عصر کرد
به مناسبت گرامیداشت روز قلم؛
قلم گرفتار غم نان شده است
پنجشنبه 14 تير 1397 - 17:30:54
کرد آنلاین -
یک کارشناس ارشد زبان و ادبیات کُردی با اعلام اینکه در حال حاضر قلم‌به‌دستان رغبتی برای قلم‌به‌دست گرفتن ندارند، گفت: دغدغه‌های اقتصادی و مشکلات زندگی شرایطی را فراهم ساخته است که قلم‌به‌دستان پرداختن به قلم را تنها در راستای تأمین معاش خود بکار گیرند.
عدنان برزنجی در گفت‌وگو با ایسنا، منطقه کردستان با اشاره به اینکه نام‌گذاری یک روز به نام «قلم» اقدامی ارزشمند است، گفت: بزرگان فرهنگ و اندیشه باید تلاش بیشتری را در راستای احیای جایگاه و شأن قلم‌به‌دستان به‌کارگیرند.
وی افزود: قلم‌به‌دستان در ایران هیچ رغبتی برای قلم‌به‌دست گرفتن ندارند و این امر به خاطر دغدغه‌ها اقتصادی و مشکلات مالی است که این روزها گریبان گیر اصحاب قلم شده است.
این کارشناس ارشد ادبیات کُردی با بیان اینکه غم نان، قلم را به دست فراموشی سپرده است، گفت: متأسفانه شاهد هستیم که قلم‌به‌دستان تنها قلم را برای حسابرسی به خدمت گرفته می‌شود.
شأن و کرامت قلم پاس داشته شود
وی در ادامه با ذکر اینکه قلم دارای شأن، قداست و کرامت است، گفت: قلم ارزشی بالا در بارگاه حق‌تعالی دارد که متأسفانه در گرفتاری‌های زندگی امروز این شأن و شکوه لکه‌دار شده است.
برزنجی مسئله دیگر در حوزه قلم را فقدان مشوق‌های معنوی دانست و افزود: مسئولین و ذیصلاحان می‌توانند با تخصیص مشوق‌هایی همچون حق بیمه، جوایز و سایر اقداماتی که می‌تواند به‌عنوان مشوق‌های معنوی نویسندگان را تشویق به ادامه فعالیت کنند، زمینه آسودگی خاطر قلم‌به‌دستان را فراهم سازند.
وی با اشاره به اینکه قلم‌به‌دستان جزو اقشار کم‌درآمد ازلحاظ معیشتی هستند، اظهار کرد: باید این بعد که تاکنون مورد غفلت واقع شده است را آسیب‌شناسی و مرتفع ساخت.
انتشارات تضعیف شده‌اند
این کارشناس ادبیات کُردی در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه سهم قلم‌به‌دستان در معرفی جایگاه قلم و صاحبان اندیشه بسیار خطیر است، گفت: این تلاش، کاری سخت است که نیازمند حضور و تمرکز افراد شاخص که توانایی ایجاد تغییر را دارند است.
وی افزود: آنان که این روز را به نام روز قلم نام‌گذاری کرده‌اند باید تدابیری را برای این نام‌گذاری از جمله تخصیص اعتبار و بودجه، راه‌اندازی دپارتمان قلم و ... لحاظ می‌کردند.
برزنجی با اشاره به اینکه انتشارات ما تضعیف شده‌اند، تصریح کرد: باید توجه داشت که با تقویت انتشارات به‌عنوان بنگاه‌های اقتصادی در حوزه نشر و کتاب، می‌توان از قلم‌به‌دستان پشتیبانی کرد.
وی با تأکید بر اینکه ناشرین روزبه‌روز بیشتر مورد اجحاف قرار می‌گیرند، خاطرنشان کرد: بسیاری از ناشرین به خاطر این سهل‌انگاری نسبت به آنان در حال ورشکستگی هستند.
این کارشناس ادبیات کُردی شیوع این بحران را بسیار خطرناک پیش‌بینی کرد و گفت: در صورت ادامه این روند چالشی عظیم عرصه قلم را در بر خواهد گرفت.
وی در پایان یادآور شد: قلم‌به‌دستان صدایشان به‌جایی نمی‌رسد و به همین خاطر نیازمند حمایت و دلسوزی مسئولین هستند.
انتهای پیام

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/33943/قلم-گرفتار-غم-نان-شده-است
بستن   چاپ