عصر کرد
بیان مشکلات حوزه فرهنگی کردستان از زبان نخبگان سیاسی و فرهنگی
پنجشنبه 6 ارديبهشت 1397 - 20:25:30
کرد آنلاین - نخبگان سیاسی و فرهنگی کردستان امروز، در نشست هم اندیشی با اعضای کمیسیون فرهنگی و اجتماعی مجلس در دفتر نماینده ولی فقیه در استان به بیان مشکلات و مسائل حوزه فرهنگی استان کردستان پرداختند. به گزارش ایسنا از کردستان، سلیمان الله مرادی، یکی از فعالان عرصه فرهنگی استان امروز، ششم اردیبهشت ماه در نشست هم اندیشی نخبگان فرهنگی و سیاسی استان با کمیسیون فرهنگی و اجتماعی مجلس با اشاره به اینکه استان همواره مهمان زیادی را از کشور داشته، اما کمیسیون فرهنگ اولین باری است که به استان سفر می کند، اظهار کرد: امیدواریم دستاورد و ماحصل این سفر کمکی به رفع مشکلات و معضلات فرهنگی استان باشد.
وی با اشاره به ذهنیت‌های منفی برخی از هموطنانمان در مورد استان افزود: اعضای کمیسیون فرهنگی می‌توانند با مراودات بیشتر نقش مؤثری در تغییر ذهنیت مردم داشته باشند چراکه تا تغییر ذهنیت ایجاد نشود نمی‌توان در مورد توسعه استان و آوردن سرمایه‌گذار به استان حرف زد.
الله‌مرادی اعلام کرد: امروز ما در استان شاهد پیشرفت های خوبی در همه عرصه‌ها هستیم ما این نکات مثبت را نادیده نمی‌گیریم و بزرگترین ظرفیت برای توسعه و سرمایه‌گذاری بحث ظرفیت فرهنگی است.
وی با اشاره به مرجعیت علمی ایران در سطح جهان بیان کرد: کتاب‌های علمی دانشمندان ما نه تنها زیبنده کتابخانه‌ها بلکه یک مرجع علمی برای کشورهای پیشرفته جهان است.
الله‌مرادی عنوان کرد: اگر مقام معظم رهبری استان کردستان را به عنوان استان فرهنگی معرفی کردند به خاطر نقش نخبگان ما در احیای مرجعیت علمی ایران بوده که این ظرفیت و نقطه مثبت برای استان کردستان مطرح است.
وی یادآور شد: استان طبیعت بکر و زیبایی دارد که امیدواریم دوستان میهمان سفیران خوبی برای نشان دادن جلوه‌های فرهنگی کردستان باشد.
سیدعارف عنایتی، فعال روحانی استان نیز در این نشست به بیان مشکلات روحانیون استان پرداخت و گفت: امروز همچنان استان را با لفظ محروم می‌شناسیم این زیبنده استان فرهنگی کردستان نیست.
وی افزود: استان کردستان در بخش زیرساخت‌های عمرانی جاده، ریل‌گذاری قطار، و فرودگاه با مشکل مواجه است و تا زمانی که این مشکل رفع نشود نمی توان به توسعه استان فکر کرد.
ماموستا عنایتی، با درخواست افزایش بودجه های فرهنگی و عمرانی استان بیان کرد: بعد از سفر رهبری در اردیبهشت 88 شاهد تحولات چشمگیری بودیم اما چرا باید متولیان ما غیر بومی و غیر فرهنگی باشند گرچه تعدادی از مسئولان دستگاه‌های فرهنگی از میان نیروهای بومی انتخاب شدند اما این مهم نیازمند توجه بیشتر است.
وی در ادامه خواستار بودجه مخصوص برای معیشت روجانیون اهل سنت استان شد و افزود: اگر بخواهیم کردستان در حوزه فرهنگی توسعه یابد، لازم است در راستای رفع مشکلات مردم منطقه گام برداریم.
محمد سلیمانی، یکی دیگر از فعالان فرهنگی استان گفت: استان کردستان 5400 شهید، 9 هزار جانباز، هزار پیشمرگ مسلمان کُرد، 52 شهید روحانی و 20 سردار شهید را تقدیم انقلاب کرده است.
وی افزود: شهرسنندج شهرمناره و مسجد نام گرفته و انقلاب ما هم از مسجد شکل گرفت و مسجد منشاء رشد و توسعه استان است.
سلیمانی افزود: کردستان از دوران ستم شاهی مورد ظلم قرار گرفته و یک استان کاملا محروم بود گرچه بعد از انقلاب کارهای خوبی در استان صورت گرفته اما جای کار بسیاری دارد.
جهانشیر امینی، فعال علمی استان کردستان در ادامه این جلسه گفت: وجود هفت هزار نیرو تحصیلکرده و نخبگان بدون مدرک نشان از فرهنگی بودن این استان دارد.
وی با اشاره به تبعات فرهنگی بومی گزینی دانشجو افزود: اگر 50 درصد از دانشجویان هر استانی غیربومی باشد تاثیر شگرفی بر تبادلات فرهنگی، آمیختگی فرهنگی، و اقتصاد آن استان خواهد داشت.
وی افزود: باید زیر ساخت های علمی و فرهنگی را تقویت کنیم تا بتوان به جوانان مشاوره فرهنگی بدهیم تا جوانان به دام گروه های انحرافی نیفتند.
انتهای پیام

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/22872/بیان-مشکلات-حوزه-فرهنگی-کردستان-از-زبان-نخبگان-سیاسی-و-فرهنگی
بستن   چاپ