عصر کرد
چهارشنبه سوری نباید به ابزار گسست فرهنگ ایرانی تبدیل شود
شنبه 19 اسفند 1396 - 18:35:55
کرد آنلاین - سنندج - معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان گفت: آیین های نوروز از جمله چهارشنبه سوری فرهنگ های به ارث رسیده از گذشتگان است و نباید اجازه داد از آن به ابزار گسست وحدت فرهنگی جامعه استفاده شود.
حسین خوش اقبال روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه آیین هایی مانند چهارشنبه سوری در ذات فرهنگ ایرانی وجود دارد، اظهار کرد: مشارکت مردم از ویژگی آیین های باستانی نوروز است که در چند سال گذشته این رویه ها با ورود برخی مواد محترقه و آتش زای خطرناک به حاشیه کشیده شده است.
به گفته وی، مشارکت مردم در اجرای برنامه های سنتی باید به شکلی باشد که آسیبی به فرهنگ جامعه نرسد و اعمال انجام یافته در آن نباید تهدیدی برای دیگران باشد.
معاون استاندار کردستان اضافه کرد: آیین هایی که در چهارشنبه سوری توسط نیاکان ما انجام می شد هر کدام دارای معنا و مفهوم و باورهای خاصی بود که امروز این معناها به فراموشی سپرده شده است.
خوش اقبال یادآور شد: وارد شدن برخی آیین های نابجا و دور از شان ایرانیان از علت های این فراموشی محسوب می شود که می توان با بازگشت به عقب برای احیای آیین های فراموش شده در کشور اقدام کرد.
وی با بیان اینکه بازگشت به عقب در هیچ کاری شایسته نیست، گفت: اما در حوزه فرهنگ و آیین ها این بازگشت می تواند باعث آگاهی نسل جوان از رفتارهای اجتماعی نیاکان خود شود.
وی تاکید کرد: با بازگشتن به عقب برای رفتارهای گذشتگان می توان از چهارشنبه سوری و آیین های نوروز به عنوان ابزاری برای آشتی ملی و روز صلح و شادی برای همه ایرانیان بهره گرفت.
خوش اقبال افزود: نظام، دولت و سایر ارگان ها با شادی مردم مخالف نیستند بلکه در برگزاری شاد آیین های مختلف همراه آنان هستند و با توجه به ویژگی های جغرافیایی و آب و هوایی و طبیعتی استان کردستان برنامه هایی برای برگزاری نوروزی متفاوت در کردستان تدوین شده است.
وی اظهار کرد: کردستان همه ساله پذیرای مهمانان زیادی در ایام نوروز است و از هم اکنون تمام دستگاه های مسئول موظف شده اند علاوه بر فراهم کردن زمینه حضور مهمانان خارج از استان در برگزاری نوروزی شاد نیز تلاش کنند.
آخرین چهارشنبه سال در سنت ایرانی، چهارشنبه سوری نام دارد، این روز در سال جاری با 23 اسفند مصادف است.
چهارشنبه سوری از دیرباز تقریبا در همه نقاط ایران برگزار می شود. در این مراسم، در شب آخرین چهارشنبه سال (یعنی نزدیک غروب آفتاب روز سه شنبه)، بیرون از خانه و در فضایی مناسب آتشی می افروزند و اهل خانه، زن و مرد و کودک از روی آتش می پرند و با گفتن «زردی من از تو، سرخی تو از من»، بیماری ها و ناراحتی ها و نگرانی های سال کهنه را به آتش می سپارند تا سال نو را با آسودگی و شادی آغاز کنند.
با این حال، بروز برخی انحرافات از جمله ترقه بازی و تلاش عده ای برای بر هم زدن نظم و آرامش مردم موجب شد مراسم چهارشنبه سوری با حرف و حدیث هایی همراه باشد.
در این میان، بی احتیاطی ها هر ساله موجب بروز مصدومیت و حتی جان باختن تعدادی از شرکت کنندگان در اینگونه مراسم می شود بر همین اساس، این روزها «پویش نه به چهارشنبه سوری خطرناک» در شبکه های اجتماعی شکل گرفته است.
3034/9102

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/17713/چهارشنبه-سوری-نباید-به-ابزار-گسست-فرهنگ-ایرانی-تبدیل-شود
بستن   چاپ