عصر کرد
رئیس شورای هماهنگی مدیران وزارت نیرو در کردستان:
استفاده بهینه ازمنابع آبی وسازگاری بااقلیم باید موردتوجه قرارگیرد
يکشنبه 2 ارديبهشت 1397 - 12:24:32
کرد آنلاین - سنندج- رئیس شورای هماهنگی مدیران وزارت نیرو در کردستان براستفاده بهینه ازمنابع آبی و سازگاری با اقلیم تاکید کرد و گفت: کشورما در شرایط خشکسالی قرار گرفته و چاره ای جز تغییر رویه مصرف نداریم.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه ای کردستان، اولین جلسه شورای هماهنگی مدیران وزارت نیرو در استان به ریاست مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان و با دستور کار طرح ملی سازگاری با کم آبی تشکیل شد.
اقبال شانظری در این جلسه ضمن تشریح مصوبه هیئت وزیران و ابلاغ آن توسط معاون اول رئیس جمهور به وزارتخانه ها و سازمان های مربوطه گفت: مبنای کار وزارت نیرو در دوره جدید سازگاری با کم آبی و نه مقابله با آن است، چرا که کشور در شرایط خشکسالی قرار داشته و چاره ای جز تغییر رویه مصرف و استفاده بهینه از منابع آبی و سازگاری با این اقلیم وجود ندارد.
رئیس شورای هماهنگی مدیران وزارت نیرو در استان کردستان بیان کرد: علیرغم اینکه در سال جاری میزان بارندگی استان تاکنون 350 ملی متر بوده و نسبت به سال گذشته 4 درصد افزایش داشته و باتوجه به پیش بینی ها در اردیبهشت به حد نرمال خواهیم رسید، اما نسبت به درازمدت کاهش داشته ایم و این مراقبت و صیانت بیشتر از منابع آبی را می طلبد.
وی ادامه داد: پدیده خشکسالی در کشور اتفاق افتاده و ادامه دارد و با توجه به تغییر اقلیم احتمال هرگونه اتفاق در میزان ذخیره سدها امکان پذیر است به همین منظور بایستی از ذخایر سدهای استان به نحومطلوب و بهینه استفاده شود تا دوران خشکسالی سپری شود.
شانظری با اشاره به اینکه قطعا صرفه جویی و مصرف بهینه به ویژه در بخش های کشاورزی و شرب کمک خوبی برای این موضوع است، افزود: بایستی برای تبیین این موضوع صدا وسیما و اصحاب رسانه و مطبوعات استان هم چون گذشته در امر اطلاع رسانی، آگاهی بخشی و فرهنگ سازی همراهی کنند.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان هم در این جلسه گفت: اهمیت صرفه جویی در بخش کشاورزی به مراتب بیشتر از بخش شرب است هرچند ما در این زمینه رسالت خود را انجام خواهیم داد اما مصرف در بخش کشاورزی بسیار بیشتر از بخش شرب می باشد.
معاون شرکت آب و فاضلاب روستایی کردستان هم تامین آب شرب روستایی طی امسال را به لحاظ کمی و کیفی مشکل دانست وبیان کرد: چون آب شرب روستایی بیشتر از منابع آب زیرزمینی تأمین می شود و آبهای زیرزمینی به دلیل خشکسالی و برداشت بی رویه دچار مشکل شده اند، لذا تأمین آب روستاها می تواند بحران زا است.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/22727/استفاده-بهینه-ازمنابع-آبی-وسازگاری-بااقلیم-باید-موردتوجه-قرارگیرد
بستن   چاپ