عصر کرد
آموزش و پژوهش در پدافند زیستی اولویت دارد
يکشنبه 23 ارديبهشت 1397 - 22:06:29
کرد آنلاین - سنندج - جانشین قرارگاه پدافند زیستی سازمان پدافند غیرعامل گفت: آموزش و پژوهش امسال در اولویت قرار دارد و محتوای تولیدی نیز برای حوزه های مختلف متفاوت است.
به گزارش خبرنگار ایرنا علی مهری پور شامگاه یکشنبه در نشست کارگروه پدافند زیستی در بخش کشاورزی در سنندج افزود: ایمنی، امنیت و دفاع زیستی اولویت های بعدی در قرارگاه پدافند زیستی است.
وی با اشاره به اینکه رصدخانه ای برای برای بررسی مشکلات نداریم اظهار کرد: زیرساختی آنلاین تحت فیبر نوری و امن ایجاد می شود تا برای تبادل اطلاعات و ارائه پاسخ از سوی ما مورد استفاده قرار گیرد.
وی اضافه کرد: سند راهبردی ذخایر ژنتیک سال گذشته ابلاغ شد که در آن به امنیت غذایی و مسائل ژنتیک از ابعاد مختلف پرداخته شد.
مهری پور گفت: شرایطی در کشور وجود دارد که در سطحی متوقف شده ایم اما رصد، پایش، شناسایی و تشخیص بحث مهمی است.
مدیرکل کشاورزی و منابع طبیعی سازمان پدافند غیرعامل هم در این نشست گفت: دشمن از جهتی وارد می شود که معمول نیست و شناسایی آن دشوار است.
عبدالرضا دانایی فر افزود: ضروری است جلوتر از تهدیدات و با آمادگی با آن مواجه شویم و از آن پیشگیری کنیم و سازمان پدافند از سال 77 تاکنون از 30 طرح حمایت مالی کرده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان هم با اشاره به اینکه اعتبارات در حوزه دام و نباتات چهار برابر شده است گفت: اعتبارات در زمینه پدافند غیرعامل کم است و یک درصد اعتبارات تملک دارایی به این بخش اختصاص یافته است.
خالد جعفری افزود: بیشترین مرغداری ها از سال 1385 در کردستان ایجاد شد و امروز رتبه اول را در کشور داریم.
وی با اشاره به موارد پدافندی که در مورد مرغداری ها رعایت شده اضافه کرد: در مکان استقرار مرغداری ها تلاش شده حتی 2 برابر استاندارد لازم مرغداری ها از هم فاصله داشته باشند.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کردستان هم در این نشست گفت: نبود مراکزی برای بررسی و آنالیز کودهایی که اکثرا در داخل کشور تولید می شود آسیب پذیری را بالا برده است.
محمدحسین سدری با اشاره به ضرورت آنالیز خاک در زمینه فلزات سنگین اضافه کرد: ضروری است اعتباراتی برای آنالیز در بخش های مختلف در نظر گرفته شود چون تا کنون نتوانسته ایم اعتباری برای آن تهیه کنیم.
مدیر شیلات سازمان جهادکشاورزی کردستان هم با اشاره به تولید 156 هزار تُنی ماهی سردآبی در کردستان گفت: برای تولید این ماهیان حدود 200 میلیون قطعه تخم لازم است که بیشتر آن را وارد می کنیم.
رحمان میرزایی با اشاره به ظرفیت تولید 20 میلیون بچه ماهی در استان، اضافه کرد: واردات بچه ماهی ارز زیادی را از کشور خارج می کند و همزمان احتمال ورود بیماری های آبزیان به کشور را افزایش می دهد.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی کردستان هم در این نشست با اشاره به پوشش کامل واکسیناسیون بروسلوز گوسفند و بز گفت: در تمامی روستاهای دارای جمعیت دام سبک با بیش از 100 راس دام و هزار و 534 واحد در مقابل این بیماری واکسیناسیون شدند.
ناصر مخدوم افزود: 6 میلیون و 700 هزار نوبت سر واکسیناسیون دامی علیه انواع بیماری ها انجام شد.
وی اظهار کرد: یک میلیون و 200 هزار دام سبک و 100 هزار راس دام کوچک را به صورت رایگان واکسینه کردیم.
وی با اشاره به رصد تب مالت در 11 استان کشور، گفت: در استان کردستان در بیجار این رصد در حال انجام است و ابتلای انسانی به این بیماری در سال گذشته نسبت به سال قبل از آن 18 درصد کاهش یافت.
مخدوم یادآور شد: 200 واحد مرغداری غیرمجاز در استان فعالیت می کنند که 5.5 درصد ظرفیت تولید گوشت استان را تهیه می کنند و این می تواند تهدیدی قلمداد شود و مجوز دادن به این مرغداری ها یا از رده خارج کردن آن در دستور کار قرار دارد.
کردستان با داشتن بیش از یک میلیون و 110 هزار هکتار زمین قابل کشت مرغوب و مستعد یکی از قطب های تولید محصولات کشاورزی است به طوری که سالانه حدود 2 میلیون 400 هزار تن انوع محصولات در آن تولید می شود.
6108/ 3020

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/26333/آموزش-و-پژوهش-در-پدافند-زیستی-اولویت-دارد
بستن   چاپ