عصر کرد
همه باهم حافظ گنجینه های سبز کردستان باشیم
شنبه 19 خرداد 1397 - 15:56:20
کرد آنلاین - مدیر کل منابع طبیعی استان کردستان، با تأکید بر اینکه حفاظت از منابع طبیعی یک وظیفه همگانی است خاطرنشان کرد: مراتع، سرمایه های نفتی کردستان است که نباید از بین بروند، چراکه در غیر این صورت، گونه های هرز جایگزین این سرمایه شده و ظرفیت ژنتیک گیاهی استان نیز از بین می رود.
سعدی نقشبندی در بازدید از خبرگزاری ایسنا منطقه کردستان، مراحل برنامه‌ریزی برای آتش‌سوزی مراتع را شامل پیشگیری، شناسایی، کنترل و اطفاء حریق ذکر و اظهار کرد: بیشترین آتش‌سوزی‌های استان در سنوات گذشته در شهرستان‌های سقز و بانه و مریوان اتفاق افتاده است.
وی افزود: میزان بارندگی در کردستان طی سال جاری، نسبت به میانگین بلندمدت 12 درصد افزایش داشته است، با این تفاوت که طی سال‌های گذشته بارندگی‌ها بیشتر به‌صورت برف بوده اما امسال بیشتر به‌صورت باران بوده و پراکنش مناسبی هم داشته است.
مدیرکل منابع طبیعی استان کردستان، بیان کرد: این موضوع موجب شده که زراعت دیم و مراتع استان از شرایط مناسبی برخوردار باشد و بر همین اساس مناطق حساس و مستعد حریق نیز افزایش یافته است.
وی بیان کرد: در حال حاضر در سطح استان کردستان، پوشش گیاهی مراتع، بیشتر از نیاز دام‌های موجود است و نیروی انسانی کافی هم برای برداشت مناسب از این پوشش گیاهی وجود ندارد، بنابراین عملاً در سطح پوشش گیاهی، مواد اشتعال‌زا برای افزایش مناطق مستعد حریق افزایش می‌یابد.
مدیرکل منابع طبیعی استان کردستان، در ادامه پیشگیری را مهم‌ترین مرحله کاهش آتش‌سوزی ذکر کرد و افزود: در این راستا باید نقشه حریق 10 سال گذشته باهدف شناسایی نقاطی که بیشترین میزان آتش‌سوزی را داشته‌اند به‌صورت جی‌آی‌اس در تمام شهرستان‌ها و بخش‌ها شناسایی و تدوین شود که باید در اختیار فرمانداری‌ها، منابع طبیعی و ستاد مدیریت بحران استان قرار گیرد.
نقشبندی عنوان کرد: ترسیم این نقشه موجب می‌شود که سمت‌وسوی برنامه‌ریزی‌ها در این زمینه بیشتر به مناطق مستعد آتش‌سوزی باشد و این به این معنی نیست که چون سنوات گذشته در این مناطق آتش‌سوزی زیاد بوده امسال هم در این مناطق آتش‌سوزی صورت گیرد.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه منابع طبیعی و محیط‌زیست مکمل هم هستند، افزود: مناطقی به نام مناطق چهارگانه حفاظت محیط‌زیست حساسیت خاصی از لحاظ گیاهی و جانوری دارند و از لحاظ حفاظت نیز از حساسیت خاصی برخوردار است.
مدیرکل منابع طبیعی استان کردستان، گفت: از دیگر مباحث مهم در امر پیشگیری، بحث ایجاد تعامل و جلسات هماهنگی بین منابع طبیعی و محیط‌زیست است که باید در راستای رفع نیازهای یکدیگر و پیشگیری از آتش‌سوزی بیش‌ازپیش باهم هماهنگی داشته باشند.
وی گفت: شناسایی مناطق حساس به حریق در شهرستان‌ها، شناسایی راه‌های صعب‌العبور دسترسی به مناطق حساس به حریق، آموزش و ترویج که نیازمند توسعه است، را از دیگر مباحث مهم و مؤثر در امر پیشگیر از حریق مراتع دانست.
وی با اشاره به نقش مهم سمن‌ها در راستای حفاظت از منابع طبیعی عنوان کرد: انجمن‌هایی با گرایش زیست‌محیطی که آزادی عمل داشته و برگرفته از بطن مردم هستند و بدون هیچ چشم‌داشتی فعالیت می‌کنند می‌توانند منابع طبیعی را در این زمینه یاری کنند.
نقشبندی، تصریح کرد: شناسایی انجمن‌ها و ماموستاهای آیینی که می‌توانند نقش بسیار مهمی در راستای کاهش حریق، پیشگیری و فرهنگ‌سازی داشته باشند، ایجاد گشت‌های موتوری در مناطق حساس و مدیریت پارک‌های جنگی که به شهرداری سپرده شده است، برنامه‌ریزی، مدیریت برنامه‌ها و ارسال به شهرستان‌ها از دیگر مباحث مطرح‌شده در امر پیشگیری است.
وی آگاهی بخشی و اطلاع‌رسانی به مردم را امری بسیار مهم در راستای پیشگیری از حریق مراتع دانست و گفت: مردم حتی‌الامکان باید هنگام حضور در طبیعت از پیک‌نیک استفاده کنند چراکه در این صورت احتمال آتش‌سوزی در طبیعت را کاهش می‌دهند.
نقشبندی، جمع‌آوری ته بطری‌های شیشه‌ای و بطری‌های آب‌معدنی را که قدرت آتش‌زایی بالایی دارند و بسیار خطرناک هستند را از دیگر اقدامات مهم در راستای حفاظت از محیط‌زیست عنوان کرد.
وی در ادامه سخنان خود افزود: شهرداری باید با مرمت و آبگیری استخرهای موجود در کوه آبیدر و جای گذاری و پرکردن تانکرهای سوخت سیار 2000 لیتری از آب بتواند، از منابع آب های موجود در آبیدر به ویژه گویزه کویر برای آبیاری گیاهان استفاده کند.
مدیرکل منابع طبیعی استان کردستان، جمع‌آوری شاخه های خشکیده و خارج کردن آن از محیط جنگلی، جمع‌آوری معتادان در مراتع و جنگل ها باهماهنگی دستگاه های قضایی و مراتع را از دیگر وظایف مهم شهرداری ذکر کرد که باید اجرایی شود.
وی عنوان کرد: یک میلیون و 300 هزار جنگل و مراتع در سطح استان وجود دارد که اداره کل منابع طبیعی نمی تواند به تنهایی آن را مدیریت کند بلکه تمامی دستگاه های اجرایی در سطح استان و شهرستان‌ها، سمن‌ها و حتی انجمن‌های خیریه در این راستا موظف اند.
نقشبندی، دهیاران را مدیران بحران روستایی دانست و گفت: انجمن‌های خیریه که معتقد به حفاظت از محیط‌زیست هستند و گاها اقدام به ساخت مدرسه و مسجد در مناطق مختلف منی کنند می‌توانند با تجهیز دهیاری ها به وسایل اطفا حریق، خدمت شایان ذکری به منابع طبیعی کنند.
نقشبندی با اشاره به اینکه حفاظت از منابع طبیعی و محیط‌زیست یک وظیفه همگانی است و فرهنگ‌سازی در این راستا بسیار مهم است خاطرنشان کرد: رسانه ها باید بر اساس رسالت خود و با آگاهی بخشی به مردم برای پیشگیری از حریق در مراتع مارا یاری کند.
وی با تأکید بر اینکه حفاظت از منابع طبیعی یک وظیفه همگانی است خاطرنشان کرد: مراتع، سرمایه های نفتی کردستان است که نباید از بین بروند، چراکه در غیر این صورت، گونه های هرز جایگزین این سرمایه شده و ظرفیت ژنتیک گیاهی استان نیز از بین می رود.
مدیرکل منابع طبیعی استان کردستان، سامانه منابع طبیعی را 1504 اعلام کرد و یادآور شد: این سامانه در کنار سایر سامانه های دیگر آماده پاسخگویی به مردم است.
انتهای پیام

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/29121/همه-باهم-حافظ-گنجینه-های-سبز-کردستان-باشیم
بستن   چاپ