عصر کرد
کارخانه بازیافت شهرداری بانه به بخش خصوصی واگذار شد
شنبه 25 فروردين 1397 - 13:33:30
کرد آنلاین - سنندج - شهردار بانه از واگذاری کارخانه بازیافت پسماند هژده دولان به بخش خصوصی خبر داد و گفت: شهرداری بر عملکرد بخش خصوصی در مدیریت این کارخانه همچنان نظارت می کند.
وریا وثوقی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: کارخانه بازیافت در راستای اجرایی شدن اصل 44 قانون اساسی و ارتقای خدمات، به بخش خصوصی واگذار شد.
وی افزود: با توجه به اینکه تفکیک از مبدا و مقصد زباله ها به بخش خصوصی واگذار شده در چند روز اخیر ناهماهنگی در زمینه جمع آوری پسماندهای خشک برای شهروندان ایجاد شد که این مشکلات به زودی برطرف می شود.
شهردار بانه تاکید کرد: طبق تعهد پیمانکار کارخانه بازیافت تا سه ماه آینده همه مناطق مسکونی الحاقی و مابقی بخش تجاری شهر بانه زیر پوشش طرح تفکیک پسماند از مبدا قرار خواهد گرفت.
وثوقی مهمترین مشکل در زمینه پسماندهای شهری را کمبود مکان مناسب تخلیه اعلام کرد و یادآور شد: در 30 سال گذشته برغم افزایش جمعیت شهری، فقط یک هکتار زمین برای تخلیه پسماندهای شهری داشته ایم که با مدیریت شهرداری فضای موجود حفظ و از آلودگی محیط زیست نیز جلوگیری شده است.
وی اضافه کرد: با تخلیه پسماندهای شهری در سایت هژده دولان در چند سال گذشته حدود پنج هزار متر مربع از مکان اختصاص یافته برای تخلیه و جمع آوری پسماند عملا از دسترس خارج و کارخانه بازیافت در 2 هزار متر آن احداث شد.
شهردار بانه احداث کارخانه بازیافت را یکی از اقدامات مهم شهرداری در راستای کنترل و مدیریت پسماند شهری دانست و گفت: با احداث این کارخانه، بیش از 40 درصد حجم پسماندهای تولید شده شامل مواد غیر آلی جدا سازی و دوباره وارد چرخه تولید می شود.
وثوقی افزود: پسماند شهرها و روستاهای که برای تخلیه و تفکیک زباله در هژده دولان اعلام آمادگی کرده اند نیز در این محل دفن می شود البته شهر بویین و کانی سور در زمینه تخلیه و جداسازی پسماندها اقدامات خوبی انجام داده اند.
وی یادآور شد: سرانه تولید پسماند در بانه 2 برابر استانداردهای جهانی است ضمن اینکه تولید پسماند علاوه بر تحمیل هزینه های زیاد به شهرداری سبب تخریب و آلودگی محیط زیست می شود.
وی با بیان اینکه تمام پسماندهای خشک بعد از جداسازی برای بازگشت دوباره به چرخه تولید و مصرف به کارخانه های تبدیلی کشور ارسال می شود، گفت: شیرآبه های حاصل از پسماندهای تر نیز با حفر چاه عمیق دفن بهداشتی می شود تا آلودگی محیط زیست به حداقل برسد.
کارخانه بازیافت پسماند هژده دولان در کیلومتر 15 جاده بانه - سردشت قرار گرفته و روزانه ظرفیت تفکیک 250 تن پسماند را دارد ضمن اینکه برای 33 نفر به صورت مستقیم شغل ایجاد کرده است.
شهرستان بانه 158 هزار نفر جمعیت دارد و در 270 کیلومتری غرب سنندج واقع است در شهر بانه روزانه 120 تن زباله تولید می شود.
7469/9102

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/22486/کارخانه-بازیافت-شهرداری-بانه-به-بخش-خصوصی-واگذار-شد
بستن   چاپ