عصر کرد
قارچ هایی که چاشنی مرگ دارند - عبدالله رحمانی*
يکشنبه 30 ارديبهشت 1397 - 15:00:39
کرد آنلاین - سنندج - بارش های متناوب بهاری باعث رشد قارچ های مرگ آور در برخی مناطق غرب کشور شد که تاکنون دسته کم 13 نفر بر اثر مصرف اینگونه قارچ ها جان خود را از دست داده و تعداد زیادی نیز دچار مسمومیت شده اند.
رشد گونه هایی مختلف قارچ در این فصل از سال و پس از بارش باران و رعد و برق غیر معمولی نیست و طبیعت نیز هیچگاه این قدر ناجوانمردانه عمل نمی کند که در کنار این همه زیبایی و طراوت بهاری، بوی مرگ و نامهربانی را به انسان ها هدیه دهد.
قارچ‌ های خوراکی دارای ساختارهای مثلی (کلاهک) گوشت هستند و ممکن است رو یا زیر زمین ظاهر شوند که انواع روی زمین آن با دست چیده و سپس مصرف می‌شود.
خوراکی بودن قارچ‌ها می‌تواند به صورت عدم وجود ترکیبات سمی برای انسان در قارچ و داشتن مزه و بوی مطبوع تعریف شود.
قارچ های خوراکی منابع خوبی برای پروتئین، انواع ویتامین و فیبر هستند و با توجه به کالری کمی که دارند، نقش مهمی در سلامت افراد ایفا می کنند.
نکته قابل توجه در مورد مصرف قارچ این است که شناسایی و تشخیص قارچ خوراکی از قارچ سمی بسیار مشکل است و فقط افراد متخصص و با تجربه می توانند قارچ ها را از هم تشخیص دهند.
یکی از دلایلی که مسمومیت ناشی از مصرف قارچ را به صورت یک اپیدمی در آورده؛ اینکه با ویژگی های ظاهری، بو و رنگ قارچ نمی توان با قاطعیت سمی و غیرسمی بودن آن را تشخیص داد.
درد شکم، تهوع، استفراغ، ضعف و بی حالی از عمده ترین نشانه های مسمومیت با این قارچ سمی است.
براساس آمارهای منتشر شده علاوه بر مسمومیت چند صد نفر، مصرف قارچ های سمی در استان های غربی کشور تاکنون 13 قربانی گرفته که هفت نفر در کرمانشاه، سه نفر در لرستان، یک نفر در کردستان و 2 نفر هم در آذربایجان غربی بوده است.
افزایش تعداد مسمومیت ها و فوت افراد بر اثر مصرف قارچ های سمی کم کم مایه نگرانی شهروندان شده و در برخی مناطق شایعاتی در مورد بیوتروریسم و دخالت های انسانی در مورد این قارچ های سمی و آلوده پخش شده است.
هر چند هنوز تحقیقات علمی در خصوص این رشد قارچ های سمی در منطقه صورت نگرفته و کسی به درستی نمی داند منشا اصلی این قارچ های آلوده کجاست، اما گمانه زنی هایی نیز در مورد رویش قارچ های سمی بخاطر استفاده مداوم کشاورزان از انواع کودها و سموم شیمیایی در بخش زراعت و باغبانی وجود دارد.
این قارچ های سمی، به هر دلیلی رویش پیدا کرده باشند امروز به عنوان یک خطر سلامتی شهروندان را تهدید می کند و لازم است آگاه سازی جامعه برای پرهیز از مصرف آن صورت گیرد و مسئولان امر به جای پاک کردن صورت مساله با روشنگری لازم مردم را برای عدم مصرف قارچ های کوهی ترغیب و تشویق و در صورت امکان این چاشنی های مرگ را از طبیعت جمع آوری کنند.
خبرنگار مرکز سنندج

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/26561/قارچ-هایی-که-چاشنی-مرگ-دارند---عبدالله-رحمانی*
بستن   چاپ