عصر کرد
/معرفی کتاب/
آنان که می‌خواهند داستان بنویسند «هزارتوی داستان» را بخوانند
شنبه 29 اردیبهشت 1397 - 1:23:46 PM
ایسنا
کرد آنلاین - کتاب «هزارتوی داستان» کتابی درباره داستان کوتاه و ویژگی‌های آن و هم‌چنین چگونگی درک و لذت بردن از داستان کوتاه است که این درک و آموزش را به همراه تحلیل و معرفی عناصر داستان در قالب چند داستان کوتاه معروف دنیا، در اختیار خواننده قرار می‌دهد.
  کتاب «هزارتوی داستان» توسط آرتورچارلز کلارک و ترجمه نسرین مهاجرانی در 208 صفحه توسط نشر چشمه در قطع رقعی تدوین شده است.
«هزارتوی داستان» کتابی درباره داستان کوتاه و ویژگی‌های آن و هم‌چنین چگونگی درک و لذت از داستان کوتاه است. در ترجمه کتاب چند داستان کوتاه به همراه تحلیلی از عناصر داستانی آنها فراهم آمده است. داستان‌های مجموعه حاضر با معرفی نویسنده آغاز می‌شود، سپس یکی از عناصر داستانی که در داستان نقش برجسته‌تری دارد، بررسی و درباره آن توضیحاتی داده می‌شود و در انتهای هر داستان نیز چند پرسش مطرح می‌گردد تا خواننده یادگیری خود را محک بزند.
طرح داستان، شخصیت‌پردازی، زاویه‌دید، صحنه‌پردازی و درون‌مایه از جمله موضوعاتی است که در کتاب هزارتوی داستان، به آنها اشاره شده است.
داستان‌های کوتاهی که در قالب کتاب گنجانده شده، شامل «مزاحم/ ساکی»، «صبح عید/ پرل اس.باک»، «قانون‌شکنی در مریخ/ آرتور سی‌کلارک»، «آخرهای تابستان/ گرانت موس» و «متشکرم خانم/ لنگستون هیوز» است.
در مقدمه کتاب آمده است: «اگر نوشتن داستان کوتاه و رمان یا سرودن شعر، هنر است، خوب خواندن این آثار هم هنر است. لذتی که در نوشتن هست، هنگام خواندن نیز وجود دارد. ما داستان را می‌خوانیم تا بفهمیم و لذت ببریم. فرق یک خواننده حرفه‌ای با یک خواننده تازه‌کار نیز در همین است. فرد اهل مطالعه می‌داند که چطور از خواندن لذت ببرد. او در تمام مدت مطالعه داستان، ذهنش فعال است و از خودش می‌پرسد: «چرا قهرمان داستان چنین حرفی زد؟ چرا این کار را کرد؟» خواننده حرفه‌ای نام داستان را نیز توجه دارد. او می‌خواهد از نام داستان به موضوع آن پی‌ببرد و از راز و رمز ماجرایی که هنوز نخوانده، سردربیاورد. اما مهم‌تر از همه این است که خواننده حرفه‌ای می‌خواهد با خواندن یک اثر، چیزی به دست بیاورد. می‌خواهد پس از خواندن کتاب، به او چیزی افزوده شود، دیدگاهش عمیق‌تر شود و... ولی کسی که داستان را فقط برای سرگرمی و پرکردن اوقات بی کاری می خواند، به جز کشش و جذابیت، توقع دیگری از داستان ندارد، در صورتی که داستان ابعاد گوناگونی دارد که کشش و جذابیت فقط یکی از آنهاست. کتاب‌خوان حرفه‌ای عناصر داستان یعنی طرح، شخصیت‌پردازی، صحنه‌پردازی، نقطه اوج و... را می‌شناسد و از شیوه و مهارت نویسنده در به کارگیری این عناصر لذت می‌برد. این کتاب به جوانان می‌آموزد که داستان کوتاه چیست، چه ویژگی‌هایی دارد، چگونه می‌توان از خواندن آن لذت برد و برای فهمیدن آن به چه نکاتی باید توجه داشت.»


http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/26517/آنان-که-می‌خواهند-داستان-بنویسند-«هزارتوی-داستان»-را-بخوانند
بستن   چاپ