عصر کرد
عضو مرکزتحقیقات سیاست علمی کشور:
ارتباط دولتمردان با بدنه جامعه بسیار کم و ناچیز است
چهارشنبه 5 ارديبهشت 1397 - 17:20:03
کرد آنلاین - سنندج- عضو هیئت علمی مرکزتحقیقات سیاست علمی کشوربا بیان اینکه مشکلات جامعه با مدیریت بهتر حل می شود، گفت:متاسفانه ارتباط مدیران با بدنه جامعه بسیار اندک است.

به گزارش خبرنگارمهر، محمدامین قانعی راد امروز چهارشنبه در همایش ملی جامعه شناسی مرز، سیاست های توسعه وحیات اجتماعی مرزنشینان که در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزارشد، با اشاره به اینکه ارزش این همایش به نوآوری اجتماعی آن است، گفت : برنامه های زیادی را به دلیل حضور در این همایش لغو کردم چراکه احساس کردم به نوآوری اجتماعی که شکل گیری گفتگوی ملی است در این برهه باید کمک کنیم.
وی با بیان اینکه گفتگوی ملی ویژگی سه جانبه دارد، عنوان کرد: یک گفتگوی ملی نه تنها نخبگان ملی واستانی را در برمی گیرد بلکه دولت، دانشگاه و جامعه مدنی را هم شامل می شود.
وی دیگر اهداف خود در سفر به کردستان را شناخت دیدگاه ها وافکار اندیشمندان، دانشگاهیان و دولتمردان این استان خواند و اظهارداشت: متاسفانه ما مرکزنشینان اطلاعی از وضعیت کردستان و اینکه در این منطقه از کشورچه خبر است، نداریم.
این عضو هیئت علمی مرکزتحقیقات سیاست علمی کشور ادامه داد: 12 سال عضو انجمن جامعه شناسان ایران بودم که در طول این سال ها حتی یک مرتبه از کردستان و دیگر استان های مرزنشین با ما تماس و ارتباط برقرار نشد.
گفتگوی ملی تنها راه حل رفع مشکلات و مسائل اجتماعی کشور است
وی با اشاره به اینکه جای جامعه مدنی در چنین برنامه ای خالی است، افزود: ما وارد فاز جدیدی از حکمرانی در کشورمان می شویم که درآن جامعه مدنی نقش بسزایی دارد.
وی با بیان اینکه تفکری در جامعه ما وجود دارد که دولت مهم است و جامعه دانشگاهی ومدنی در حاشیه است، اظهارداشت: ولی دربرهه کنونی بدون حضور جامعه مدنی ودانشگاهی و شنیدن مشکلات و مسائل موجود در جامعه نمی توان تصمیم گرفت.
این عضو هیئت علمی مرکزتحقیقات سیاست علمی کشور بیان کرد: علاوه بر جامعه شناسان، دولتمردان هم با جامعه ارتباطی ندارند و جای خالی آن به خوبی نمایان است.
قانعی راد با اشاره به اینکه مشکلات جامعه نه با قدرت نظامی نه با مقاومت و شورش کور مردم حل نخواهد شد، ادامه داد: باید با صبر، خویشتنداری، تداوم و پیگیری با مقاومت هایی که در مسیر گفتگوی ملی وجود دارد، مشکلات را حل کنیم چراکه گفتگوی ملی تنها راه حل مشکلات ومسائل اجتماعی کشور است.
وی عنوان کرد: نیروهای نظامی وانتظامی و استانداری باید زبان ما دانشگاهیان را بفهمند نه اینکه زبان خود را برما تحمیل کنند و ما نیز باید رسالت سازمانی مسئولان را بشناسیم.
وی یادآورشد: نخبگان استانی را از انزوا خارج و ارتباط آنها را با نخبگان ملی برقرارکنید تا کردستان در سیاست ملی نقش بیشتری داشته باشد و از حاشیه نشینی خارج شود.
تاسیس رشته جامعه شناسی مرز ایده جوانان نخبه کردستانی
این عضو هیئت علمی مرکزتحقیقات سیاست علمی کشور پایه ریزی مطالعات مرزی را از دیگر نوآوری های این همایش ذکر کرد و گفت: به عنوان جامعه شناس مرکزنشینی که تاکنون 50 گروه دانشگاهی را تاسیس کردم تاکنون به فکر ایجاد رشته جامعه شناسی مرز نبودم و این ابتکار وایده جوانان نخبه کردستانی است.
قانعی راد با بیان اینکه جوانان کردستانی در رابطه موضوع مذکور مرکزشکنی کردند، افزود: مطالعات مرزها میان رشته بوده و در اروپا و امریکا گسترش پیدا کرده ست وهدف این نوع مطالعات توسعه مرزی است.
وی بیان کرد: بسیاری از کشورهای دنیا در حال خروج از وضعیت امنیتی مرزها و ورود به فاز توسعه ای آن هستند و اینگونه در مناطق مرزی رفاه، تولید ثروت و درآمد بیشتر از مرکز است.
وی با بیان اینکه مرزها همیشه درجه ای از نفودپذیری را داشتند، افزود: امروزه نفوذپذیری مرزها پذیرفته شده است به گونه ای که برای سفر به بسیاری از کشورهای دنیا نیازی به ویزا نیست واین یعنی مرزی وجود ندارد.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/22834/ارتباط-دولتمردان-با-بدنه-جامعه-بسیار-کم-و-ناچیز-است
بستن   چاپ