عصر کرد
رئیس اداره مشارکت‌های مردمی و اشتغال بهزیستی کردستان:
تولید براساس نیاز بازار از عوامل موفقیت طرح مشاغل خانگی است
سه شنبه 8 اسفند 1396 - 09:55:58
کرد آنلاین - رئیس اداره امور مشارکت‌های مردمی و اشتغال بهزیستی کردستان گفت: شناخت بازارهای جهانی و تولید محصول براساس نیاز بازار از عوامل موفقیت طرح مشاغل خانگی است. به گزارش ایسنا، منطقه کردستان، «ثریا حافظی» رئیس اداره امور مشارکت‌های مردمی و اشتغال بهزیستی کردستان با حضور در دفتر خبرگزاری ایسنای کردستان مباحثی را پیرامون اهمیت بحث مشاغل خانگی مطرح کرد.
حافظی با اشاره به اینکه جامعه هدف بهزیستی شامل طیف گسترده ای است، اظهار کرد: معلولان، زنان سرپرست خانوار، آسیب دیدگان اجتماعی، معتادان بهبود یافته و زنان خودسرپرست و آسیب دیده جامعه هدف بهزیستی را تشکیل می دهند.
وی ادامه داد: بحث بازتوانی برای جامعه هدف، یکی از اولویت‌های سازمان بهزیستی است که ایجاد اشتغال هم یکی از آیتم های زیرمجموعه بازتوانی است؛ هر ساله در سازمان بهزیستی کشور اعتبارات خاصی در قالب اعتبارات اشتغالزایی با نرخ چهار درصد بهره به استان‌ها تخصیص داده می شود که فقط خاص مددجویان سازمان بهزیستی است.
رئیس اداره امور مشارکت‌های مردمی و اشتغال بهزیستی کردستان عنوان کرد: امسال 35 میلیارد تومان اعتبار تحت عنوان اعتبارات اشتغالزایی برای دو بخش مشاغل خانگی و خود اشتغالی به استان کردستان تعلق گرفته که تاکنون از این میزان، بانک‌ها حدود 27 میلیارد تومان را تخصیص داده‌اند.
اعطای تسهیلات طرح مشاغل خانگی به 913 نفر کردستانی
وی اضافه کرد: از میزان اعتبار تخصیص یافته، بالغ بر چهار میلیارد و 600 میلیون تومان آن در قالب طرح مشاغل خانگی به 913 نفر اعطا شده که شامل 783 نفر شهری و 130 نفر روستایی بوده است.
حافظی تصریح کرد: در طرح مشاغل خانگی، تسهیلات با توجه به بافت منطقه برای مشاغلی همچون قالی بافی، خیاطی، کلاش بافی، دامداری و ... اعطا شده که این افراد به صورت شخصی محصولات خود را در بازار به فروش می رسانند.
وی در ادامه یکی از مشکلات حوزه مشاغل خانگی را عدم موفقیت در فروش محصول و ناآشنایی با وضعیت بازار عنوان کرد که باعث می شود درآمدزایی مشاغل خانگی را با رکود مواجه کند.
رئیس اداره امور مشارکت‌های مردمی و اشتغال بهزیستی کردستان در ادامه به اقدامات این اداره در راستای اشتغالزایی اشاره و بیان کرد: بهزیستی علاوه بر طرح مشاغل خانگی، در چند زمینه برای بحث اشتغال فعالیت دارد که تشکیل گروه‌های همیار برای زنان سرپرست خانوار در قالب گروه های هفت نفره یا کمتر، یکی از طرح های موفق در این زمینه بوده است.
وی ادامه داد: همچنین گروه‌های خودیار را هم داریم که زنان روستایی خودشان اقدام به تشکیل صندوق می کنند و سپس از طریق بانک کشاورزی حمایت می شوند.
حافظی افزود: علاوه بر این، در قالب تفاهم نامه با سازمان فنی و حرفه ای هم جامعه هدف خود را آموزش می دهیم تا بتوانند وارد بازار کار شوند.
حمایت از کارفرماهایی که برای مددجویان شغل ایجاد کنند
وی همچنین به حمایت از کارفرماهایی که بتوانند برای مددجویان سازمان بهزیستی شغل ایجاد کنند اشاره و عنوان کرد: در قالب ماده 28 به افراد متقاضی ایجاد شغل، در صورتی که برای مددجویان بهزیستی اشتغال ایجاد کنند مکان فعالیت واگذار می‌کنیم.
رئیس اداره امور مشارکت‌های مردمی و اشتغال بهزیستی کردستان در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به قانون جامع حمایت از معلولان، ذکر کرد: براساس این قانون ادارات باید سه درصد از استخدامی‌های خود را به معلولان اختصاص دهند در صورتی که این قانون به صورت کامل اجرایی نمی شود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر اکثرا معلولان دارای تحصیلات عالیه هستند، گفت: اجرایی شدن این قانون راهکار بسیار خوبی جهت ایجاد اشتغال برای معلولان است.
حافظی ادامه داد: یکی از آسیب‌ها در حال حاضر توقع بالای فارغ التحصیلان دانشگاهی است که متاسفانه به مشاغل خُرد راضی نیستند و فقط استخدامی و پشت میز نشینی را می‌خواهند.
مشاغل خانگی در ایجاد اشتغال بسیار موثر است
وی ذکر کرد: اکثر تحصیل کردگان مشاغل خانگی را نمی‌پسندند در صورتی که مشاغل خانگی قطعا می‌تواند در ایجاد اشتغال بسیار موثر باشد.
رئیس اداره امور مشارکت‌های مردمی و اشتغال بهزیستی کردستان، همچنین پراکنده کار کردن، عدم روحیه کار جمعی و گروهی، جزیره ای عمل کردن، هدفمند نبودن و نداشتن سازماندهی درست را از جمله دیگر مشکلاتی عنوان کرد که گریبانگیر بخش اشتغال است.
وی گفت: اگر متقاضیان مشاغل خانگی پیشتیبان‌های قوی که حامی تولیدات آنها بوده و بتواند محصولاتشان را به فروش بفرساند، اشته باشند قطعا طرح مشاغل خانگی موفق خواهد شد.
حافظی ضمن تاکید بر شناخت بازارهای جهانی و تولید محصول براساس نیاز آنها، ادامه داد: شناسایی نیاز روز بازار و تولید محصول بر اساس آن و وجود نظارت قوی در این از جمله عوامل موثر در موفقیت مشاغل خانگی است.
ضرورت الگوبرداری از نمونه‌های موفق طرح‌های اشتغالزایی
وی عنوان کرد: اگر بخواهیم مشاغل خانگی رونق پیدا کند باید از الگوها و نمونه های موفق طرح‌های اشتغالزایی الگوبرداری کنیم.
رئیس اداره امور مشارکت‌های مردمی و اشتغال بهزیستی کردستان با بیان اینکه تمرکز بر بخش کشاورزی هم می‌تواند در ایجاد اشتغال بسیار موثر واقع شود، خاطرنشان کرد: متاسفانه در حال حاضر بازار کشورمان از کالاهای بی کیفیت چینی پر شده است در صورتی که باید بازار داخلی را از کالاهای تولید داخل پر کنیم و به سمت تولید کالاهایی برویم که در بازار داخلی به آنها نیاز هست.
انتهای پیام

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/16321/تولید-براساس-نیاز-بازار-از-عوامل-موفقیت-طرح-مشاغل-خانگی-است
بستن   چاپ