عصر کرد
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان تأکید کرد:
کمبود شش‌هزار مگابایت نیرو در سال‌جاری/ مدیریت 50 مگابایت برق در کردستان الزامی است
چهارشنبه 23 خرداد 1397 - 21:10:11
کرد آنلاین - مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان با اشاره به اینکه در سال‌جاری با توجه به کمبود آب و رشد 5 درصدی مصرف در سال‌جاری، با شش هزار مگابایت کمبود نیرو مواجه هستیم، خواستار شد: در کردستان باید 50 مگابایت مدیریت نیرو برای جلوگیری از بروز خاموشی لحاظ شود .
به گزارش ایسنا، منطقه کردستان «هیوا لهونیان» در جلسه مدیریت بحران استان کردستان که در سالن شهدای دولت استانداری برگزار شد، با ابراز تأسف از اینکه متأسفانه سال 96 یک سال کم‌بارش بود، اظهار کرد: در بخش عمده استان‌های کشور با استناد به اطلاعات ارائه شده 35 میلیون نفر در سال 1397 با چالش‌های آبی روبرو هستند .
وی با بیان اینکه میزان بارندگی امسال در استان کردستان مطلوب ارزیابی شد، افزود: به دلیل اینکه سیستم انرژی کل کشور سیستمی یک‌پارچه و به هم وابسته است، اگر جایی با کمبود مواجه شد، باید تبعات کم‌بارشی سایر استان‌ها توسط استان‌های برخوردار جبران شود .
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان، با اشاره به اینکه در سال 96 آب ذخیره پشت سدها 18 میلیارد مکعب بود که هشت میلیارد مترمکعب در بخش برق به‌کاررفته شد، تصریح کرد: در سال جاری نیز این میزان 13 میلیارد مکعب است که در بخش تولید برق در حد سه میلیارد مکعب آن می‌توان بهره‌برداری کرد .
وی با ذکر اینکه در کشور دچار یک بد مصرفی شدید در مقوله انرژی هستیم، گفت: در خوش‌بینانه‌ترین حالت، مصرف متوسط برق در کشور 2.5 برابر متوسط جهانی برآورد شده است .
لهونیان با اشاره به اینکه پیک سال گذشته 55 هزار و 443 مگابایت بود، اظهار کرد: با شرایط کمبود آب و رشد 5 درصدی مصرف در سال‌جاری با شش هزار مگابایت کمبود نیرو مواجه هستیم .
وی این میزان را معادل 14 برابر کل مصرف استان کردستان دانست و افزود: می‌طلبد که با یک حرکت هوشمندانه روش‌های صرفه‌جویی معقولانه و شدنی را با کمک تمامی مشترکین اجرایی کرد .
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان، ضمن هشدار مبنی بر اینکه باید خود را برای سناریوهای بد در حوزه نیرو آماده کرد، افزود: مقابله با این شرایط نیازمند برنامه‌ریزی عملیاتی کاهش مصرف و بسیج تمامی دستگاه‌های خدماتی و اجرایی است.
بانک‌ها و ادارات پرمصرف‌ترین مراکز در استفاده از سیستم‌های سرمایشی
لهونیان در ادامه با ذکر اینکه 20 هزار مگابایت مصرف برق سیستم‌های سرمایشی است، خاطرنشان کرد: از این میزان شش مگابایت مربوط به ادارات و بانک‌ها است .
وی کاهش مصرف در این حوزه‌های خدماتی را نیازمند همکاری تمامی ارگانها، ادارات و متولیان امر دانست و اعلام کرد: در کردستان باید 50 مگابایت مدیریت نیرو در این فصل لحاظ شود .
624 هزار مشترک برق در کردستان وجود دارد
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان، با اشاره به اینکه در کردستان 624 هزار مشترک برق وجود دارد، تصریح کرد: اگر هر مشترک 100 وات مصرف خود را کاهش دهد، می‌توان 60 مگابایت انرژی برق را مدیریت کرد و کردستان را به استانی که نیازمند خاموشی نیست، بدل ساخت .
وی با تأکید بر اینکه می‌توان سال جاری را به فرصتی در بازنگری در روش‌ها و عملکردها تبدیل کرد، گفت: با این رویکرد مسیری در راستای کسب درآمد از محل صادرات انرژی ایجاد خواهد شد .
لهونیان پیک مصرف در استان کردستان را 428 مگابایت اعلام و اظهار کرد: میزان تولید برق در استان بسیار بیشتر از این میزان و معادل 956 مگابایت تولید است، که این میزان با تولید سایر نیروگاه‌ها عدد قابل توجهی است .
وی با ذکر اینکه مشکل تولید در استان کردستان وجود ندارد، افزود: به دلیل اینکه شبکه انرژی یک سیستم به هم پیوسته است، اگر میزان تولید و مصرف همسو نباشد، با مشکل روبرو می‌شویم .
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان، با اشاره به اینکه با خروج هوشمندانه برخی مصرف کنندگان غیرضروری، بخش اعظمی از مشکل کمبود نیرو مرتفع خواهد شد، گفت: امسال از سوی هیأت دولت در راستای کاهش مصرف برق، ادارات و سازمان‌ها ملزم به‌صرفه جویی شده‌اند .
50 مگابایت ظرفیت در کردستان باید مدیریت شود
وی در بخش دیگری از سخنان خود بابیان اینکه ساعات 12 تا 16 و 20 تا 12 شب ساعات پیک مصرفی برق هستند، گفت: در پیک روز از مشترکین کشاورزی و ادارات و در پیک شب از مشترکین خانگی، تجاری و صنایع انتظار همکاری و صرفه‌جویی داریم.
لهونیان سهم صرفه‌جویی بخش‌های مختلف را شامل 9 مگابایت در بخش صنعتی، 28 مگابایت در بخش کشاورزی، 98/0 مگابایت در بخش تجاری، نیم مگابایت در بخش اداری و جایگاه‌های CNG و هم‌چنین 8.5 مگابایت در واحدهایی که خود قادر به تأمین انرژی خود هستند و درنهایت در کل استان 50 مگابایت ظرفیت برای مدیریت اعلام کرد.
وی تعداد انشعابات برق استان را 624 هزار انشعاب دانست و تصریح کرد: از این میزان 95 درصد مشترکین خانگی و تجاری هستند و به همین خاطر استان کردستان جزو استان‌های فقیر در کسب درآمد از صنعت برق است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان، با اشاره به اینکه 16 هزار کیلومتر شبکه در تمام نقاط استان وجود دارد، اظهار کرد: روستاهای بالای 10 خانوار بدون برق در استان وجود ندارند و حتی برخی روستاها زیر 10 خانوار هم برق‌دار شده‌اند.
وی تصریح کرد: تعداد هفت روستای استان که از شبکه فاصله زیادی دارند و احداث شبکه در این نقاط صرفه اقتصادی ندارد، از طریق سیستم‌های خورشیدی تأمین برق شده‌اند.
پیش‌بینی ایجاد 30 تا 40 مگابایت ظرفیت انرژی خورشیدی در کردستان
لهونیان در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه در حال حاضر بالغ بر 200 کیلووات انرژی خورشیدی در برخی ادارات و مدارس استان تولید می‌شود، گفت: پیش‌بینی می‌شود 30 تا 40 مگابایت ظرفیت انرژی خورشیدی در استان ایجاد شود.
وی با اعلام اینکه شاخص خاموشی مشترکین در استان پنج دقیقه است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر با وجود یک هزار و 689 روستای برق‌دار، 12 هزار پست توزیع نیرو و 153 هزار چراغ روشنایی در استان تلاش می‌کنیم این میزان خاموشی را به صفر برسانیم.
انتهای پیام

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/29289/کمبود-شش‌هزار-مگابایت-نیرو-در-سال‌جاری--مدیریت-50-مگابایت-برق-در-کردستان-الزامی-است
بستن   چاپ