عصر کرد
شکاف توسعه ای کردستان باید به دغدغه ملی تبدیل شود
یکشنبه 17 تیر 1397 - 12:25:13 PM
ایرنا
کرد آنلاین - سنندج - رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان گفت: شکاف توسعه ای در مناطق مختلف بویژه این استان نباید تنها مطالبه مردمی و مدیران محلی باشد بلکه باید به دغدغه ملی تبدیل شود.
بهرام نصرالهی زاده   اظهار داشت: در استان هایی مانند کردستان این شکاف توسعه همچنین باید دغدغه روشنفکران، دانشگاهیان، غیر دولتی ها و رسانه ای ها نیز باشد تا به تقویت اجماع ملی در مورد ضرورت توسعه جهشی کردستان کمک کنند.
وی با اشاره به اینکه توسعه فقط جاده خاکی را آسفالت کردن و یا آجر روی آجر گذاشتن نیست، افزود: توسعه در واقع چند بعدی است که همه مسایل فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، انسانی و ابعاد مختلف زندگی شهروندان را در بر می گیرد.
نصرالهی زاده تاکید کرد: در هیچ کجای دنیا توزیع پول به تنهایی توسعه ایجاد نکرده و در کشور ما هم نمی تواند توسعه ایجاد کند از این منظر نقش رسانه ها مهم است و می توانند به فراهم کردن بستر اجتماعی توسعه کمک کنند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان یادآور شد: وقتی در کشور 2 و نیم برابر میانگین جهانی برق مصرف می شود یا وقتی در اداره ای با 20 کارمند چهار اتاق جلسه طراحی می شود این اقدام ها هدر دادن منابع و نشانه های آشکار توسعه نیافتگی در بعد فرهنگی، اجتماعی و سازمانی است.
وی رفتارهای مدیران، رفتارهای عمومی مردم، شفافیت داشتن در نظام های مالی و اداری کشور، اعتماد سازی در میان جامعه را در توسعه همه جانبه موثر دانست و گفت: ممکن است این مسایل همه نیازها را یکجا برطرف نکند اما می توان امیدوار بود که حرکت در مسیر درست، اطمینان و رضایت مورد نظر را ایجاد کند.
نصرالهی زاده مطالبات و انتظارات مردم از دولت و مدیران دولتی را بجا و بحق دانست و اظهار داشت: بخش زیادی از زمینه های توسعه را در بستر زیرساخت های فرهنگی و اجتماعی جامعه و در میان مطالبات هوشمندانه مردم می توان یافت.
وی اضافه کرد: فرهنگ سازی، پرورش انسان های توسعه گرا، بهره گیری از رسانه ها و انتقال صحیح و شفاف اطلاعات همگی به توسعه جامعه کمک می کند.
** کردستان توسعه یافته به ایران در مسیر توسعه یافتگی کمک می کند
نصراللهی زاده افزود: کردستان علیرغم اینکه فقط 2 درصد مساحت کشور را دارد اما 6 درصد روان آب های کشور، پنج درصد اراضی قابل کشت و 6 درصد مراتع درجه یک کشور را دارد و این موضوع باید به خوبی در میان مردم و مسئولان تبیین شود که وقتی در مورد توسعه کردستان صحبت می شود در واقع توسعه ملی مد نظر است.
وی یکی از ایرادات موجود در روابط بین شهروندان در سطح ملی را کمبود تعامل ملی اعلام کرد و گفت: تعامل همه استان ها تنها با تهران باعث مرکز گرایی و در نهایت موجب کاهش تعامل میان شهروندان دیگر مناطق و استان های دیگر با هم شده است.
** صاحبان قلم به شکل گیری تعامل ملی و به تبیین نقش استان ها در توسعه ملی کمک کنند
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان گفت: لازم است اصحاب رسانه و صاحبان قلم و تریبون به شکل گیری تعامل ملی و به تبیین نقش استان ها در توسعه ملی کمک کنند.
نصراللهی زاده یادآور شد: هم اکنون نیازمند شکل گیری گفتمانی هستیم که در آن توسعه شامل توسعه همه اجزای کشور باشد و امنیت شامل امنیت همه نقاط، رسانه ها می توانند در این بخش نیز به شکل گیری این نگاه و توسعه متوازن کمک کنند.
وی تاکید کرد: در 40 سال گذشته نگاه کلان نظام به توسعه، عدالت محورانه و تلاش برای جبران عقب ماندگی مناطق کمتر توسعه یافته بوده و ضریب نفوذ امکانات زیربنایی در این مناطق رشد قابل توجهی داشته اما هنوز هیچ کس در کشور از فرایند توسعه راضی نبوده و این نارضایتی در مناطق کمتر توسعه یافته بیشتر است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان اظهار داشت: بسیاری از رفتارهای ما در سطوح مختلف قابل نقد است و در ایران این ایراد تاریخی وجود دارد که هر آنچه نام دولت بر آن باشد بخشی از مردم کمتر در نگهداری و محافظت از آن حساسیت دارند.
وی اضافه کرد: تاکنون اعتمادی ایجاد نشده که مردم سرمایه ملی را همچون سرمایه شخصی خود محافظت کنند در حالیکه تک تک شهروندان باید بپذیرند علیرغم اینکه برای مصرف آب و برق پول می پردازند اما صحیح نیست آن را بی رویه مصرف کنند.
** حداکثر سود مشروع و قانونی برای سرمایه گذاران قائلیم
نصراللهی زاده با اشاره به ضرورت جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی گفت: ما به حداکثر سود مشروع و قانونی برای سرمایه گذاران رضایت داریم و از بخش خصوصی توقع ایثارگری نداریم.
وی افزود: سرمایه گذار باید در پی درآمد و سود منطقی باشد چرا که از هر کجای ایران و دنیا به کردستان بیاید نتیجه حضورش در استان افزایش اشتغال، درآمد سرانه، تولید و در نهایت توسعه است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان یادآور شد: در استانی همچون کردستان ضعف زیرساخت ها مانع جذب سرمایه گذاران بود و همین مساله باعث شد در سال های گذشته بر روی تقویت و تکمیل زیرساخت ها از جمله حوزه حمل و نقل تمرکز بیشتری شود و بخش زیادی از منابع دولتی در این مسیر هزینه شود.
استان کردستان طبق سرشماری سال 1395 دارای یک میلیون و 603 هزار نفر جمعیت است و این استان از شمال به استان آذربایجان غربی و قسمتی از زنجان، از جنوب به کرمانشاه و از شرق به همدان و از غرب با کشور عراق همسایه است.
استان کردستان دارای 10 شهرستان، 29 شهر، 31 بخش، 86 دهستان و یک هزار و 697 آبادی دارای سکنه و 187 آبادی خالی از سکنه است.


http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/34041/شکاف-توسعه-ای-کردستان-باید-به-دغدغه-ملی-تبدیل-شود
بستن   چاپ