عصر کرد
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اعلام کرد:
راه اندازی 34 پایگاه طرح تحول سلامت در کردستان
سه شنبه 19 تیر 1397 - 11:12:30 AM
ایسنا
کرد آنلاین - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: در قالب طرح تحول نظام سلامت در مناطق حاشیه شهرهای استان، 34 پایگاه راه اندازی شده است.
فرزام بیدارپور اظهار کرد: طرح تحول سلامت با هدف ارائه خدماتی که در بخش درمان و بهداشت است، در قالب استانداردهایی همچون تعداد خانه بهداشت، مراکز درمانی و بیمارستان ها توسعه پیدا کرده است.
وی با اشاره به اینکه در طرح تحول نظام سلامت، 10 میلیون نفر در کشور تحت پوشش بیمه قرار گرفته است، افزود: پزشکان متخصص را در مراکز دولتی جذب کرده ایم، با این هدف که هزینه خدمات برای مردم کمتر شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، از کاهش هزینه های درمانی در بخش شهری و روستایی خبر داد و عنوان کرد: سومین هدف در طرح تحول سلامت پایین آوردن هزینه خدمات است، قبلا مردم برای هر بیماری 30 درصد هزینه می کردند، که در حال حاضر از30 درصد به شش درصد شهری و سه درصد روستایی کاهش یافته است.
وی اعلام کرد: استان کردستان در طرح تحول سلامت با 15 برنامه و 10 پروژه پشتیبان، آغاز شده و در مناطق روستایی با گسترش پزشک خانواده، افزایش اقلام داروئی، توسعه آزمایشگاه و خدمات دندانپزشکی همراه است.
بیدارپور ذکر کرد: در سایر مناطق شهری درمانگاه ها با جذب پزشک، مراقب سلامت، کارشناس روانشناسی، ماما و بهداشت محیط به مراکز خدمات جامع سلامت تبدیل و علاوه بر سرشماری ابتدایی مردم، خدمات غربالگری را برای گروه های هدف انجام می دهند.
وی تصریح کرد: در مناطق روستایی، با هدف بالا بردن کیفیت پزشک خانواده و با جذب اعتبارات، فضای بهتر و وسایل استاندارد تهیه شده و در اختیار مردم قرار گرفته است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان بیان کرد: در راستای این طرح، تجهیز و راه اندازی کلینیک های دندان پزشکی، واکسیناسیون پنجگانه، افزایش غربالگری، سه نوع سرطان شایع(سرطان سینه، روده، دهانه رحم)، غربالگری ایدز در زنان باردار، آموزش پرسنل بخش بهداشت از سطح مدیریت تا محیطی ترین سطح و تعمیرات اساسی واحدهای بهداشتی و درمانی از جمله برنامه های پوششی در طرح تحول نظام سلامت بوده است.
وی عنوان کرد: در اجرای طرح تحول سلامت، تکمیل کردن تجهیزات در هتلینگ بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی، تکمیل وسایل استاندارد و تجهیزات پیشرفته صورت گرفته است تا بتوانیم از لحاظ کیفیت به استانداردهای جهانی برسیم.
بیدارپور در ادامه با بیان اینکه برنامه آموزش جامع حوادث و بلایا برای آمادگی مردم است، افزود: در این طرح با انجام آموزش خود مراقبتی و جذب سفیران سلامت دانش مردم در زمینه بهداشت را ارتقا می‌دهد و بسیار حائز اهمیت است.
وی خاطرنشان کرد: خطرسنجی عوامل بیماری های غیرواگیر و بررسی احتمال سکته قلبی برای سالمندان و میان سال ها، قرص مولتی ویتامین و مکمل های مورد نیاز برای زنان باردار و کودکان و راه اندازی اورژانس 115 در مناطق روستایی از جمله دیگر برنامه های طرح تحول سلامت بوده است .


http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/34093/راه-اندازی-34-پایگاه-طرح-تحول-سلامت-در-کردستان
بستن   چاپ