عصر کرد
رنگ آب سد داریان در محدوده سروآباد سیاه شد
چهارشنبه 22 فروردين 1397 - 09:18:29
کرد آنلاین - سنندج - آب مخزن دریاچه سد داریان در محدوده روستاهای روآر و زوم از توابع بخش مرکزی شهرستان سروآباد در روزهای اخیر به قهوه ای مایل به سیاه تغییر رنگ داده و باعث نگرانی مردم بویژه دوستداران محیط زیست شده است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست سروآباد گفت: رنگ آب مخزن دریاچه سد داریان با لکه هایی پراکنده و بعضا یکنواخت اینک قهوه ای متمایل به سیاه است.
یوسف چشمیدری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: 2 بار از آب دریاچه نمونه گیری شده و در آزمایشگاه مرکزی اداره کل حفاظت محیط زیست کردستان مورد آزمایش و بررسی قرار گرفته است.
وی گفت: با توجه به عدم گزارش تلفات حیات وحش بویژه ماهی، پرندگان آبزی و کنار آبزی در دریاچه سد پس از این تغییر و مشاهده ماهیان در محدوده تغییر رنگ داده شده، احتمال آلودگی سمی و خطرناک بودن آن غیر محتمل است.
چشمیدری سه احتمال را در زمینه تغییر رنگ آب محتمل دانست و افزود: احتمال اول آلودگی نفتی با منشا خارجی است که در این خصوص بررسی های انجام شده نشان داد هیچگونه آلودگی نفتی در آب دریاچه وجود ندارد.
وی تاکید کرد: بررسی موقعیت تشکیل این لکه ها و نزدیکی به جاده ارتباطی که محل تردد تانکرهای حامل مواد سوختی است نیز انجام گرفت و عدم ارتباط این لکه ها با نشت مواد نفتی به رودخانه که عمدتا به شاخه گردلان وارد می شود، تایید شد.
وی یادآور شد: احتمال دوم آلودگی نفتی با منشا داخلی است که در این خصوص نیز طبق اظهارات افراد محلی، نشت اندکی از مواد نفتی (به صورت طبیعی) در حاشیه رودخانه در موقعیت فعلی محدوده تغییر رنگ، مشاهده شد که نتایج آزمایشات و همچنین نبود بو و علائم تغییر فیزیکی آب (از جمله چرب شدن سطح آب) این احتمال را نیز رد می کند.
رئیس حفاظت محیط زیست سروآباد اضافه کرد: ایجاد اختلاط در لایه های زیرین و بستر رودخانه و ترکیب رسوبات کف دریاچه با آب و تغییر رنگ آب احتمال دیگری است که اثر آن بیشتر از دو مورد دیگر است.
به گفته وی، این رسوبات ممکن است حاصل انباشت فضولات دامی و مواد زائد ناشی از فعالیت های باغداری در منطقه (پوست و هسته انار حاصل از رب گیری) بوده که در گذشته با آبگیری سد داریان به زیر آب رفته اند.
چشمیدری گفت: اظهار نظر دقیق و قابل قبول در خصوص علت این تغییر رنگ، پس از انجام آزمایش و نمونه برداری های کامل تر و انجام آزمایشات فیزیکی، شیمیایی، میکروبی و بیولوژیکی آب امکان پذیر است.
وی یادآور شد: نمونه های آب جهت انجام آزمایشات تکمیلی به مراکز آزمایشگاهی مربوطه ارسال شده و این بررسی ها همچنان در حال انجام است.
به گزارش ایرنا، داریان سد خاکی ساخته شده بر روی رودخانه سیروان در مجاورت روستای داریان از توابع شهرستان پاوه در استان کرمانشاه است، تاج این سد در استان کرمانشاه و مخزن آن در استان کردستان قرار دارد، ارتفاع این سد خاکی به 155 متر می‌رسد.
دریاچه این سد در بخش هورامان شهرستان سروآباد تا نزدیکی روستای سلین ادامه دارد و شاخه دیگر رودخانه از طرف منطقه ژاوه رود بخش مرکزی سروآباد است که در نزدیکی روستای زوم و اسپریز، وارد شاخه دیگر می شود.
حجم مخزن سد داریان 338 میلیون مترمکعب است و میزان برق تولیدی نیروگاه آن 500 میلیون کیلو وات ساعت در سال است که یک هزار و 540 میلیارد ریال درآمدزایی دارد.
هدف از احداث سد داریان، تولید انرژی برق آبی و بهره برداری حداکثری از آب رودخانه سیروان به منظور توسعه کشاورزی عنوان شده است.
شهرستان سروآباد در فاصله 90 کیلومتری از غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع است.
7354/9102

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/21426/رنگ-آب-سد-داریان-در-محدوده-سروآباد-سیاه-شد
بستن   چاپ