عصر کرد
ماموستا مجتهدي، عالمي بزرگ و وارسته
دوشنبه 7 ارديبهشت 1394 - 10:06:36 AM
ايرنا
 بيشتر کتبي را که تدريس مي کرد از حفظ داشت، مي گويند کتاب `الفيه ي ابن مالک` که هزار بيت در نحو عربي است و همچنين بخش هايي از منظومه ملا هادي سبزواري و ديگر کتب بلاغي و فقهي را حفظ بودند.

در حوزه محاسبات رياضي، تسلط ويژه اي داشتند به طوري که در بحث ارث و شرايع مورد مراجعه بسياري از مسوولان دادگاه هاي مدني استان کردستان و ديگر استان ها و استفتا و استفسار آنان در مورد تعيين حقوق وارث در قواعد فقهي شافعي بودند.

اين فعاليت ها بخش کوچکي از ده ها برنامه و فعاليت ارزنده آيت ا... حاج ماموستا ملا حسام الدين مجتهدي بود. ايشان عالمي وارسته و فاضلي مجاهد از تبار نيکان بود که در خارج از زادگاهش، همه او را به اسم `ملا حسام` و در سنندج نيز `آقا حسام ` مي شناختند.

ملا حسام مجتهدي در سال 83 و در سن 80 سالگي به عنوان امام جمعه سنندج منصوب گرديد و از سال 1390 نيز به عنوان منتخب مردم کردستان در دور چهارم مجلس خبرگان رهبري حضور داشت.

ايشان عالمي وارسته شناخته مي شدند که در زمينه حل معضلات علمي براي شاگردانشان از يک بيان رسا و وافي برخوردار بودند وي با يک سعه صدر و بزرگواري سوالات و شبهات را پاسخ مي دادند.

سخن گفتن در مورد چنين شخصيت بزرگي کار دشواري است و در اين ياداشت کوتاه حتي بخشي از ابعاد زندگي اين عالم وارسته و مجتهد عظيم شأن امکان پذير نيست.

مرحوم ماموستا مجتهدي، فقيهي وارسته و احياگر سنت نبوي بود، ايشان عالمي وارسته و متقي و فقيهي متعبّد و مؤمن و خستگي ناپذير در ترويج سنت نبوي و نهي از منکر بود عالماني هم چون ايشان نزد خداوند جايگاه والايي دارند.

سلسه مراتبي در رسيدن چنين فردي به جايگاه والا نقش داشته است، اولين عنصري که از آن مي شود نام برد، علم است و بعد از آن ايمان مطرح مي شود، سپس اخلاص و عمل صالح و در نهايت استقامت و پايمردي در عرصه علم و ايمان است که اگر شخصي توانست اين مراحل را طي کند به کمال مي رسد، ويژگي هايي که با شخصيت ماموستا مجتهدي عجين شده است.

خداي متعال عالماني چون مرحوم ماموستا مجتهدي را که سال ها تلاش کرده و تمام مشکلات و سختي ها را تحمل نموده تا به درجه مجتهدي رسيد را مورد تکريم خود قرار مي دهد، پيامبر اسلام(ص) فرموده اند اگر کسي عالمي را اکرام کرد من را اکرام کرده و کسي که من را اکرام کند خداوند را اکرام کرده است.

اين عالم وارسته خدمات ارزنده اي از خود به جاي گذاشت و شاگردان زيادي داشته است، هم اکنون برخي از شاگردان ايشان در سطح استان و حتي کشور به عنوان يک رکن ديني و مذهبي فعاليت مي کنند.

ماموستا حسام الدين مجتهدي در 6 ارديبهشت ماه 1393 و در سن 93 سالگي به علت بيماري دار فاني را وداع گفت.

امروز ششم ارديبهشت نخستين سالگرد ارتحال آن فقيه عظيم الشان، عالم متقي و عارف پرهيزگار يگانه دهر، فرصتي است تا آن اسوه اخلاق و تقوا که عمر گرانبهايش را در کسب علم و رضاي حق تعالي و در مراقبه نفس سپري کرد و دل به تعلقات دنيوي و شهرت و مقام نداد، را بيشتر بشناسيم و زندگي وي را الگويي براي خود قرار دهيم.

او وصيتش در دنيا و پس از مرگ براي دوستان، شاگردان و نزديکانش تقوا و پرهيزکاري بود، عشق به مردم و محرومين تمام زندگي او بود، به طوري که انچنان بعد از فوتش مشخص شد ماهانه هزينه هاي زندگي حدود 50 نفر از نيازمندان و محرومان شهر را تامين مي کرد.

امروز بيت مکرم ايشان همچنان محور اميد مردمي است که سال هاي سال به مامن عاشقاني تبديل شده بود و مشکلات ريز و درشت خود را در اين خانه با مرحوم ماموستا مجتهدي در ميان مي گذاشتند، اکنون به مدد فرزند بزرگ وي سليمان مجتهدي، منزل وي ميعادگاه عاشقان سنت نبوي است.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/2304/ماموستا-مجتهدي،-عالمي-بزرگ-و-وارسته
بستن   چاپ