عصر کرد
حاشیه نشینان کردستان در مرکز توجه دولت:
اجرای پنج طرح بازآفرینی شهری در سنندج آغاز شد
پنجشنبه 27 ارديبهشت 1397 - 12:22:24
کرد آنلاین - سنندج - اجرای پنج طرح باز آفرینی شهری با حضور استاندار کردستان، معاون وزیر راه و شهرسازی و جمعی از مسئولان محلی روز پنجشنبه در سنندج آغاز شد، با اجرای این طرح ها مناطق حاشیه و بافت فرسوده این استان در کانون توجه دولت قرار گرفتند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، همزمان با اولین روز از ماه مبارک رمضان، پنج طرح حوزه باز آفرینی شهری سنندج شامل اجرای پیاده راه محله آغه زمان، بهسازی معابر فرجه و تقتقان، تکمیل کمربندی غربی (ورودی به ناحیه منفصل شهری حسن آباد) و خیابان ماموستا هیمن این شهر آغاز شد.
در عملیات آغاز این طرح ها هوشنگ عشایری معاون وزیر و مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری وزارت راه و شهرسازی و بهمن مرادنیا استاندار و جمعی از مسئولان استان کردستان حضور داشتند.
برای اجرای این طرح ها حدود 115 میلیارد ریال اعتبار از محل منابع اجرای طرح باز آفرینی شهری هزینه می شود.
استاندار کردستان در مراسم آغاز اجرای این طرح ها گفت: طرح های بازآفرینی به منظور رفع نابسامانی های نواحی منفصل شهری و حاشیه شهر انجام می شود و در ارتقای آسایش مردم این مناطق موثر است.
بهمن مرادنیا افزود: این طرح ها با حمایت دولت و پیگیری های انجام شده در اولویت قرار گرفت و انتطار می رود شرکت عمران و بهسازی وزارت راه و شهرسازی نسبت به افزایش ظرفیت طرح های اجرایی اقدام کند.
وی افزایش تعداد محلات در طرح بازآفرینی نواحی منفصل شهری برای ساماندهی و همچنین جدیت در اتمام طرح های در حال اجرا را از مسئولان وزارت راه و شهرسازی خواستار شد.
مدیرکل راه و شهرسازی کردستان نیز در این مراسم گفت: تکمیل فاز سوم کمربندی آببدر سنندج (ورودی کمربندی غربی به ناحیه منفصل شهری حسن آباد) به طول یک هزار و 350 متر و با 49 میلیارد ریال اعتبار اکنون آغاز شده است.
شهرام ملکی اظهار داشت: با اجرای این طرح علاوه بر مردم ناحیه منفصل شهری حسن آباد مردم روستاهای خشکه‌دول، کیلانه و کرجو نیز برای دسترسی بهتر از این راه ارتباطی استفاده می کنند.
وی در خصوص طرح احداث خیابان ماموستا هیمن ناحیه منفصل شهری حسن آباد نیز یادآور شد: این طرح به طول 850 متر و عرض 24 متر به همراه یک خیابان فرعی دیگر به طول 250 متر احداث می شود.
ملکی افزود: برای این 2 طرح، 12 میلیارد و 500 میلیون ریال اعتبار پیش بینی شده و به منظور ساماندهی معبر و جمع آوری آب های سطحی اجرا می شود.
مدیرکل راه و شهرسازی کردستان تاکید کرد: طرح بهسازی شهری 15 معبر محله تقتقان با 14 میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شده نیز به طول یک هزار  300 متر انجام می شود و همزمان با طرح بهسازی معابر محله فرجه نیز به مبلغ یک میلیارد و 700 میلیون ریال به پیمانکار واگذار شده است.
وی گفت: هم اکنون مطالعات طرح باز آفرینی برخی محلات شهر سنندج به اتمام رسیده و با توجه به اینکه یک طرح مشترک در حوزه مدیریت شهری است نیازمند همکاری سایر دستگاه ها از جمله شهرداری، شرکت های گاز، توزیع برق و آب و فاضلاب شهری هستیم.
ملکی همچنین مرمت خانه رشیدی را از جمله طرح های این اداره کل برای ساماندهی محله آغه زمان اعلام کرد و یادآور شد: این خانه از املاک در اختیار راه و شهرسازی است که برای مرمت آن 2 میلیارد ریال هزینه شده و پس از اجرای طرح پیاده راه سازی و اتصال به این محله به سرای ولیدی برای انجام فعالیت های فرهنگی تغییر کاربری داده می شود.
رئیس اداره عمران و بهسازی کردستان نیز در این مراسم گفت: طرح پیاده راه تاریخی و فرهنگی محله آغه زمان سنندج به عنوان اولین طرح بازآفرینی شهری کردستان اجرایی شده است.
مصطفی رضایی افزود: این طرح به طول 350 متر اجرا می شود که برای اجرای مرحله اول آن به طول 150 متر حدود 18 میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به اینکه محله آغه زمان از محله هایی است که از نظر تاریخ و فرهنگ جز پنج محله اصلی شهر سنندج محسوب می شود، اظهار داشت: در طرح بهسازی و پیاده راه سازی این محله سعی می شود خیابان شهید نمکی به سرای تاریخی ولیدی وصل شود.
وی اضافه کرد: تملک و معبر گشایی ساختمان ها و حفظ ساختمان های تاریخی این محله برای حفظ هویت تاریخی از مواردی است که در طرح پیاده راه سازی و باز آفرینی شهری محله آغه زمان مورد توجه قرار می گیرد.
رضایی یادآور شد: در نهایت پس از اتمام طرح، خانه های تاریخی شناسایی شده برای راه اندازی یک باب رستوران سنتی، سه باب خانه بومگردی و یک باب موزه معماری شهری سنندج مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
وی تاکید کرد: همچنین در این طرح میدان های مختلفی نیز ساخته می شود که شامل میدان موسیقی، رنگ و لباس کُردی و فرهنگ کُردی است.
به گزارش ایرنا، علاوه بر طرح هایی که امروز آغاز شد، 12 طرح دیگر نیز در قالب بازآفرینی بافت مناطق شهری در  محله شهرهای سنندج، قروه، مریوان و سقز با 124 میلیارد و 105 میلیون ریال در حال اجرا است.
اجرای برخی از این طرح ها از چند سال قبل آغاز شده و 2 طرح به پیشرفت فیزیکی 100 درصد رسیده است، 10 طرح دیگر در حال اجرا نیز از پنج تا 95 درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
سالانه 250 هزار میلیارد ریال اعتبار برای اجرای برنامه ملی بازآفرینی شهری در کشور هزینه می شود که 100 هزار میلیارد ریال از این میزان اعتبار از سوی بخش خصوصی، 70 هزار میلیارد ریال از سوی شهرداری ها و 80 هزار میلیارد ریال نیز از سوی دولت هزینه می شود که اعتبار تمام طرح های اجرا شده در کردستان از محل منابع دولتی تامین شده است.
هم اکنون 30 درصد جمعیت شهری کشور شامل 19 میلیون نفر از 56 میلیون نفر جمعیت شهری در مناطق و محلاتی با بافت فرسوده، تاریخی و ناکارآمد زندگی می کنند و این میزان در استان کردستان حدود 50 درصد از جمعیت یک میلیون و 600 هزار نفری است.
در سال 90 و بر اساس مصوبه دولت دهم چند روستای بزرگ کردستان به شهر تبدیل شد که کارشناسان حوزه عمران شهری معتقدند این موضوع بدون مطالعه و کار کارشناسی صورت گرفت و تبعات بدی داشته و به گسترش پدیده حاشیه نشینی و روی آوری مردم به سمت حاشیه شهرها کمک کرده است.
نایسر، ننله، حسن آباد، تقتقان و فرجه در سنندج، شهرک امام خمینی (ره)، محله قلعه و محله تازه آباد در سقز و محله تفینی در مریوان از جمله مناطق استان است که در قالب طرح بازآفرینی شهری ساماندهی می شوند.
در استان کردستان می توان از سنندج و مریوان به عنوان 2 شهری که بیشترین میزان حاشیه نشینی را دارند، نام برد اگر چه در دیگر شهرهای استان هم این پدیده در حال افزایش است.
3034/6108/9102

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/26470/اجرای-پنج-طرح-بازآفرینی-شهری-در-سنندج-آغاز-شد
بستن   چاپ