عصر کرد
معاون امور علمی، فرهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور:
ایجادامنیت پایدار مرز بارفاه مرزنشینان/هوشمندسازی مناطق حفاظت شده
چهارشنبه 30 خرداد 1397 - 8:28:51 AM
مهر
کرد آنلاین - سنندج- معاون امور علمی، فرهنگی واجتماعی سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: برقراری امنیت پایدار در مناطق مرزی با برخورداری و رفاه مرزنشینان امکان پذیر است.

 سعید نمکی در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان که در سالن شهدای دولت استانداری تشکیل شد، با اشاره به اینکه فرهنگ ‌ملات پیوند مصالح ساختاری کشور محسوب می شود، گفت: فرهنگ جزئی از زندگانی مردمان هرسرزمینی است که از قرن ها پیش شکل گرفته است.
وی بزرگترین پشتوانه و ظرفیت توسعه کردستان را فرهنگ عمیق آن خواند و عنوان کرد: از دیگر نقاط قوت این استان وجود انسان های توسعه یافته است، افراد توسعه یافته هدف غایی توسعه به شمار می روند.
وی ادامه داد: افرادی که علی رغم داشتن مدارک دانشگاهی حتی مقطع دکتری، به دلیل نبود بازار کار مناسب اقدام به کولبری می کنند انسان های شریف توسعه یافته هستند که در هر منطقه ای نظیر آنها وجود ندارد.
معاون امور علمی، فرهنگی واجتماعی سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به اینکه همدلی مابین نیروهاای نظامی و انتظامی استان کردستان بی نظیر است ، گفت: 1700 کیلومتر مرزمشترک شمال غرب ایران با کشورعراق است که در دولت دکتر روحانی ردیف های اعتباری به مرزها اختصاص پیدا کرد.
نمکی اظهارداشت: معتقدیم امنیت پایدار در مناطق مرزی بجز از طریق مرزنشینان ما ایجاد نمی شود و اگر صدای خنده مرزنشینان را نشنویم بی شک صدای پوتین سربازان را خواهیم شنید.
وی عنوان کرد: قطعا مرزنشنیانی که از نظر معیشتی و رفاهی برخوردار باشند اجازه نخواهند مرز ناامن شود لذا بهبود شرایط این قشر همواره مدنظر ما بوده است.
وی با اشاره به اینکه توسعه کشاورزی و استفاده صحیح از آب های مرزی به طور جد دنبال می شود، گفت: در بخش سلامت هم باید به سلامت مردان به عنوان برنامه ملی پرداخته شود.
معاون امور علمی، فرهنگی واجتماعی سازمان برنامه و بودجه کشور با بیان اینکه
آموزش و پرورش عرصه مهم ملی است، بیان کرد: آموزش و پرورش در کشورما مشکل عمده واساسی دارد و هنوز جامعه محور نشده ودانش آموزان اجتماع محور تربیت نمی شوند.
نمکی بر احداث مجتمع های آموزشی در روستاها تاکید کرد و افزود: بجای احداث مدارسی که جمعیت کمی دانش آموز در آن تحصیل می کنند مجتمع های آموزشی با کمک بخش خصوصی ایجاد شود و کردستان به عنوان پایلوت درکشور اقدام به اجرای این کار کند.
وی به بخش محیط زیست استان هم اشاره کرد و اظهارداشت: استان کردستان از نظر آلاینده های زیست محیطی به غیر از ریزگردها، در وضعیت مطلوبی قرار دارد و این پتانسیل خوبی برای توسعه مسائل تنوع زیستی و اکوتوریسم در این منطقه است.
وی ادامه داد: بخش خصوصی قطعا قابلیت سرمایه گذاری در حوزه اکوتوریسم درکردستان را دارد و مسئولان استانی درراستای جذب سرمایه گذار در این حوزه همت کنند.
معاون امور علمی، فرهنگی واجتماعی سازمان برنامه و بودجه کشور عنوان کرد: معتقد به افزایش تعداد محیط بان نیستم بلکه ما باید به سمت هوشمند سازی مناطق حفاظت شده حرکت کنیم.
نمکی بیان کرد: یکی از مناطق حفاظت شده استان که قابلیت لازم را دارد انتخاب و به عنوان پایلوت در کشور اقدامات لازم در ارتباط با هوشمندسازی آن شروع شود.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/29476/ایجادامنیت-پایدار-مرز-بارفاه-مرزنشینان-هوشمندسازی-مناطق-حفاظت-شده
بستن   چاپ