عصر کرد
نماینده ولی فقیه در کردستان:
شهدا و عالمان دینی، راه سعادت و عزت را برای همه روشن کردند
پنجشنبه 10 اسفند 1396 - 16:16:07
کرد آنلاین - سنندج - ایرنا - نماینده ولی فقیه در کردستان با بیان اینکه دنیای اسلام، عزت و افتخار امروز را مدیون خون پاک شهدای گرانقدر و جهاد علمای دینی می داند، گفت: شهدای و علمای اسلام، راه سعادت، عزت و افتخار را برای همه مردم روشن کردند.
به گزارش ایرنا، آیت الله سید محمد حسینی شاهرودی روز پنجشنبه در همایش بزرگداشت مقام آیت الله فاضل گروسی در بیجار اظهار کرد: مسلمانان اعتقاد دارند شهدا و علمان دینی، در عالم برزخ، نظاره گر اعمال مردم و از حیات برزخی برخوردار هستند ضمن اینکه سیره، روش و منش شهدا و علمای اسلام، مرجع پیروزی بر مشکلات و رفع موانع زندگی فردی و اجتماعی است.
وی با اشاره به سبک زندگی علمای اسلام و تشریح برخی وقایع زندگی برخی از این بزرگواران، افزود: علمای اسلام، هر کدام ویژگی خاصی دارند و سیره آنها در زمان حیات، الگوی مناسب و مهمی برای زندگی مردم است و امروز نیز برای جامعه یک الگوی سازنده هستند.
عضو مجلس خبرگان رهبری یادآور شد: درس دینداری و زندگی اسلامی را می توان با مطالعه، تحقیق و پژوهش در زندگی عالمانه و ساده زیستی آیت الله فاضل گروسی دریافت کرد و در زندگی امروز بکار بست.
وی به سیره ساده زیستی و عالمانه آیت الله فاضل گروسی اشاره کرد و افزود: وصیت نامه، سیره، رفتار و زندگی این عالم بزرگ، درسی برای همه اقشار جامعه است و بعد از سال از قرب الهی وی، هنوز بسیاری از رسم و برنامه زندگی این عالم وارسته برای مردم پنهان مانده است.
آیت الله حسینی شاهرودی اضافه کرد: اگر کسی ولی الله شد، همه عزت و عظمت را در خداوند می نگرد و هر چه دارد و به آن عمل می کند، رضایت خدا را مدنظر دارد.
به گفته وی، روحانیت منهای اسلام به تعبیر مقام معظم رهبری، به مثال طب منهای طبیب است چرا که اسلام باید بدست روحانیت در جامعه مطرح و منتشر شود و این جایگاه با تشریح زندگی و آگاهی بخشی برای مردم پایدار خواهد ماند .
نماینده ولی فقیه در کردستان اضافه کرد: اسلام منهای روحانیت، آسیب دیگری است که ضربه های جبران ناپذیری را به دین وارد می کند چون اسلام منهای روحانیت، خدمت به شیطان است.
وی با اشاره به فتنه بهائیت در زمانی که این عالم بزرگ قصد ورود به کشور را داشت، گفت: آیت الله فاضل گروسی یکی از چهره های جهان اسلام بود که با بصیرت و دور اندیشی، در مقابل نفوذ بهائیت ایستادگی و مقاومت کردند.
آیت الله حسینی شاهرودی یادآور شد: تروریست جهانی و ایجاد فتنه در کشورهای اسلامی، از وجود نحس وهابیت و بهائیت سرچشمه می گیرد که مرکز و ریشه آن رژیم جعلی صهیونیستی است.
به گزارش ایرنا، سومین همایش بزگداشت آیت الله فاضل با شرکت جمع کثیری از اندیشمندان، روحانیون اهل تشیع و اهل سنت استان کردستان و صاحب نظران علوم دینی در شهر بیجار برگزار شد.
عالم فاضل شیخ عبدالحسین فاضل گروسی در سال 1295 شمسی در شهرستان بیجار دیده به جهان گشود، در همان دوران کودکی پدرش را از دست داد و به تشویق مادرش که از خانواده های سرشناس بیجاری بود به تحصیل علوم دینی تشویق شد.
فاضل گروسی تحصیلات مقدماتی را به مدت هفت سال در بیجار گذراند و برای تکمیل تحصیلات خود به قزوین رفت.
این عالم ربانی بعد از 12 سال اقامت در قزوین جهت علم آموزی تکمیل تر به دیار عراق رفت و بمدت 32 سال در این مراکز علمی، دینی این کشور در رشته های فقه،اصول، کلام، فلسفه، نجوم و طب سنتی به تحصیل مشغول شد.
شیخ فاضل گروسی علاوه بر زبان کُردی و فارسی به زبان های عربی، فرانسه و انگلیسی مسلط بود و خط میخی و پهلوی و اوستایی را می توانست به دقت مطالعه و ترجمه کند.
این عالم ربانی در تمام دوران زندگی خود با خرافات مذهبی در ستیز بود و نسبت به فرقه بهائیت عکس العمل نشان می داد، بیشتر توجه این دانشمند به قرآن و حدیث بود و در تفسیر قرآن اهتمام خاصی داشت.
شیخ فاضل گروسی بعد از گذراندن دوران عالیه تحصیلی در علوم مختلف بر اساس احساس وظیفه شرعی و خدمت به مردم دیارش به بیجار بازگشت و به دور از هرگونه هیاهو و مرید پروری به ارشاد و هدایت مردم پرداخت.
عالم فاضل شیخ عبدالحسین گروسی در زهد و بی اعتنایی نسبت به دنیا زبان زد خاص و عام بود، بطوریکه دست مایه زندگی اش بعد از مرگ، اندکی اثاث خانه و تعدادی کتاب بیش نبود.
شیخ فاضل گروسی در 19 بهمن سال 1341 دار فانی را وداع گفت و در زادگاهش بیجار گروس به خاک سپرده شد.
مزار این عالم ربانی زیارتگاه مردم دیار بیجار گروس و میدانی نیز به نام این شخصیت وارسته نامگذاری شده است.
7350/9102

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/16418/شهدا-و-عالمان-دینی،-راه-سعادت-و-عزت-را-برای-همه-روشن-کردند
بستن   چاپ