عصر کرد
انتقال خون کردستان شب های رمضان میزبان روزه داران است
دوشنبه 31 ارديبهشت 1397 - 12:06:44
کرد آنلاین - سنندج - مدیرکل انتقال خون کردستان گفت: برای رفاه حال روزه داران در ماه رمضان، مرکز خونگیری سنندج بعد از افطار آماده پذیرش روزه داران اهدا کننده خون است.
محمدسعید کریمیان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مرکز انتقال خون سنندج هر شب از ساعت 18 تا 23 در ماه مبارک رمضان از کسانی که قصد اهدای خون دارند، خونگیری می کند.
وی با اشاره به اینکه مراکز انتقال خون سقز و سنندج در این ماه، صبح ها از ساعت 8 تا 13 نیز اهدا کنندگان را پذیرش می کنند، افزود: هر سال در ماه مبارک رمضان آمار اهدای خون در استان حدود 30 تا 40 درصد کاهش می یابد.
کریمیان کاهش حضور مراجعان برای اهدای خون در ماه رمضان فصل های گرم سال را چشمگیرتر دانست و یادآور شد: با توجه به اینکه تزریق خون و فرآورده های آن برای برخی بیماران و سانحه دیدگان تنها راه نجات از مرگ است بنابراین انتظار داریم شهروندان در ماه رمضان هم اهدای خون را فراموش نکنند.
مدیرکل انتقال خون کردستان دلیل کاهش آمار اهدای خون را طولانی بودن فاصله سحر تا افطار، ترس از اختلال در روند روزه داری و تصور ضعف و بیحالی مفرط برشمرد.
وی گفت: بر اساس فتوای علما و مراجع اهل سنت و اهل تشیع، اهدای خون در شرایط روزه داری موجب ابطال روزه نخواهد شد.
وی تاکید کرد: اهدا کنندگان می توانند با خوردن سحری مناسب، نوشیدن مایعات کافی و همچنین استفاده از خوراک های مناسب با ارزش غذایی مطلوب در افطار، اقدام به اهدای خون کنند.
کریمیان به زمان استاندارد نگهداری فرآورده های خون نیز اشاره کرد و افزود: قابلیت ذخیره و نگهداری فرآورده های حاصل شده از خون بر اساس استانداردهای جهانی، ملی و نوع فرآورده از 3 تا 35 روز است و بر این اساس استمرار اهدای خون اجتناب ناپذیر است.
وی از انجام تمهیدات لازم در ماه رمضان و حفظ ذخایر مناسب خون خبر داد و یادآور شد: عمر فرآورده پلاکتی مشتق از خون که اغلب به مصرف بیماران مبتلا به ترومبوسیتوپنی ناشی از سرطان، خونریزی و یا جراحی می رسد تنها سه روز است و فقط با مشارکت انسان دوستانه اهداکنندگان می توان این بیماران را نجات داد.
مدیرکل انتقال خون کردستان همچنین از اهداکنندگان خون خواست که اهدای خون را به روزهایی خاص مانند شب های قدر موکول نکنند و اظهار داشت: با توجه به اینکه فرآیند اهدای خون به صورت استاندارد حداقل 45 دقیقه زمان نیاز دارد بنابراین ازدحام اهداکنندگان نیازمند صرف زمان بیشتر و افزایش تعداد منابع انسانی، تخت های خونگیری و همچنین تجهیزات فرآوری خون ثابت است.
کریمیان به وجود شبکه خون رسان در کشور اشاره کرد و گفت: از آنجایی که فرآورده های خونی در برخی استان ها به میزان بیشتری مصرف می شود، شبکه خون رسان کشور همواره در تلاش است تا هیچ استانی با کمبود خون مواجه نشود که کردستان نیز از این قاعده جدا نیست و در صورت نیاز از استان های دیگر خون دریافت و یا برای آنان ارسال می کند.
16 مرکز درمانی مصرف کننده خون در استان کردستان وجود دارد و 2 مرکز انتقال خون ثابت در سنندج و سقز نیز به مردم خدمات ارائه می دهند.
7355/9102

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/26584/انتقال-خون-کردستان-شب-های-رمضان-میزبان-روزه-داران-است
بستن   چاپ