عصر کرد
کارشناس علوم تربیتی مطرح کرد:
نباید فرصت دوستی را از نوجوانان گرفت
شنبه 23 تیر 1397 - 9:12:02 AM
ایسنا
کرد آنلاین - یک کارشناس علوم تربیتی در کردستان با اشاره به اینکه دوست‌یابی یک نیاز اساسی در نوجوانی است، گفت: جدایی اجتماعی و ناتوانی در برخوردن با یک شبکۀ ارتباطی اجتماعی ممکن است باعث بروز مشکلات گوناگون از افسردگی گرفته تا رفتارهای بزهکارانه و اعتیاد شود.
«ثریا زارعی»  با اشاره به اینکه دوست‌یابی یک نیاز اساسی در نوجوانی است، اظهار کرد: دوستی‌های کودکان قبل از ورود به دورۀ نوجوانی از نوع همبازی داشتن محسوب می‌شود و به همین خاطر دوستی در این دوران ساختاری بسیار شکننده دارد.
وی افزود: کودکان در جریان دوستی خود با انجام بازی به رقابت و بده بستان و یا تلاش برای خودباوری دست می‌یابند.
زارعی با اشاره به اینکه عزت‌نفس در کودکان و نوجوانان با داشتن دوستان خوب ارتقاء می‌یابد، گفت: برخورداری از دوستان مناسب در نوجوانانی رابطه مثبتی با بسیاری از شاخص‌های سلامت روانی و سازگاری اجتماعی دارد.
وی با ذکر اینکه نوجوانی که احساس کند از جانب دیگران کم ارزش شناخته شده و اهمیتی برای دیگران ندارد به رفتارهای نسنجیده‌ای دست می‌زند که ناشی از کمبود عزت‌نفس اوست، گفت: این افراد بیشتر از دیگران در خطر افسردگی و پرخاشگری هستند.
این کارشناس علوم تربیتی با ذکر اینکه دوستان دورۀ نوجوانی فقط محرم اسرار و نقشه‌های یکدیگر نیستند، تصریح کرد: این روابط روابطی شراکت‌مندانه همراه با همدلی و هم‌فکری است.
این کارشناس علوم تربیتی با بیان اینکه عزت‌نفس کودکان و نوجوانان از محیط بزرگتر زندگی اجتماعی و فرهنگی او نیز نشأت می‌گیرد، تصریح کرد: نوجوانانی که به فعالیت‌های فوق برنامه با دوستانش می‌پردازد، عموماً استقلال و عزت نفس بیشتر داشته، اجتماعی‌تر و بلندطلبی و موفقیت شغلی بهتری را نیز دارا بوده و دارای مهارت‌های بهتری در زندگی اجتماعی خود می‌شوند.
وی با ذکر اینکه روابط سالم نوجوانان با دوستان‌شان برای رشد اجتماعی آنان ضروری است، خاطرنشان کرد: جدایی اجتماعی و ناتوانی در برخوردن با یک شبکۀ ارتباطی اجتماعی ممکن است باعث بروز مشکلات گوناگون از افسردگی گرفته تا رفتارهای بزهکارانه و اعتیاد شود.
زارعی دیگر مزیت حضور در جمع دوستان برای نوجوانان را ایجاد انگیزه در یکدیگر برشمرد و گفت: دوستی‌ها باعث می‌شود که فرد اطلاعات و انگیزش‌های جالبی از دیگران به دست آورد که علاوه بر اینکه به هیجانات وی پاسخ می‌دهد، می‌تواند سرگرمی مناسبی برای او به وجود آورد.
وی از دیگر دستاوردهای دوستی سازنده در دوران نوجوانی را مصاحبت و همنشینی خوشایند، پشتیبانی مادی، حمایت از خود، مقایسه اجتماعی و صمیمت عاطفی دانست و یادآور شد: دوستی در نوجوانان به فرد کمک می‌کند تا روابطی گرم و نزدیک و مبتنی بر اعتماد با دیگران ایجاد کند و خود را بهتر بشناسد.
این کارشناس علوم تربیتی در پایان تأکید کرد: والدین نباید دوستی‌های دوران نوجوانی را محدود نمایند بلکه باید در چارچوب‌های صحیح این دوستی ها را هدایت و تقویت کنند.


http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/34263/نباید-فرصت-دوستی-را-از-نوجوانان-گرفت
بستن   چاپ