عصر کرد
رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان:
فناوری کافی برای شناسایی سلاح‌های بیولوژیکی وجود ندارد
دوشنبه 24 ارديبهشت 1397 - 20:14:36
کرد آنلاین - رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اعلام اینکه فناوری کافی برای شناسایی سلاح‌های بیولوژیکی وجود ندارد، گفت: تنها راه مقابله با حمله بیوتروریستی که با استفاده از سلاح زیستی انجام می‌شود، استفاده از اقدامات پدافند غیرعامل است.
به گزارش ایسنا منطقه کردستان، سیامک واحدی، در همایش منطقه ای «مدیریت پیشگیری و کنترل تهدیدات زیستی و بیولوژیک» که در دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان برگزار شد، هر اقدامی که در راستای حفاظت از جان و امنیت مردم و صیانت از تمامیت ارضی کشور انجام شود، پدافندی است، اظهار کرد: پدافند در همه زمینه ها وظیفه همگانی است.
وی افزود: در پدافند عامل با استفاد ه از تسلیحات از خود دفاع می کنیم و اما در پدافند غیرعامل اقدامات احتیاطی را در قالب پیشگیری استفاده می‌کنیم.
واحدی عنوان کرد: در پدافند غیرعامل تمهیدات و اقداماتی را از قبل انجام می‌دهیم که اگر آفتی از جانب دشمن بود، در مقابل آن آسیبی نبینیم و یا کمتر آسیب ببینیم.
وی با تأکید بر اینکه تفرقه و پراکندگی امکانات به عنوان یکی از اقدامات موثر در کاهش آسیب در پدافند غیرعامل است، تصریح کرد: نباید مسائلی را که برای ما ارزش هستند و برای دشمن هدف، در یک جا متمرکز کنیم چراکه موقعیت آسیب‌پذیری ما را بیشتر می‌کند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان اعلام کرد: تلاش کنیم کانون‌های تصمیم‌گیری، قدرت، ثروت و دفاعی و تسلیحات را دور هم نچینیم تا با یک حمله دشمن تمام توانمان را از دست بدهیم.
وی خبررسانی را یکی دیگر از اقدامات مؤثر در پدافند غیر عامل است، افزود: اهمیت پدافند غیرعامل ماندگاری است و باعث می‌شود در زمان جنگ آسیب چندانی نبینیم.
واحدی منابع اقتصادی، صنایع، رسانه‌ها، مخابرات و تحقیقات، دانش بهره‌مندی از تسلیحات نظامی، دیپلماسی و امنیت، انرژی، سلامت و بهداشت، زیرساخت‌های حمل و نقل را از بخش‌های مورد توجه در پدافند غیرعامل دانست.
وی با اشاره به مسمومیت بیش از 100 نفر در منطقه ای با مصرف قارچ در سال جاری بیان کرد: تاکنون در کشور ما چنین آماری از مسمومیت را نداشتیم و بالاترین آماری که در این رابطه وجود داشته حدود 12 نفر بوده است پس احتمال حمله سیستمی در این مورد وجود دارد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان عنوان کرد: احتمال دارد این مسمومیت ناشی از حمله زیستی بوده باشد و هرچند ردیابی این اقدام و اینکه توسط چه افراد و گروه‌های انجام شده کار بسیار سختی است.
وی با اشاره به اینکه طبق نظر کارشناسان سازمان بهداشت جهانی هم اکنون 17 کشور دنیا قابلیت تولید مواد بیولوژیک را دارند، ادامه داد: تولید این مواد ارزان بوده و از آنها به عنوان بمب اتمی فقرا نام برده می‌شود چراکه بمب اتم نیست اما درصد آلودگی آن بسیار گسترده است.
واحدی ادامه داد: تولید واستفاده و انتشار سلاح بیولوژیکی بسیار ارزان‌تر از بمب اتم بوده و کم‌تر هم احساسات جهانیان را بر می‌انگیزد و البته استفاده از این سلاح‌ها تاحدودی برای تروریست‌ها بی‌خطر است.
وی با اعلام اینکه فناوری کافی برای شناسایی سلاح‌های بیولوژیکی وجود ندارد، خاطرنشان کرد: تنها راه مقابله با حمله بیوتروریستی که با استفاده از سلاح زیستی انجام می‌شود، استفاده از اقدامات پدافند غیرعامل است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان با اشاره به اینکه یکی از نقاط ضعف کشور ما آب است، یادآور شد: منابع آب کشور را کسی محافظت نمی‌کند و هیچگاه به صورت روزانه از آب‌های که از طریق مرز وارد کشور می شود نمونه برداری نمی کند لذا یکی از رسالت‌های دانشگاه علوم پزشکی باید این امر باشد.
انتهای پیام

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/26366/فناوری-کافی-برای-شناسایی-سلاح‌های-بیولوژیکی-وجود-ندارد
بستن   چاپ