالد جعفری با اشاره به اینکه متوسط قمیت مرغ برای مصرف کننده در استان در مقایسه با کشور کمتر است، اظهار داشت: 42 درصد میزان جوجه ریزی در استان مصرف شده و مابقی به استان های دیگر صادر شده است که این نشان می دهد قیمت مرغ در کردستان از دیگر استان ها پایین تر است.
وی با اشاره به پیشنهاد خود برای کنترل قیمت مرغ اضافه کرد: در زمانی که قیمت مرغ پایین می آید می توانیم از تولیدکنندگان خرید کنیم و در زمانی که قیمت بالا می رود به عرضه مرغ در بازار بپردازیم.
مدیر تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی کردستان هم گفت: هر ماه در استان کردستان 6 هزار و 700 تُن مرغ تولید و سه هزار و 500 تُن مصرف می شود.
فرزاد معاونی با بیان ایکه در سال گذشته سه میلیون و هزار جوجه ریزی انجام شد، اضافه کرد: سال گذشته 52 درصد مرغ تولیدی استان در داخل و 48 درصد آن در خارج از استان کردستان مصرف شده است.
وی با اشاره به اینکه تاکنون 2 میلیون و 400 هزار جوجه ریزی داشته ایم، اظهار داشت: قیمت کنجاله سویا و ذرت افزایش یافته که این بر افزایش قیمت مرغ هم تاثیر گذشته است.
** 122 هزار تن گندم خریداری شد
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی کردستان گفت: تاکنون 122 هزار تُن گندم خریداری شده که تقریبا به صورت روزانه 20 هزار تُن بوده است.
جمال صالحی افزود: نوسانات برق موجب از کار افتادن باسکول و مشکلات اینترنت هم موجب عدم فعالیت مراکز خرید گندم می شود.
وی بیان اینکه 17 تیر اولین پرداختی به کشاورزان صورت گرفته است، اظهار داشت: به محض تحویل بار 50 درصد از پول خرید گندم پرداخت می شود.
وی با اشاره به پرداخت نیمی از مطالبات در تاریخ 23 تیر، اضافه کرد: در 22 تیر هم پول کلزای خریداری شده از کشاورزان پرداخت شده است.
صالحی با بیان اینکه عده ای دلال به فکر سودجویی هستند افزود: این افراد با فریب کشاورزان حتی از قیمت 13 هزار و 300 ریال قیمت مصوبی که دولت خریداری می کند، گندم را ارزانتر می خرند.
معاون بازرگانی و تجارت خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان هم گفت: بر اساس دستورات وزارتخانه 35 کالای اساسی به صورت مرتب نظارت می شود.
محمد بختیار خلیقی با اشاره به نوسانات قیمت این کالاها در 2 ماهه گذشته اظهار داشت: قیمت گوشت برزیلی 300 هزار ریال است که نسبت به 2 ماه گذشته 3.4 درصد افزایش داشته است.
وی افزود: گوشت گوساله 450 هزار ریال 4.6 درصد افزایش داشته و گوشت گوسفندی 550 هزار ریال است که هیچ افزایشی در این مدت نداشته است.
وی با بیان اینکه ماهی قزل آلا 147 هزار و 500 ریال است و هیچ افزایش قیمتی نداشته اضافه کرد: تخم مرغ 75 هزار ریال 7.1 درصد، مرغ کشتار روز 85 هزار و 50 ریال 10.8 درصد، چای 600 هزار ریال 20 درصد و برنج ایرانی 137 هزار و 500 ریال 1.8 درصد طی 2 ماه افزایش قیمت داشته است.
به گزارش ایرنا، امسال قیمت خرید تضمینی هر کیلو گندم 13 هزار و 520 ، جو 10‌هزار و 300 و کلزا هم 28 هزار ریال تعیین شده است.
امسال 558 هزار هکتار از اراضی کردستان زیر کشت گندم، 27 هزار و 200 هکتار زیر کشت جو و یک هزار و 810 هکتار نیز زیر کشت کلزا رفته است.
تولید سالانه محصولات کشاورزی کردستان نزدیک به دو میلیون تن است که بیش از یک میلیون و 600 هزار تن آن شامل انواع محصولات زراعی و بقیه باغی است.
درآمد ناخالص بخش کشاورزی استان در سال 96 بیش از 41 هزار و 54 میلیارد ریال برآورد شده که شامل 16 هزار و 9 میلیارد ریال آن در بخش زراعت ، هشت هزار و 855 میلیارد ریال آن درزمینه باغبانی و 16 هزار و 190 میلیارد ریال آن در زمینه دام و طیور و آبزیان بوده است.
استان کردستان با داشتن بیش از یک میلیون و 200 هزار هکتار اراضی که 120 هزار هکتار آن به صورت کشت آبی است از مناطق مستعد کشورمان برای تولید انواع محصولات کشاورزی است.
این پتانسیل ها باعث شده که کشاورزی کردستان حدود 30 درصد از اشتغال و 27 درصد از ارزش افزوده استان را به خود اختصاص دهد.
6108/ 3020

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/34366/اجازه-سودجویی-به-دلالان-خریدار-گندم-داده-نشود
بستن   چاپ