عصر کرد
نیاز به تحمیل نیست اگر...
يکشنبه 19 فروردين 1397 - 13:29:23
کرد آنلاین - روزنامه فارسی - کُردی روژان در شماره 181 خود در 18 فروردین سال 97 در مطلبی به قلم هژیر الله مرادی با عنوان نیاز به تحمیل نیست اگر...، به ضرورت حمایت از کالای ایرانی و نتایج آن در اشتغال و معیشت مردم پرداخته است.
در این مطلب آمده است: رهبر انقلاب امسال را سال حمایت از کالای ایرانی نام نهادند کالایی که در نگاه اول نتوانسته در بازار رقابت با کالاهای خارجی نام و نشانی برای خود دست و پا کند.
یکی از مشکلات عمده امروز کشور اشتغال و رکود است، یکی از راه حل هایی که می تواند اقتصاد را رونق بخشد و اشتغالزایی و خروج از رکود را محقق سازد، تقویت بنیه تولید داخلی است.
هر چقدر وارد کنیم در واقع برای بیگانگان کار، اشتغال و رونق ایجاد کرده‌ایم حال آنکه باید برای خودمان فکر و تدبیری داشته باشیم.
دولت باید برنامه ریزی کند تا واردات از کانال های غیرمجاز و غیر قانونی انجام نشود ضمن آنکه از مبادی قانونی نیز فقط مواد اولیه و کالاهایی باید حق ورود به کشور داشته باشند که تولید داخلی در آن حوزه‌ها انجام نمی شود.
اگر خانواده‌ها از بیکاری جوان هایشان گله دارند باید به این حقیقت بیاندیشند که تنها راه حل مشکل اشتغال فرزندان شان تقویت تولید داخلی است چون در این صورت چرخ کارخانه‌ها گردش می کند و برای آنکه ظرفیت تولید را به حداکثر برسانند کارگر، کارمند و متخصص استخدام می کنند.
اما اقبال عمومی به تولیدات داخلی که محور نگاه کشور بدان معطوف شده در گرو شرایطی است که باید آن را برای ملت فراهم کرد. برای مصرف کالای داخلی باید فرهنگ سازی کرد رادیو، تلویزیون، رسانه‌ها و مسئولان وظیفه دارند تلاش بیشتری کنند تا موانع برطرف گردد.
نکته دیگر آنکه دولت باید از تولید داخل حمایت کند اما نه به صورت بی قید و بدون نظارت، حمایت از کالای ایرانی باید به دور از شعار باشد نمی توان در محافل عمومی بر ضرورت خرید کالای ایرانی تاکید کرد اما در منزل از کالای خارجی استفاده کرد.
مسئولان، نمی شود مردم را به خرید پراید تشویق کنیم اما خود با خودروی خارجی تردد کنیم.
در مرحله نخست تحقق شعار سال استفاده از تولید ایرانی پیش از اینکه وارد فاز اجرایی شود نیازمند اصلاح رفتارها به ویژه در بین خواص است.
نکته بعدی اهتمام به اصلاح روش های تولید یا همان استانداردسازی تولیدات است اگر تولید داخلی با قیمتی مناسب عرضه شود و استحکام و مرغوبیت داشته باشد نیازی به تبلیغ نیست، مردم برای خرید آن صف می بندند.
در سال های گذشته واحدهای بنامی در عرصه تولید حضور داشتند که به تعطیلی کشیده شدند.
تولید کنندگان نیز مشکلات خاص خود را دارند که نباید در حل آنها غفلت کرد چرا باید بزرگترین واحد تولید بستنی در کردستان در آستانه تعطیلی قرار گیرد، نساجی کردستان به چه سرنوشتی گرفتار شد؟
اگر خدمات دهی و تسهیل گری دولت را شاه ‌بیت رشد تولیدات داخلی بدانیم باید بپذیریم که تا سیستم اجرایی یعنی دولت خود را اصلاح نکند نظام بانکی در خدمت کار و تولید قرار نگیرد، مشکلات کارگری برطرف نشود و دولت به صورت جدی در این راه گام بر ندارد به رونق تولیدات داخلی و اشتغال و رفع معیشت مردم امیدی نیست.
مبادی ورودی کالاهای قاچاق حتما باید بسته شود، عده ای رانت خوار و سودجو به لطایف الحیلی می کوشند کالای خارجی وارد کشور کنند باید با آنها هر کسی که می خواهند باشند برخورد شود، رودربایستی نکنیم اگر من و فرزندم این کار را می کنیم، با من و فرزندم هم برخورد شود در کنار مبارزه با قاچاق، واردات هم باید سامان پیدا کند تا به اقتصاد کشور لطمه نزند.
از دیگر اقداماتی که به رونق تولید کمک می کند بازنگری در مقررات مربوط به مالیات و بیمه است اول بگذاریم کارگاه تولیدی راه بیفتد بعد از آن مالیات ارزش افزوده بگیریم.
اگر کیفیت تولیدات را بالا ببریم و قیمت ها متعارف باشد نیازی به تبلیغ نیست، مردم برای خرید به صف می‌ایستند.
منبع: روزنامه روژان

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/20334/نیاز-به-تحمیل-نیست-اگر
بستن   چاپ