عصر کرد
کاری متفاوت از هنرمندان قروه ای روی صحنه رفت؛
«کلید، کانتینر، کبوتر»؛ نمادی از رهایی/ روایتی از جنگ و شهادت
شنبه 28 بهمن 1396 - 9:41:49 AM
خبرگزاری مهر
کرد آنلاین - قروه- «کلید، کانتینر، کبوتر» که نوعی رها شدن از دنیا و پیوستن به سعادت ابدی را بیان می کند، نمایش جدید گروه تئاتر پیدا با روایتی از جنگ و شهادت برای جدا شدن از زندگی دنیوی است.

به گزارش خبرنگار مهر ، «کلید، کانتینر، کبوتر»... سه نماد برای گفتن یک جمله... رهایی از این دنیا و رسیدن به سعادت ابدی. این تمام ماجرای داستانی است که روایت گر صحنه هایی از جنگ با سه رزمنده از سه منطقه مختلف کشور با این معنی که در جنگ همه افراد و همه اقوام حضور داشتند و یک فرمانده متفکر بوده و در واقع معنای شهادت را به تصویر می کشد.
چهار رزمنده در یک کانتینر گرفتار شده اند. در وادی این گرفتاری به دنبال کلیدی هستند برای رهایی. کلیدی که با یک کبوتر پیدا می شود. از میان این چهار نفر فرمانده ای هست که مدام در حال فکر است. فکری که میان شک و یقین ایست دارد. شک از وجود در این دنیا و یقین از رها شدن از دنیا.
گروه تئاتر پیدای قروه این بار نمایشی متفاوت را اجرا کرده و به روی صحنه آورده است. نمایشی که از واقع گرایی خارج و به فرا واقع گرایی رسیده است.
کارگردان این نمایش با بیان اینکه «کلید، کانتینر، کبوتر» هرکدام به عنوان یک نماد مطرح هستند، به خبرنگار مهر گفت: کلید نماد راهی برای ورود به بهشت است که با کبوتر به عنوان نماد رها شدن از کانتینری که نشانه زندگی دنیوی هست جان می گیرد.
یونس صحرارو در گفت و گو با خبرنگار مهر ، موضوع اصلی این نمایش را در رابطه با شهادت دانست و افزود: در این نمایش قصه رزمندگانی روایت می شود که به هر نحوری گمنام بوده اند و در گمنامی خود شهید شده اند.
چند سالی زندگی کردن در کانتینر و سپس شهید شدن و در این میان در وادی قصه برشی به ذهنیت افراد زده شده و از بیدار شدن تا به شهادت رسیدن مسائلی است که به گفته کارگردان می توان در این نمایش به خوبی دید.
در واقع صحرارو نوعی روایت اصحاب کهف را با بیانی خاص و ارتباط آن به دوران جنگ و گمنام بودن در دنیا را در این نمایش به تصویر کشیده است.
وی از اجرای این نمایش برای پذیرش در جشنواره سراسری ایثار خبر داد و اجرای نمایش «کلید، کانتینر، کبوتر» را دوازدهمین کار از گروه نمایش پیدا در حوزه دفاع مقدس دانست.
مسئولان نیامدند
این کارگردان نمایش و مسئول گروه تئاتر پیدا در قروه با انتقاد از حمایت نکردن مسئولان شهرستان از حوزه فرهنگ و هنر، بیان کرد: هر نمایشی که به روی صحنه برای اجرا می رود هیچ مسئولی برای تماشا نمی آید و در واقع حمایت از هنرمندان نمایش بسیار ضعیف است.
به گفته یونس صحرارو با وجود آنکه دغدغه مسئولان تولید نمایش های ارزشی است اما همچنان استقبال نکرده و همین انگیزه هنرمندان تئاتر را که وارد وادی دفاع مقدس شده اند را کمرنگ می کند.
وی با اشاره به اینکه حضور مسئولان و مدیران باعث می شود مردم هم رغبت پیدا کرده و به تماشای تئاتر بیایند اصلی ترین مشکل در حوزه نمایش را نبود سالن نمایش در شهرستان قروه اعلام کرد.
شاید نبود سالن و پلاتوی مشخص باعث فراموشی نمایش در قروه شده باشد و مردم هم به دلیل اینکه جای مشخصی را برای این کار فرهنگی و هنری نمی شناسند حضور پیدا نمی کنند. صحرارو ضمن بیان این مطلب بنیه تئاتر را ضعیف خواند و از نبود تبلیغات مناسب در این زمینه گفت.
وی تکرار نمایش را برای معرفی به مردم و ایجاد فرهنگ تئاتر دیدن در شهر را ضروری عنوان کرد و خواستار حمایت مسئولان و اجرای وعده های داده شده در خصوص پلاتویی برای سالن نمایش قروه شد.
نمایش «کلید، کانتینر، کبوتر» به نویسندگی «مرضیه اسماعیلی» از چهار محال و بختیاری و کارگردانی «یونس صحرارو» با 4 بازیگر مرد به مدت یک هفته از 23 تا 29 بهمن ماه در کانون شهید مطهری قروه اجرا شده و پذیرای علاقه مندان به حرفه نمایش است.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/15878/«کلید،-کانتینر،-کبوتر»؛-نمادی-از-رهایی--روایتی-از-جنگ-و-شهادت
بستن   چاپ