عصر کرد
مطالعات فرهنگي و اجتماعي، حلقه گم شده طرح هاي شهري سنندج
شنبه 22 فروردين 1394 - 10:20:23 AM
ايرنا
انتخاب شهردار از طريق شوراي شهري صورت مي گيرد که منتخب مردم است و از اين جهت نيز اين سازمان بايد ارتباط بيشتري با مردم داشته باشد و به نظرات و خواست آنها به ويژه در طرح هاي شهري اهميت بيشتري بدهد.

هر طرح عمراني شهري نيز به تبع براي مردم اجرايي مي شود و بنابراين رضايت مردم نيز در اين طرح ها بايد يک اصل مهم باشد.

اما آنچه در طرح هاي شهري در سنندج و مطالعاتي که پيش از آن انجام مي شود غايب است همين نظر مردم و مطالعات فرهنگي و جامعه شناسي است.

مطالعاتي که با بررسي تفکرات و خلق و خوي مردم مشخص مي کند که اجراي يک طرح به چه شکل و در چه نقطه از شهر مي تواند مورد استفاده و استقبال مردم قرار گيرد و رضايت آنها را جلب کند.

يکي از آخرين طرح هاي شهرداري سنندج بازسازي پارک استقلال سنندج بود که اين مطالعات و نظرسنجي ها مدنظر قرار نگرفت و ناگهان با کشيدن حصار به دور يکي از پارک هاي پر رفت و آمد شهر، اقدام به انجام تغييراتي در اين پارک کردند.

اکنون شهرداري طرح جديدي در دست انجام دارد، اين سازمان مي خواهد بر اساس مصوبه شوراي ترافيک استان کردستان، در اصلي ترين و پر رفت و آمدترين ميدان شهر سنندج يعني ميدان آزادي، زيرگذر پياده رو ايجاد کند.

شهرداري بر اساس آنچه بر روي پايگاه اطلاع رساني اين سازمان قرار گرفته است، اين طرح را همچون يک طرح تجاري و سرمايه گذاري ديده است و اين بُعد از طرح براي شهرداري سنندج از اولويت و اهميت بيشتري برخوردار بوده است.

اگر مردم از اين زيرگذر استقبال نکنند بي گمان هدف تجاري و درآمدزايي آن نيز با شکست مواجه مي شود و به همين دليل هم که شده، شهرداري بايد توجه بيشتري به خواست و نحوه استقبال مردم از چنين طرحي بکند.

به گفته کامياب شادمان شهردار سنندج، معاونت سرمايه گذاري و اقتصادي شهرداري در سال گذشته بيش از 20 فرصت سرمايه گذاري را در سطح شهر جهت اجرا تهيه و تدوين کرده است که يکي از اين بسته هاي سرمايه گذاري پروژه زيرگذر تجاري ميدان آزادي است.

شهردار در اين گفت و گو در سايت شهرداري، هيچ اشاره اي به برآورد هزينه هاي اين طرح و نحوه تامين آن نيز نکرده است.

عدم مطالعه بر روي اين امر که آيا ساخت چنين زيرگذري مورد استفاده و استقبال مردم قرار مي گيرد، اين احتمال را ايجاد کرده است که آينده اين طرح به آينده طرح هاي ديگري همچون پل ميدان آزادي و يا زيرگذر سه راه نمکي تبديل شود و استقبال محدودي از آن شود.

با توجه به همين امر است که بيشتر پاساژها و مجتمع هاي تجاري کردستان به شکل همکف و بدون طبقات احداث مي شود و مجتمع هايي نيز که به شکل چند طبقه ساخته شده اند، طبقات زيرين يا دوم و سوم آن با کمترين مراجع مواجه شده است و آن رونق را ندارد.

اگر يکي از اهداف ايجاد زيرگذر پياده در ميدان آزادي کاهش ترافيک اين ميدان باشد، بايد گفت که متاسفانه در اين طرح نيز همچون پل عابر پياده ميدان آزادي، براي کاهش ترافيک بر تغيير رفتار و عبور عابرين پياده تاکيد شده است در حالي که بايد در راستاي اولويت رفاه حال پياده ها بر محدوديت عبور خودروها و يا تغيير مسير آنها تاکيد شود.

مشخص نيست چرا در طرح هايي که به منظور کاهش ترافيک اجرايي مي شوند کمترين محدوديت براي خودروها وجود دارد و رفاه حال افراد سواره در اولويت قرار مي گيرد.

در نهايت از مسوولين امر اين انتظار مي رود که پيش از اجرايي کردن اين طرح مطالعات فرهنگي، اجتماعي انجام و نظرسنجي هايي صورت بگيرد تا بيت المال صرف طرح هايي نشود که کمترين بازدهي را دارد

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/2200/مطالعات-فرهنگي-و-اجتماعي،-حلقه-گم-شده-طرح-هاي-شهري-سنندج
بستن   چاپ