عصر کرد
رئیس پژوهشکده کردستان‌شناسی دانشگاه کردستان:
ضرورت مستندسازی دانش‌های بومی و محلی به عنوان محور توسعه
شنبه 9 تير 1397 - 09:45:19
کرد آنلاین - رئیس پژوهشکده کردستان‌شناسی دانشگاه کردستان با اعلام اینکه مستندسازی دانش‌های بومی و محلی به عنوان محور توسعه ضروری است، گفت : امروز کارگزاری در توسعه محلی به عنوان معیار اصلی در ارزیابی رسالت اجتماعی و فرهنگی مراکز دانشگاهی و پژوهشی به‌شمار می‌آید.
«امید قادرزاده» در گفت و گو با ایسنا، منطقه کردستان اظهار کرد: امروزه رسالت و کارکرد دانشگاه‌ها از کارکرد صرفاً آموزشی خارج شده و مبحث رسالت اجتماعی و فرهنگی به عنوان شاکله وظایف نوین دانشگاه‌ها مطرح است.
وی با بیان اینکه بر این اساس بخشی از هویت و اصالت دانشگاه منوط به برقراری پیوند با جامعه و توجه به آیین، سنن و فرهنگ جامعه می‌باشد و آن را در تمام اجزاء خود بازنمایی عالمانه نماید، افزود: امروز کارگزاری در توسعه محلی به عنوان معیار اصلی در ارزیابی رسالت اجتماعی و فرهنگی مراکز دانشگاهی و پژوهشی به‌شمار می‌آید.
رئیس پژوهشکده کردستان‌شناسی دانشگاه کردستان با اشاره به اینکه دغدغه‌مندی و مسئله‌محوری از الزامات دانشگاه‌ها در عصر کنونی است، گفت: خوشبختانه دانشگاه کردستان و پژوهشکده کردستان‌شناسی فعالیت‌های خود را در همین راستا سامان‌دهی کرده است.
وی با بیان اینکه چاپ 37 کتاب در پژوهشکده کردستان‌شناسی و برگزاری ده‌ها نشست و کنفرانس ملی و بین‌المللی و هم‌چنین نشست‌های تخصصی، گویاترین برهان بر اثبات این ادعاست، ادامه داد: چاپ کتاب‌ در حوزه ادبیات و فرهنگ کردی یکی از مباهات و افتخارات پژوهشکده کردستان‌شناسی است که با همت جمعی تمامی دست‌اندرکاران و دلسوزان این حوزه محقق شده است.
قادرزاده با اشاره به اینکه راه‌اندازی رشته زبان و ادبیات کُردی و برخی رشته‌های مرتبط با فرهنگ و هنر کردستان در دانشکده هنر و معماری و ارتقاء جایگاه پژوهشکده کردستان‌شناسی، نشانگر قرارگیری دانشگاه در مسیری است که مزین به فرهنگ و هنر غنی کُردی است.
وی در ادامه با ذکر این نکته که بعد از سال 1392 به بعد، شناساندن دانش بومی و محلی در دانشگاه کردستان کلید خورد، اظهار کرد: از جمله موارد پژوهشی مورد تأکید پژوهشکده کردستان‌شناسی توجه به پیشه‌های کهن و سنتی و هم‌چنین طب سنتی است.
رئیس پژوهشکده کردستان‌شناسی دانشگاه کردستان با اعلام اینکه معرفی پیشه‌های کهن مناطق کُردنشین، می‌تواند منبع غنی برای معرفی و شناخت تاریخ مدنیت و فرهنگ کار باشد، افزود: مجموعه کتاب‌های مشاغل قدیمی سنندج خط بطلانی بر ادعای نبود فرهنگ کار در کردستان خواهد کشید و جایگاه کار و پیشه از قدیم ایام در کردستان را یادآور می‌شود.
وی در پایان با اشاره به اینکه پروژه مجموعه کتاب‌های مشاغل قدیمی سنندج به اهتمام و تلاش پژوهشگر «فریدون حسین‌پناهی» صورت گرفته است، یادآور شد: جلد نخست این مجموعه با عنوان «ئاسنگه‌ری» و جلد دوم با عنوان «مسگه‌ری» پیش از این منتشر شده بود و جلد سوم تحت عنوان «حه‌له‌بی سازی» و در نهایت جلد چهارم که مختص شغل «زه‌ر‌نگه‌ری» و همگی از سری مجموعه کتاب‌های مشاغل قدیمی سنندج (پیشه کونه‌کانی شاری سنه) بوده، توسط پژوهشکده کردستان شناسی منتشر شده است.
انتهای پیام

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/33660/ضرورت-مستندسازی-دانش‌های-بومی-و-محلی-به-عنوان-محور-توسعه
بستن   چاپ