عصر کرد
نماز با شکوه عید سعید فطر در استان کردستان برگزار شد
جمعه 25 خرداد 1397 - 09:34:06
کرد آنلاین - سنندج - نجوای بندگی در خجسته عید سعید فطر در استان کردستان طنین انداز شد و مومنان یکصدا در برابر یگانه معبود عالم سر سجده فرود آورده و نماز عید را به جماعت اقامه کردند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، مردم متدین شهرها و روستاهای استان کردستان همزمان با عید سعید فطر پس از یک ماه بندگی و راز و نیاز به درگاه معبود، روز جمعه اول ماه شوال در مساجد و حسینیه‌ها گرد هم آمدند تا نماز عید سعید فطر را به جماعت اقامه کنند.
مراسم اقامه نماز عید فطر روزه داران اهل تشیع در حسینیه اعظم شهر سنندج به امامت آیت الله سیدمحمد حسینی شاهرودی نماینده ولی فقیه در کردستان و نماز عید فطر ویژه اهل تسنن نیز در مساجد مختلف شهر از جمله در مسجد جامع سنندج و مسجد قبا به امامت ماموستایان برگزار شد.
بقاع متبرکه و امامزادگان شاخص استان کردستان نیز در برخی از شهرها میزبان نمازگزاران عید سعید فطر بودند که از جمله امامزاده هاجرخاتون و پیرعمر سنندج و امامزادگان سیدجلال الدین و سید ابوطالب، هاجر و سارا در قروه و بقاع متبرکه بیجار امروز میزبان نمازگزاران عید سعید فطر بودند.
مردم استان کردستان طبق رسم دیرینه آموزه های اسلامی قبل از اقامه نماز جمله زکات فطره خود را توسط سرپرست های خانوار به نیازمندان پرداخت می کنند، کُردها زکات فطریه را سر فطره نیز می گویند و شیوه پرداخت آن را قولاندن می نامند که به معنای قبولاندن است.
میزان زکات فطریه از سوی شورای افتا کردستان (اجماع روحانیون اهل سنت) بر اساس قوت غالب منطقه (در حدود سه کیلوگرم گندم) تعیین شد و امسال طبق اعلام شورای افتا برای هر نفر 60 هزار ریال است.
مردم کردستان طبق یک سنت دیرین در روز عید فطر بهترین لباس‌های خود را می‌پوشند و با معطر کردن خود به دیدار اقوام و آشنایان می‌روند و با تبریک عید و حلالیت طلبیدن با شیرینی و شربت از سوی میزبان پذیرایی می‌شوند.
2 یک هزار و 50 مسجد و 70 مکان مذهبی اعم از آرامگاه، مقبره و امامزاده و مکان استقرار چهار قرآن تاریخی در استان کردستان وجود دارد.
جمعیت غالب استان کردستان اهل تسنن است و اکثریت مردم شهرهای سنندج، کامیاران، مریوان، بانه، سقز، سروآباد، دهگلان و بانه پیرو فقه شافعی و بیشتر مردم بیجار و قروه نیز پیرو فقه جعفری هستند.
براساس آخرین تقسیمات کشوری در سال 1395 کردستان یک میلیون و 603 هزار نفر جمعیت دارد که در 10 شهرستان، 29 شهر، 31 بخش، 86 دهستان و 1700 آبادی دارای سکنه زندگی می کنند.
**
به گزارش ایرنا، مردم بیجار گروس روز جمعه همزمان با سایر شهرهای ایران اسلامی به شکرانه یک ماه روزه داری و عبادت، نماز عید سعید فطر را با شور و شکوه خاصی بر فراز تپه مصلای این شهر به امامت امام جمعه این شهرستان اقامه کردند.
امام جمعه بیجار در خطبه های نماز عید فطر با تبریک این عید خجسته به ملت بزرگ ایران و همه مسلمانان جهان گفت: عبادات و روزه داری مردم در روزهای گرم و طولانی ماه مبارک رمضان موجب جلب رضایت پروردگار عالم است.
حجت الاسلام علی مرادی افزود: یوم الله فطر روز اطاعت، یکپارچگی، یاس شیطان و پیروزی انسان های مومن است.
وی اظهار داشت: امروز پس از یک ماه روزه داری و بندگی شکرگزار نعمت های الهی هستیم و بطور قطع نیکوکاران پاداش خود را در این روز از پروردگار یکتا دریافت می کنند.
حجت الاسلام مرادی افزود: امروز مدال آوران عرصه جهاد اکبر در محضر خدا حضور یافتند و امیدواریم آثار ماه مبارک رمضان همچون پاک شدن از گناه و پر شدن از عطر ایمان توام با فضای قرآنی و عفو و گذشت در زندگی همه افراد ساری و جاری باشد.
وی در بخش دوم خطبه ها گفت: دشمن بدنبال منزویی کردن نظام اسلامی است که یکی از برنامه های آنها برای تحقق این هدف شان، فشار روانی بر مردم است.
خطیب جمعه بیجار تاکید کرد: دشمن می خواهد با تضعیف نقاط قوت و عزت جمهوری اسلامی، اصل نظام را هدف قرار داده و مردم را به نا امیدی سوق دهند.
حجت الاسلام مرادی یادآور شد: نقاط قوت، عزت و افتخار جهموری اسلامی، انرژی بومی هسته ای و قدرت بازدارنده موشکی است و حضور مقتدرانه اش در منطقه، فقط برای حفظ جان، خاک و ناموس است.
شهرستان بیجار حدود 89 هزار نفر جمعیت دارد و نماز با شکوه عید سعید فطر در 245 مسجد این شهرستان با حضور اقشار مختلف مردم برگزار شد.
7350/

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/29324/نماز-با-شکوه-عید-سعید-فطر-در-استان-کردستان-برگزار-شد
بستن   چاپ