عصر کرد
تاثیر اشتغالزایی برای زندانیان آزاد شده بر کاهش چشمگیر بازگشت به زندان
يکشنبه 29 بهمن 1396 - 10:24:56 AM
ایرنا - اجتماعی
کرد آنلاین - سنندج - براساس گفته مدیرکل زندان های کردستان، نرخ بازگشت مجدد زندانیان آزاد شده ای که تسهیلات خوداشتغالی دریافت کرده اند، کمتر از 2 درصد است که نشان دهنده نقش موثر داشتن شغل در کاهش آسیب های اجتماعی است.
به گزارش ایرنا، باتوجه به اینکه درصد قابل توجهی از زندانیان بدلیل نداشتن شغل و بیکاری به بزهکاری روی می آورند، بنابراین کسب درآمد و داشتن شغل در کاهش آسیب های اجتماعی و انحراف در جامعه تاثیر بسیار زیادی دارد.
البته برخی از جوانان به دلیل آنکه از داشتن مهارت و حرفه بی بهره هستند، راه نادرست را برای کسب درآمد انتخاب کرده، دچار بزه شده و در نهایت سر از زندان درمی آوردند.
در این راستا اداره کل زندان های کردستان و آموزش فنی و حرفه ای کردستان با هدف آموزش مهارت به مددجویان زندان های استان، اقدام به برگزاری دوره های آموزشی در رشته های مختلف فنی و حرفه ای می کنند.
مددجویان پس از کسب آموزش و دریافت گواهینامه مهارت و بعد از پایان دوره محکومیت شان، با هدف ایجاد شغل و کسب درآمد، تسهیلات اشتغالزایی از زندان های استان دریافت می کنند.
مدیرکل زندان های کردستان در این باره می گوید: معضل بیکاری در جامعه، یکی از مهمترین دلایل ارتکاب جرم و ورود افراد به زندان است.
اسحاق ابراهیمی، زندان ها را دارای 2 رسالت مهم تامینی و تربیتی خواند و افزود: در حوزه برنامه های تامینی، به مقوله امنیت در این مراکز توجه می شود اما در حوزه فعالیت های تربیتی که بسیار مهم تر بوده، مسأله اصلاح، تربیت و همچنین بازگشت سعادتمندانه زندانیان به جامعه مدنظر است.
وی یادآور شد: بررسی ها نشان می دهد که 60 درصد افرادی که وارد زندان می شوند بیکار یا دارای مشاغلی کاذب هستند که این موضوع، نشان از وجود رابطه ای تنگاتنگ میان بیکاری و میزان وقوع بزهکاری در جامعه است.
مدیرکل زندان های کردستان توسعه برنامه های حرفه آموزی در زندان ها را یکی از موثرترین راهکارها در راستای کمک به بازسازگاری اجتماعی مددجویان دانست و گفت: خوشبختانه با همکاری و تعامل بسیار خوبی که میان زندان ها و مراکز آموزش فنی و حرفه ای در استان وجود دارد، شاهد برگزاری مستمر آموزش های فنی و حرفه ای برای مددجویان هستیم.
ابراهیمی به کسب رتبه برتر اداره کل زندان های کردستان در سال جاری در میان زندان های کشور در زمینه حرفه آموزی و ایجاد اشتغال اشاره و اظهار کرد: فعالیت های حرفه آموزی در زندان ها تاثیر چشمگیری در کاهش نرخ بازگشت مجدد به این مراکز را دارد.
او اضافه کرد: بررسی ها نشان می دهد که نرخ بازگشت مجدد آن دسته از زندانیان آزاد شده که در مدت زمان تحمل حبس ضمن کسب گواهینامه مهارت موفق به دریافت وام های اشتغالزایی شده اند، کمتر از 2 درصد است.
ابراهیمی از پرداخت 20 میلیارد و 150 میلیون ریال تسهیلات اشتغالزایی به زندانیان آزاد شده و دارای مهارت در سال 96 خبر داد و یادآور شد: در این مدت بیش از 250 نفر از زندانیان آزاد شده و دارای گواهینامه مهارت برای دریافت وام اشتغالزایی به صندوق کارآفرینی امید معرفی که از این تعداد 144 نفر موفق به دریافت 120 تا 180 میلیون ریال وام قرض الحسنه شده اند.
** یکی از جنبه های مثبت آموزش های فنی و حرفه ای به زندانیان، افزایش اعتماد به نفس آنان است
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان کردستان نیز یکی از جنبه های مهم آموزش های فنی و حرفه ای را افزایش اعتماد به نفس در زندانیان می داند و می گوید: تجربه ثابت کرده که افراد دارای یک مهارت شغلی، همواره از اعتماد به نفس خاصی برخوردار هستند.
سیدجمیل احمدی تاکید کرد: براین اساس، می توان با توسعه آموزش های فنی و حرفه ای و مهارتی در زندان ها، سبب افزایش اعتماد به نقش در این قشر از جامعه شویم.
وی یادآور شد: در مراکز اصلاحی و تربیتی استان تنها به بحث فعالیت های حرفه آموزی و اشتغالزایی توجه نمی شود بلکه برنامه های متعددی در حوزه های مختلف از جمله فرهنگی، ورزشی و عقیدتی برگزار می شود.
به گفته وی، این برنامه ها همگی مکمل یکدیگر بوده و موجب شده افرادی سالم از نظر روحی و روانی و دارای توانمندی های لازم به جامعه تحویل داده شوند.
احمدی با بیان اینکه آموزش های فنی و حرفه ای دانایی را به توانایی تبدیل می کنند افزود: یکی از دلایل بیکاری در میان افراد دارای تحصیلات دانشگاهی و تکمیلی، عدم توجه به کار عملی و تبدیل دانش به عمل در دانشگاه ها است که آموزش های فنی و حرفه ای می توانند اینگونه خلاها را پر کنند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای کردستان تاکید کرد: ارتقا دانش و مهارت افراد شاغل، در جهت به روز شدن آنها و آموزش افراد جویای کار از اهداف آموزش های فنی و حرفه ای است.
به گزارش ایرنا، برنامه های سازمان فنی و حرفه ای در چهار حوزه صنعت، خدمات، کشاورزی و فرهنگ و هنر است و بیش از 400 کارگاه در کردستان زیر نظر اداره کل آموزش فنی و حرفه استان فعالیت می کنند.
6 زندان، 2 بازداشتگاه، یک کانون اصلاح و تربیت و یک اردوگاه کار درمانی در استان کردستان وجود دارد.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/15973/تاثیر-اشتغالزایی-برای-زندانیان-آزاد-شده-بر-کاهش-چشمگیر-بازگشت-به-زندان
بستن   چاپ