عصر کرد
بسترهای اهدای عضو در کردستان فراهم نیست -
دوشنبه 31 اردیبهشت 1397 - 7:47:53 AM
ایرنا
کرد آنلاین - سنندج - هر سال صدها نفر از شهروندان کردستانی برای اهدای عضو ثبت نام می کنند اما هنوز شرایط برداشت عضو و بسترهای مورد نیاز این امر در بیمارستان های این استان فراهم نیست.
اهدای عضو بیماران مرگ مغزی و خداحافظی با عزیزان در هنگامی که میان مرگ و زندگی قرار دارند، خیلی سخت است و این سختی تنها برای کسانی که در این شرایط قرار گرفته اند، قابل لمس است.
رسیدن به این فرهنگ که انسان در آن شرایط بتواند از آخرین امیدهای زنده ماندن او دست بردارد و در عوض زندگی را به کسانی دیگر ببخشد، آسان به دست نیامده است.
خوشبختانه از چند سال قبل این فرهنگ در بین کردستانی ها گسترش پیدا کرده و به گفته مسئولان واحد اهدای عضو دانشگاه علوم پزشکی کردستان سال گذشته سه هزار و 223 نفر در این استان با مراجعه به این واحد داوطلب اهدای عضو شدند.
این نوعدوستی کردستانی ها در حالیست که در مراکز درمانی و بیمارستانی این استان امکان برداشت عضو وجود ندارد و بیماران مرگ مغزی برای برداشت عضو باید به تهران اعزام شوند.
اعزام این بیماران به صورت زمینی است و همراهان بیمار باید بیش از سه روز برای انجام مراحل اداری و قانونی برداشت عضو، شرایط نامساعد روحی و جسمی سخت را تحمل کنند.
این انتظار جانکاه و ماندن در شرایط سخت، گاهی بسیار گران تمام می شود و همراهان بیمار از اهدای عضو صرف نظر کرده و یا منتظر می مانند تا آخرین تپش های قلب بیمار به پایان برسد.
به گفته مسئولان علوم پزشکی کردستان سال گذشته بیش از 15 مورد بیمار مرگ مغزی در این استان شرایط اهدای عضو داشتند اما به دلیل بروکراسی های اداری و نیاز به اعزام به تهران، تنها خانواده یک بیمار موفق به اهدای عضو شد.
پس از اعلام مرگ مغزی یک بیمار توسط پزشک معالج، یک تیم متخصص پنج نفره هر کدام جداگانه بیمار را معاینه کرده و پس از اطمینان از نظرات پنج متخصص، بیمار برای اهدای عضو اعزام خواهد شد.
اعضای قابل اهدای از فرد مرگ مغزی شامل قلب، ریه ها، کبد، روده ها، لوزالمعده و کلیه ها است ضمن اینکه برخی از بافت های بدن از جمله پوست، قرنیه، تاندون، غضروف، استخوان و دریچه قلب نیز قابل پیوند است.
کردستان دارای چندین مرکز درمانی و بیمارستانی پیشرفته است که برخی از مراکز بیمارستانی این استان به درجه ممتاز و بین المللی ارتقا یافته اند و شرایط پذیرش بیماران خارجی نیز در آنها مهیا است ولی هنوز تجهیزات و امکانات برداشت و پیوند عضو در این مراکز وجود ندارد.
لازم است مسئولان امر به این موضوع توجه بیشتری داشته و حداقل یک مرکز بیمارستانی در استان کردستان را برای پذیرش و برداشت عضو بیماران مرگ مغزی تجهیز کنند تا امکان پیوند اعضای برداشت شده بیماران مرگ مغزی به بیماران نیازمند استان و یا استان های همجوار فراهم شود.
نامگذاری 31 اردیبهشت به روز اهدای عضو و اهدای زندگی شاید فرصتی برای تامل بیشتر مسئولان در خصوص این عمل نیک باشد و با فراهم کردن زمینه های این کار خداپسندانه و فداکارانه، شاهد نهادینه شدن فرهنگ اهدای عضو با مردم همگام باشند.


http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/26566/بسترهای-اهدای-عضو-در-کردستان-فراهم-نیست--
بستن   چاپ