عصر کرد
معاون امور اقتصادی و توسعه منابع انسانی استاندار کردستان:
افزایش چهار برابری کشت نخود در کردستان تحت تاثیر کشاورزی حفاظتی
پنجشنبه 17 اسفند 1396 - 12:57:16
کرد آنلاین - معاون امور اقتصادی و توسعه منابع انسانی استاندار کردستان گفت: امسال در بیش از 1800 هکتار زمین، نخود به صورت کشت پاییزه اجرا شده یعنی چهار برابر سال گذشته که عمده آن تحت سیستم کشاورزی حفاظتی است.
به گزارش ایسنا، منطقه کردستان، حسین فیروزی امروز(17 اسفند) در چهارمین همایش ملی انرژی، محیط زیست، کشاورزی و معماری پایدار، اظهار کرد: زراعت گندم دیم در کردستان در سطحی معادل 500 هزار هکتار انجام می شود که در تناوب آن نخود در سطحی معادل 100 هزار هکتار و جو در سطحی معادل 23 هزار هکتار انجام می شود.
وی افزود: همچنین سالانه سطحی معادل 300 تا 350 هزار هکتار از اراضی دیم استان به آیش اختصاص داده می شود.
معاون امور اقتصادی و توسعه منابع انسانی استاندار کردستان با اشاره به اینکه متوسط عملکرد گندم دیم معادل هزار و 50 کیلوگرم در هکتار است، عنوان کرد: وجود دشت های وسیع و گسترده و میزان بارندگی قابل قبول برای زراعت دیم از جمله فرصت هاست.
وی به چالش های موجود در زراعت دیم استان اشاره و تصریح کرد: ناپایداری تولید در اراضی دیم مهمترین چالش دیمات استان می باشد که سبب عدم تثبیت درآمد کشاورز می شود.
فیروزی ادامه داد: در بررسی داده های اقلیمی مشخص شده که پدیده تغییرات اقلیمی که پیامد آن افزایش دما و کاهش بارندگی است، خاورمیانه و از جمله مناطق ما را به شدت تهدید می کند.
وی به آمار بلندمدت بارندگی در سنندج اشاره کرد و گفت: آمار بلندمدت شهر سنندج از سال 1340 تا 1392 نشان می دهد که بارندگی با شیب کاهشی 54.3 میلی متر در سال و متوسط دما با شیب افزایشی 03.0 درجه در سال روبرو بوده است یعنی کاهشی معادل 184 میلی متر بارندگی و افزایشی معادل 56.1 درجه حرارت را شاهد بوده ایم.
معاون امور اقتصادی و توسعه منابع انسانی استاندار کردستان همچنین به افزایش یک درجه ای متوسط دما و کاهش 13 درصدی منابع آبی نیز اشاره کرد و افزود: این تهدیدی بزرگ برای بخش کشاورزی و تولید در استان است.
وی خاطرنشان کرد : براساس برخی پیش‌بینی‌ها تا سال 2080 متوسط دما در ایران 3 تا 4 درجه افزایش می‌یابد و این فاجعه بزرگ برای بخش کشاورزی، پوشش گیاهی و به تبع آن محیط زیست استان خواهد بود .
فیروزی با اشاره به کشاورزی حفاظتی و تاثیرات آن در اقتصاد، گفت: یکی از مهمترین ارکان اجرای این طرح، انجام تحقیقات کشاورز محور با مشارکت کشاورزان در اراضی آنهاست.
وی به نتایج پربار این طرح در سال گذشته اشاره کرد و گفت: برتری قابل توجه ارقام و واریته های جدید گندم نسبت رقم شاهد به طور متوسط 362 کیلوگرم در هکتار، ارقام جدید جو 300 و نخود 149 کیلوگرم در هکتار در سطحی معادل 700 هکتار مشاهده شده است.
معاون امور اقتصادی و توسعه منابع انسانی استاندار کردستان عنوان کرد: سطح اجرایی این پروژه امسال 17 هزار و 500 هکتار می باشد که همه آن اجرایی شد و در سال 1400 قرار است به 342 هزار هکتار برسد.
وی یادآور شد: امسال در بیش از 1800 هکتار نخود به صورت کشت پاییزه اجرا شده یعنی چهار برابر سال گذشته که عمده آن تحت سیستم کشاورزی حفاظتی است.
انتهای پیام

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/17631/افزایش-چهار-برابری-کشت-نخود-در-کردستان-تحت-تاثیر-کشاورزی-حفاظتی
بستن   چاپ