عصر کرد
غفلت از قابليت‌هاي گردشگري مذهبي در کردستان
چهارشنبه 31 تير 1394 - 10:19:54 AM
ايسنا
fiogf49gjkf0d
سنندج، مرکز استان کردستان در مقطعي از تاريخ به «دارالعلوم» و يا «دارالاحسان» مشهور بوده است به نحوي که از تمامي سرزمين هاي اطراف براي کسب علم به اين شهر مي آمدند.

کردستان از ديرباز محل تاخت و تاز قدرت‌هاي مختلف در بسترهاي تاريخي متفاوتي بوده که در فراز و نشيب‌هاي اين تحولات مردم آن همواره دين و اعتقادات خود را حفظ کرده اند.

از جهتي ديگر، کردستان استاني سرسبز با قدمت تاريخي بسيار است که عليرغم داشتن پتانسيل‌ها و ظرفيت‌هاي گردشگري بسيار، مي‌توان اقرار کرد که در زمينه معرفي براي جذب توريست مورد کمترين توجه قرار گرفته است.

در کردستان علاوه بر قلعه تاريخي زيويه، غار باستاني کرفتو، درياچه زريبار، کوه آربابا، کوه آبيدر، آرامگاه ها و بقاع متبرکه امامزاده‌ها، بازارهاي سنتي و...، مرکز آن افتخار ميزباني مرحومه هاجره خاتون(س)، خواهر گرامي امام رضا(ع) را دارد، که متاسفانه در زمينه معرفي به دوستداران اهل بيت، مورد کم لطفي مسئولان قرار گرفته است.

بايد اذعان کرد امروزه صنعت توريسم از بزرگترين صنايع مورد تائيد دنياست و کشورهايي که در اين زمينه فعاليت گسترده ايي دارند سالانه سودهاي کلان و درآمدزايي بسيار زيادي را به دست مي آورند.

در اين راستا چند صباحي است که در جهان مبحث جديدي تحت عنوان «گردشگري مذهبي» نيز مطرح شده است که بيشتر کشورهاي اسلامي، مسيحي و... در زمينه معرفي آثار مقدسه خود مشغول فعاليت هستند.

در تعريف گردشگري مذهبي مي توان گفت اين نوع از گردشگري يکي از رايج ترين اشکال گردشگري در سراسر جهان است که سابقه آن به قرون و اعصار گذشته بر مي گردد و به طور کلي شامل سفرها و بازديدهايي است که اصلي ترين هدف از آنها کسب تجربه اي مذهبي است.

در يک تقسيم بندي كلي جاذبه هاي مذهبي را مي توان به شش دسته مساجد، امام زاده‌ها و بقعه‌ها، آرامگاه‌ها و قبور، تكيه‌ها و حسينيه‌هاي قديمي، آتشكده‌ها و آتشگاه‌ها، صومعه‌ها و خانقاه‌ها تقسيم کرد که هريک از اين جاذبه هاي مذهبي مي توانند داراي بُعد محلي، منطقه‌اي، فرا منطقه‌اي، ملي و بين المللي باشند.

گردشگري مذهبي از ديدگاه دين اسلام

دين اسلام به انسان و نيازهاي وي نگاه ويژه‌اي دارد و آنچه که حيات و زندگي را لذت بخش و آسان مي کند و در جسم و روح و روان فرد موثر است به رسميت مي شناسد. 

در نگاهي به فرهنگ اسلامي در مي يابيم که يکي از رشد و ارتقاي معنوي است ايجاد ارتباط با معبود است که در همين راستا يکي از راه‌هاي تقويت معنويت، زيارت خواص درگاه خداوند و بزرگان ديني است.

در اين ميان، گواه داشتن قابليت گردشگري مذهبي در استان کردستان دارا بودن بيشترين تعداد مسجد در کشور و شهرت استان کردستان به شهر "مناره ها" با بيش از 2 هزار مسجد و 50 بقعه و آرامگاه امامزاده است که ظرفيت بسيار خوبي براي توسعه صنعت گردشگري مذهبي در اين استان به شمار مي آورد.

اما آنچه حائز اهميت است وجود زيرساخت هاي لازم براي توسعه گردشگري مذهبي است که تاکنون اين مسئله در استان کردستان مغفول باقي مانده است.

ناشناخته ماندن و معرفي نکردن جاذبه‌هاي گردشگري مذهبي کردستان نيز باعث شده که کردستان در زمينه جذب گردشگر مذهبي در پايين‌ترين رتبه‌هاي کشوري قرار گيرد.

با توجه به اينکه درآمد سرانه استان کردستان از نصف ميانگين کشوري کمتر است توجه به قابليت‌هاي گردشگري مذهبي استان کردستان مي تواند باعث درآمدزايي شود که به نظر مي رسد مسئولان بايد اين مسئله را به صورت ويژه مورد توجه قرار دهند.


http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/2680/غفلت-از-قابليت‌هاي-گردشگري-مذهبي-در-کردستان
بستن   چاپ