عصر کرد
مخالف نگاه ترحم‌آميز به بازنشستگان هستيم
يکشنبه 2 آذر 1393 - 2:30:50 PM
فارس
بازنشستگي مقطعي از زندگي کاري اشخاص است که نگاه به آن از زواياي افراد مختلف، متفاوت است. برخي اين دوران را مترادف با استراحت مطلق فرد و دور از هرگونه فعاليت مي‌پندارند و گروهي ديگر معتقدند اين دوران، بهترين زمان براي استفاده از تجربيات بازنشسته و حتي حضوري مؤثرتر نسبت به سال‌هاي گذشته کاري او است.

به نظر مي‌رسد با وجود تمام تلاش‌هايي که در جامعه امروزي انجام شده است، هنوز طرفداران ديدگاه دوم موفق نشده‌اند سخن خود را بر طيف ديگر تفوق دهند و بنابراين بازنشستگان تا دستيابي به جايگاه واقعي و حقيقي خود راهي طولاني در پيش دارند.

با جلال برومند، رئيس سازمان بازنشستگي استان کردستان پيرامون وضعيت اين قشر، نيازها و مطالبات آنها و مسائلي ديگر به گفت‌وگو نشستيم که در ادامه مي‌خوانيد.

سئوال: به عنوان سؤال نخست، توضيحاتي در خصوص همايش روز بازنشستگان که اخيرا در سنندج برگزار شد، ارائه بدهيد.

25 ذي‌الحجه با عنوان روز خانواده و تکريم بازنشستگان نامگذاري شده بود که به همين دليل ما نيز برنامه‌ريزي‌هاي خاصي براي اين موضوع داشتيم.

طي يک هفته‌اي که به اين منظور در نظر گرفته شده بود، چند اقدام مهم صورت گرفت که تشکيل جلسه با کانون‌هاي بازنشستگي، برگزاري جلسه شوراي اداري استان با حضور معاون استاندار کردستان و مديران دستگاه‌هايي که حيطه فعاليت آنها با بازنشستگان ارتباط پيدا مي‌کند به منظور حمايت از برنامه‌هاي بازنشستگان از آن جمله بود.

در همايشي که با هدف تجليل از زحمات 30 ساله بازنشستگان نيز برگزار شد، بيش از 450 بازنشسته دستگاه‌هاي مختلف حضور داشتند که با اجراي برنامه‌هاي متنوع و تجليل از 36 بازنشسته، تصور من اين است که رضايت اکثر آنها به دست آمد.

همچنين ديدار با خانواده شهداي بازنشسته که با استقبال آنها روبرو شد، غبارروبي از مزار شهدا و عيادت از بازنشستگان در بستر بيماري، بخشي ديگر از فعاليت‌هاي ما در اين مدت بود.

برگزاري همايش پياده‌روي با حضور جمع زيادي از خانواده‌هاي بازنشستگان و اقشار ديگر مردم و ديدار با نماينده ولي فقيه در کردستان از ديگر برنامه‌هاي مهم ما طي اين يک هفته بود، ضمن آنکه قرار است ديداري نيز با استاندار داشته باشيم.

سئوال: در ديدار با نماينده ولي فقيه چه مواردي را مطرح کرديد و بازنشستگان چه مطالباتي از استاندار کردستان دارند؟

موارد متعددي را در ديدار با نماينده ولي فقيه در ميان گذاشتيم از جمله اينکه خواستيم وي به مديران دستگاه‌ها براي رسيدگي به وضعيت بازنشستگان توصيه اکيد نمايد تا اين ادارات جلساتي را با حضور بازنشسته‌ها براي رسيدگي به مشکلات آنها ترتيب دهند.

خوشبختانه تاکنون اداراتي چون ثبت احوال، ارشاد اسلامي، فني و حرفه‌اي، بهزيستي و دانشگاه کردستان به اين کار اقدام کرده‌اند و اميدواريم ساير دستگاه‌ها نيز از اين رويه تبعيت کنند.

همچنين درخواست ديگر ما پيگيري اختصاص چند سهميه حج عمره يا تمتع براي بازنشستگان، خارج از نوبت بود که اميدواريم با توجه به حسن نيت نماينده ولي فقيه اين مسئله عملياتي شود.

يکي از مطالباتي که به صورت مشترک از نماينده ولي فقيه در استان و استاندار کردستان داريم، به‌کارگيري فرزندان افراد بازنشسته در ادارات است، ضمن اينکه مي‌خواهيم به مانند خود استاندار، ساير مديران کل نيز از حضور و وجود بازنشستگان استان در مجموعه خود بهره ببرند.

سئوال: موضوع احداث "خانه اميد" براي بازنشستگان به کجا رسيده است؟

اين هم يکي ديگر از مطالبات ماست که از استاندار خواستاريم در اين رابطه به طور جدي ما را ياري دهد و خوشبختانه وي نيز پيگير تشکيل اين خانه است.

خانه اميد، امکانات مختلفي براي بازنشستگان دارد، از جمله اتاق پزشک رايگان، سونا، استخر و جکوزي، سالن مطالعه، امکانات رايانه‌اي و تفريحي و ورزشي.

متأسفانه در رابطه با احداث اين مکان با عدم همکاري شوراي شهر سنندج مواجه هستيم که تاکنون پاسخ مثبتي در اين رابطه نداده است و مطالبه ما اين بوده که اين معضل هرچه زودتر حل و فصل شود.

خانه اميد مي‌توانست در چند سال قبل با اعتباري 750 ميليون توماني احداث شود، اما اکنون بسيار بيش از اين رقم، براي احداث اين خانه نياز خواهد بود.

البته خود سازمان بازنشستگي کشوري، تعهد يک ساله براي تأمين اعتبار اين خانه را داده است، اما بايد مشخص شود کدام دستگاه همکاري نکرده است که موجب مي‌شود تا هزينه چندين برابري به دوش اين سازمان وارد آيد.

سئوال: چه برنامه‌هاي ديگري براي بازنشستگان کردستاني در آينده داريد؟

طرحي با عنوان " در خانه نمانيم" براي بازنشستگان طراحي شده است که طي آن هر کدام از بازنشستگان استان مي‌توانند در طول سال براي سفر به اماکن سياحتي و زيارتي سطح کشور تا 500 هزار تومان هديه و کمک مالي از ما دريافت کنند.

همچنين اتاق فکر سازمان بازنشستگي کردستان، طرحي را تهيه و آن را به نمايندگان شهرستان سنندج در مجلس پيشنهاد کرده است تا از طريق مجلس و دولت به ثمر بنشيند.

به موجب اين پيشنهاد در تهران و ساير مراکز استان‌ها، هر وزارتخانه و يا سازمان، مکاني با عنوان مهمانسرا، ويژه بازنشستگان خود احداث خواهد کرد.

خوشبختانه هم نمايندگان استان در مجلس و هم استاندار کردستان از اين طرح استقبال کرده و در اين رابطه نيز وعده پيگيري را به ما داده‌اند.

گردآوري خاطرات بازنشستگان در قالب يک کتابچه نيز از ديگر تدابيري است که قصد داريم در آينده آن را عملياتي کنيم.

سئوال:به عنوان سؤال پاياني، فکر مي‌کنيد  نگاه به بازنشستگان در جامعه کنوني بايد چگونه باشد؟

من مخالف نگاه ترحم‌آميز به بازنشسته هستم، چراکه اصولا دولت و مسئولان نياز به تجارب بازنشستگان دارند و براي بهبود فعاليت‌هاي خود بايد اين تجربيات را به کار بگيرند.

بازنشستگي تجربه بزرگ و سنگين و زيباترين رسم زندگي است که هم بايد کرامت آن حفظ و هم به نسل‌هاي بعدي منتقل شود؛ مانند ميراثي است در وجود انسان.

فرد زماني در متن بوده و به حاشيه نگاه مي‌کرده است، اما اکنون در دوران بازنشستگي از حاشيه به متن مي‌نگرد و اگر متن اشتباه باشد مؤظف است با تجربيات خود، آن را اصلاح کند.

معتقدم اگر بازنشستگان بتوانند جايگاه واقعي خود را در خانواده، ميان مسئولان و در کل اجتماع پيدا کنند، آنگاه منشأ خير بيشتر و موجب حل بسياري از مشکلات خواهند شد.


http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/1517/مخالف-نگاه-ترحم‌آميز-به-بازنشستگان-هستيم
بستن   چاپ