عصر کرد
در کارگروه اشتغال قروه مطرح شد:
نبود وحدت رویه در سیستم بانکی/متقاضی پیگیر کار نیست
پنجشنبه 27 ارديبهشت 1397 - 10:51:01
کرد آنلاین - قروه-نبود وحدت رویه در سیستم بانکی، تفاسیر مختلف در کنار ضعف متقاضی برای پیگیری کار و هوشیاری در این زمینه از جمله چالش هایی بودند که در کارگروه اشتغال قروه مطرح شد.

به گزارش خبرنگار مهر ، شامگاه چهارشنبه کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری قروه با محوریت بررسی مشکلات با حضور مسئولان استانی و سرپرستان بانک های عامل با روندی متفاوت تر از نشست های قبل برگزار شد.
کارگروه های قبلی در این اواخر تنها با بیان آمارهای صرف و بدون خروجی مناسب و مهم تر از همه بدون حضور فرماندار وقت شهرستان و تنها توسط معاون عمرانی یا سیاسی برگزار می شد و گرچه تلاش اعضای کارگروه رفع موانع بود اما نبود شخص ارشد شهرستان این معنی را می رساند که گویا بحث اشتغال در قروه چندان مهم نیست.
در مقابل اما فرماندار جدید قروه در نخستین نشست کارگروه اشتغال در زمان ریاست خود از تمامی مسئولان مرتبط و عوامل بانک های دخیل در پرونده اشتغال هم در استان و هم شهرستان دعوت کرده و تنها محوریت کار را بر بیان مشکلات موجود و تدوین راهکاری برای رفع آن ها قرار داد.
همچنین وی خواستار پاسخ گویی تک تک مدیران و عوامل بانکی در خصوص مشکلات بیان شده در این زمینه شد.
سه نفر از مسئولان دستگاه های اجرایی دخیل در امر اشتغال ابتدا گزارش آماری از وضعیت موجود دادند و هرکدام در خاتمه از چالش هایی گفتند که حل آن ها را بهترین شیوه برای ایجاد اشتغال در شهرستان دانستند.
نبود وحدت رویه در بانک ها
ابتدا رئیس تعاون، کار و رفاه اجتماعی قروه میزان طرح های مصوب در طرح اشتغال پایدار روستایی را 238 طرح با اعتبار 26 میلیارد و 445 میلیون تومان عنوان کرد. به گفته «کوروش شعبانی» از این تعداد تنها صد میلیون تومان پرداخت شده و 2 میلیارد تومان هم آماده پرداخت است.
وی همچنین طرح های مصوب در طرح اشتغال فراگیر را 582 مورد با اعتبار 190 میلیارد و 646 میلیون تومان دانست که به گفته وی از این تعداد 198 طرح با اعتبار 84 میلیارد و 655 میلیون تومان شامل انصرافی ها بوده اند.
«شعبانی» 384 طرح با اعتبار 105 میلیارد و 991 میلیون تومان را جزو موارد باقی مانده و معرفی به بانک اعلام کرد و گفت: از این تعداد تا کنون 18 طرح به مبلغ 2 میلیارد و صد میلیون تومان در لیست پرداختی ها هستند.
وی از تعداد 273 طرح ثبت شده در سامانه کارا در بخش اشتغال فراگیر و 291 طرح معرفی به بانک خبر داد.
این مقام مسئول همچنین از ارائه 7 طرح تکاپو از محل اشتغال روستایی به استان گفت و به طرح های اقتصاد مقاومتی با پرداخت 11 میلیارد تومان اعتبار برای 925 طرح در سال گذشته اشاره کرد.
در ادامه «شعبانی» با درخواست فرماندار قروه به چالش های موجود در این حوزه پرداخت و تصریح کرد: همزمان اعلام کردن طرح های اشتغال فراگیر و پایدار روستایی، محدود بودن امکانات به خصوص برای روستاییان، نبود وحدت رویه در سیستم بانکی، تضامین بانکی را از جمله موانع موجود است.
تفاسیر متفاوت بانک ها از اشتغال
در ادامه معاون امور صنایع در سازمان معدن و تجارت کردستان با بیان اینکه طرح های اشتغال فراگیر 95 مورد بوده از انصراف 70 طرح گفت و تأکید کرد: هم اکنون 25 طرح در دستور کار قرار دارد.
به گفته «پیمان الماسی» از این تعداد 4 طرح با مبلغ 690 میلیون تومان پرداخت شده و 21 مورد هم با اعتبار 10 میلیارد و 800 میلیون تومان معرفی به بانک بوده است.
وی از طرح های بخش اشتغال پایدار روستایی گفت و تصریح کرد: در این بخش 9 طرح با اعتبار یک میلیارد و 720 میلیون تومان مصوب شده که 5 مورد آن معرفی به بانک شده اند و تا کنون هیچ پرداختی در این زمینه صورت نگرفته است.
«الماسی» از اختصاص 26 میلیارد تومان معادل ده درصد از اعتبار در نظر گرفته شده برای قروه به فرآوری محصولات معدنی و صنایع خبر داد و از بی توجهی بانک به این مهم انتقاد کرد. وی همچنین از تفاسیر متفاوت بانک ها نسبت به طرح های اشتغال گفت و بر چالش های گفته شده از قبل تأکید کرد.
قوانین سخت بانکی
نماینده میراث فرهنگی کردستان در حوزه اشتغال هم در این نشست از طرح های بخش گردشگری و صنایع دستی خبر داد.
«فرهاد حامدی» با بیان اینکه شهرستان قروه بعد از سنندج از لحاظ نظرسنجی و معرفی طرح جزو مناطق برتر است، گفت: در حال حاضر در طرح اشتغال پایدار روستایی 108 طرح با مبلغ 5 میلیارد و 600 میلیون تومان آماده پرداخت است.
وی از این تعداد 2 میلیارد و 240 میلیون تومان آن را مربوط به حوزه گردشگری و 3 میلیارد و 360 میلیون تومان را هم مرتبط به صنایع دستی دانست.
به گفته «حامدی» 24 طرح با اعتبار یک میلیارد و 410 میلیون تومان آماده پرداخت بوده که از این میزان یک طرح 2 میلیارد تومانی مربوط به بخش اشتغال فراگیر است.
وی همچنین به اشتغال فراگیر اشاره کرد و 54 طرح با مبلغ 12 میلیارد و 550 میلیون تومان را مرتبط به این بخش عنوان کرد و با تأسف از انصراف 53 طرح با اعتبار 10 میلیارد و 550 میلیون تومان خبر داد.
«حامدی» هم ضعف متقاضی برای پیگیری روند کار و قوانین دست و پاگیر بانکی را از چالش های اصلی در این زمینه دانست.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/26467/نبود-وحدت-رویه-در-سیستم-بانکی-متقاضی-پیگیر-کار-نیست
بستن   چاپ