عصر کرد
اعتلای اشتغال در کردستان نیازمند ورود سرمایه گذاران بخش خصوصی است
يکشنبه 29 بهمن 1396 - 10:23:48 AM
ایرنا - اقتصادی
کرد آنلاین - سنندج - مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان گفت: آمار رسمی بیکاری در استان بیش از 90 هزار نفر است و رفع این چالش و اعتلا بخشیدن به حوزه اشتغال نیازمند ورود جدی و سرمایه گذاری بخش خصوصی است.
برهان صلواتی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه استان ظرفیت های گسترده برای توسعه پایدار و به تبع آن اشتغال دارد، اظهار کرد: در سال جاری 10 هزار میلیارد ریال برای حوزه اشتغال کردستان اعتبار تخصیص یافته است.
به گفته وی، این میزان اعتبار و تسهیلات در سه بخش اشتغال فراگیر، پایدار روستایی و مشاغل خانگی در این استان تخصیص یافته است و می توان با اقدام به موقع از سوی بانک ها و بدنه کارشناسی دستگاه های اجرایی علاوه بر جذب میزان تخصیص یافته، نسبت به جذب اعتبارهای شناور نیز اقدام کرد.
صلواتی اضافه کرد: از اعتبارات اشتغال سال جاری کردستان مشاغل خانگی سهم 340 میلیارد ریالی، اشتغال فراگیر سهم 6 هزار و 420 میلیارد ریالی و اشتغال پایدار روستایی سهم 2 هزار و 600 میلیارد ریالی دارد که سود این تسهیلات در بخش اشتغال پایدار روستایی فقط 6 درصد در نظر گرفته شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان یادآور شد: این میزان اعتبار نشان از توجه دولت برای توسعه اشتغال در کردستان است و انتظار می رود مردم نیز خود مشارکتی برای تحقق این برنامه ها داشته باشند.
وی گفت: کارگروه های استانی و شهرستانی اشتغال کردستان تاکنون بیش از 6 هزار و 520 میلیارد ریال طرح برای دریافت تسهیلات اشتغالزایی به بانک های عامل معرفی کرده اند که در قالب یک هزار و 44 طرح در 2 بخش کمتر و بیشتر از 2 میلیارد و 500 میلیون ریال برای هر طرح است.
وی تاکید کرد: کارگروه های اشتغال شهرستان در سال جاری از محل اعتبارات سال 96 پس از بررسی، 841 طرح مصوب تسهیلات کمتر از 2 میلیارد و 500 میلیون ریال را به مبلغ یک هزار و 350 میلیارد ریال به بانک ها معرفی کردند.
به گفته وی، در این مدت کارگروه اشتغال استان که عهده دار بررسی در خواست متقاضیان تسهیلات بیشتر از 2 میلیارد و 500 میلیون ریال است نیز 303 طرح به میزان پنج هزار و 170 میلیارد ریال مصوب و به بانک های عامل معرفی کرده است.
صلواتی افزود: حدود 45 درصد از 2 هزار و 600 میلیارد ریال تسهیلات اشتغال پایدار روستایی به بخش کشاورزی تخصیص یافته که این نشان از پتانسیل کردستان در این عرصه برای ایجاد اشتغال دارد.
وی یادآور شد: بخش های دیگر این تسهیلات به فعالیت های مختلف از جمله فنی و حرفه ایی، فن آوری اطلاعات، صنایع دستی و صنایع روستایی تخصیص یافته که تسهیلات آنان با نرخ سود 6 درصد از سوی بانک های پست بانک، تعاون، صندوق توسعه کارآفرینی امید و کشاورزی پرداخت می شود.
استان کردستان با 29 هزار و 137 کیلومتر مربع براساس نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال 95 دارای یک میلیون و 603 هزار نفر جمعیت دارد.
کردستان بر اساس آخرین تقسیمات کشوری در سال 1390 دارای 10 شهرستان، 29 شهر، 31 بخش، 86 دهستان و یک هزار و 697 آبادی دارای سکنه و 187 آبادی خالی از سکنه است.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/15910/اعتلای-اشتغال-در-کردستان-نیازمند-ورود-سرمایه-گذاران-بخش-خصوصی-است
بستن   چاپ