عصر کرد
در اختتامیه نخستین جشنواره رسانه و کاهش آسیب‌های اجتماعی اعتیاد مطرح شد:
بی‌اعتقادی، بی‌تفاوتی، فقدان کار کارشناسی شده و حضور افراد غیرمتخصص آفت رسانه‌هاست
جمعه 18 اسفند 1396 - 09:11:32
کرد آنلاین - مدیرمسئول نشریه روژان با اشاره به اینکه امروزه حوزه رسانه و اطلاع رسانی با ورود افراد غیرمتخصص، بسیار آسیب‌زا شده است، گفت: بی‌اعتقادی، پرداختن به بدیهیات و روزمرگی، نقد تخریب‌گر و تکراری بودن اخبار از آسیب‌های کنونی رسانه‌ها است.
به گزارش ایسنا، منطقه کردستان سلیمان اله‌مرادی شامگاه پنج شنبه (17 اسفند) در اختتامیه نخستین جشنواره رسانه و کاهش آسیب‌های اجتماعی اعتیاد که در سالن پیامبر اعظم(ص) استانداری کردستان برگزار شد با اشاره به اینکه بزرگترین آسیب تهدیدکننده کنونی جامعه ما بی‌اعتقادی است، اظهار کرد: متأسفانه بی‌اعتقادی، پرداختن به بدیهیات و روزمرگی در کنار بی‌تفاوتی نسبت به مشکلات و مسائل جامعه دامن‌گیر بسیاری از رسانه‌ها و جامعه شده است.
وی با بیان اینکه اگر بی تفاوتی از بین برود می‌توان قلم، جامعه و انسان‌ها را از آسیب حفظ کرد، افزود: انسان‌های شریفی در استان حضور دارند که متأسفانه قدمی برای رفع مشکلات استان بر نمی دارند و گاه حتی زمانی که قرار بر انجام کارعملیاتی باشد آن را به افراد غیرمتخصص واگذار می‌کنند.
مدیرمسئول نشریه روژان با اعلام اینکه عنصر تصمیم گیری و دخالت نظرات شخصی دیگران در سرنوشت خودمان چالشی است که نیازمند پرداخت است، گفت: هرچند آسیب زاییده زندگی اجتماعی است اما باید توجه داشت زمانی که قانون گریزی به عنوان قدم نخست آسیب‌های اجتماعی باب گردد، این اتفاق بدیهی خواهد بود.
وی با تأکید بر اینکه اگر طبق قانون رفتار کنیم بخش عمده ای از آسیب‌ها رفع خواهد شد، تصریح کرد: امروزه مردم از رسانه‌ها فاصله گرفته اند و فضای مجازی جایگزین شده است به همین خاطر می‌طلبد زمانی که مردم با اعتماد به مجوز نشریات به رسانه‌ها آنها را دنبال می‌کنند، در مقابل رسانه شناسنامه‌دار و هدف دار نیز باید در انتشار اخبار و اطلاعات دقت و اعتماد سازی لازم را در چارچوب کاری خود رعایت کند.
نقد نباید به تخریب ختم گردد
اله‌مرادی در ادامه یکی دیگر از آسیب‌های حوزه رسانه را تکرار مکررات اخبار در طیف رسانه‌ای استان دانست و گفت: در تولید محتوا از جلسات و برنامه‌های اجرایی در کردستان دچار مشکل هستیم، چرا که رسانه‌ها در پوشش این دست از اخبار به تفاوت‌ها توجه‌ای ندارند.
وی دلیل این اتفاق را فقدان حضور کارشناس در بحث رسانه اعلام و اظهار کرد: زمانی که محصولات و تولیدات رسانه‌های استان مهندسی نشود، روال به همین منوال پیش خواهد رفت.
مدیرمسئول نشریه روژان مهم‌ترین ویژگی نقد را رعایت انصاف دانست و گفت: نقد نباید منجر به تخریب شود چرا که علاوه بر آسیب به فرد نقد شده، مردم را نیز نسبت به رسانه بدبین خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه برخورد برخی مسئولین با رسانه‌های منتقد هم تأسف برانگیز است، تصریح کرد: رسانه حقوق می‌گیرد و فعال است تا تریبون انتقاد و زبان گویای جامعه باشد.
لزوم توجه به ارزش‌گذاری صحیح و حرفه‌ای کار رسانه‌ای
مدیرمسئول نشریه روژان در ادامه با اشاره به اینکه مقوله بی‌اعتمادی به مسئولین که از سطح کلان کشوری گریبانگیر جامعه شده است، مبنای و پایه آن از صدا و سیما و رسانه ملی آغاز شد، اظهار کرد: رویه تخریب از میزگردهای احمدی نژاد با تهدید به بگم بگم وی آغاز و در چیدمان میزگرد دوره بعد ریاست جمهوری تکرار شد.
وی دلیل این رخداد را اشتباه در انتخاب رسانه دانست و افزود: این اتفاق هرچند برای رسانه خوراک تهیه کرد، اما از دید روانشناسی در بُعد برخورد مردم نسبت به مسئولین کشوری منجر به سلب اعتمادشان شد.
اله‌مرادی با بیان اینکه ارزش‌گذاری کار رسانه به صورت حرفه‌ای صورت نمی گیرد، ادامه داد: امروزه حوزه رسانه و اطلاع‌رسانی با ورود افراد غیرمتخصص احاطه شده که این امر بسیار آسیب‌زا است و گسترش آن، این نقد را به مسئولین رسانه‌ها وارد می‌کند که چرا با پذیرش و بها دادن به این افراد، زمینه را برای تخریب در ملاء عام فراهم می‌کنند.
خبر باید کوتاه، مختصر و مفید باشد
اله‌مرادی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به اینکه امروزه نوعی رسانه‌سالاری در جامعه برقرار است، گفت: رسانه به ویژه در استان کردستان از قدرت سهمی ندارد.
وی افزود: بخشی از این کمبود به مسئولین و بخش دیگر آن به کم کاری خود رسانه‌ها باز می‌گردد.
مدیر مسئول نشریه روژان عدم شناخت رسانه، رسالت آن و کارکردش از جانب مسئولین را از دیگر مشکلات رسانه‌ای کردستان دانست و بیان کرد: روابط عمومی ادرات و مسئولین باید توجه داشته باشند که هر رسانه‌ای رویکرد، چارچوب و قوانین خاص خود را دارد و برای نشر اخبار این موارد را در نظر بگیریند.
وی به خبرنگاران توصیه کرد: خبر از نظر استحکام باید کوتاه، مختصر و مفید باشد، به گونه ای که اگر یک کلمه از میان این حلقه برداشته شد، کل بافت، معنا و محتوای خبر از بین برود.
اله‌مرادی در پایان ذکر اینکه انتخاب مدیران جدید در کردستان، رسمی نیکو است که در توسط استاندار در پیش گرفته شده است، یادآور شد: روزنامه‌های متعدد، منتقد و جریان‌ساز از الزامات اساسی استان است، تا بتوان از این مسیر برای پیشرفت و ارتقاء جایگاه کردستان گام برداشت.
انتهای پیام

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/17663/بی‌اعتقادی،-بی‌تفاوتی،-فقدان-کار-کارشناسی-شده-و-حضور-افراد-غیرمتخصص-آفت-رسانه‌هاست
بستن   چاپ