عصر کرد
22 سال مقاومت در برابر تجاری شدن/ شیدا، سینمایی با حداقل مخاطب
يکشنبه 15 بهمن 1396 - 12:20:48 PM
ایرنا - اجتماعی
کرد آنلاین - سنندج - سینما شیدا در مرکز شهر سنندج 22 سال است بدون ارتقای امکانات اما با کاهش مخاطب همچنان در مقابل تغییر کاربری و تجاری شدن مقاومت می کند البته این مقاومت بیشتر نمادین بود و هنوز به نتیجه ایی نرسیده است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، با اینکه مسئول سینما شیدا سال ها به این امید مانده که کمک یا تسهیلات دولتی به این سینما تعلق گیرد و او بتواند تغییراتی اصولی در آن ایجاد کند و حتی ظرفیت سینما را با تبدیل آن به مرکز فرهنگی چند منظوره گسترش دهد اما این امید نیز تاکنون بی حاصل بوده است.
به گفته مسئول این سینما مراکز فرهنگی همچون سینما باید هر چند وقت یک بار به روز و نوسازی شوند اما درآمد این سینما جوابگوی این نوع تغییرات و بازسازی ها نیست.
فرهاد طالبی می گوید: کارهای فرهنگی توجیه اقتصادی ندارد و لازم است که دولت یارانه هایی برای آن در نظر بگیرد.
وی با اشاره به اینکه چند سینمای دیگر بخش خصوصی در استان کردستان وجود داشت که امروز فقط سینما شیدا در سنندج باقی مانده است، گفت: همه آنها با تغییر کاربری به مراکز تجاری و اقتصادی همچون پاساژ تبدیل شدند.
وی با بیان اینکه درخواست های زیادی برای گرفتن تسهیلات ارائه کرده است، افزود: 2 وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و یک معاون وزیر از وضعیت این سینما بازدید کردند و قول دادند تسهیلاتی برای بازسازی آن تعلق گیرد اما تاکنون محقق نشده است.
طالبی تاکید کرد: حتی برآورد آنها بر این بود که این سینما نیاز به 20 میلیارد ریال دارد اما با وجود پیگیری ها و نامه نگاری ها موفق به دریافت تسهیلات نشده ام.
وی با اشاره به اینکه بازسازی این سینما می تواند ظرفیت سالن را تا یک هزار نفر افزایش دهد، گفت: با این بازسازی سالنی منحصر بفرد در غرب کشور خواهیم داشت که کاربری چند منظوره فرهنگی پیدا می کند و امکان برگزاری کنسرت، تئاتر، ارکستر ملی و اکران فیلم های جشنواره در آن فراهم می شود.
وی با بیان اینکه از هر گونه حمایتی از جمله پخش فیلم های جشنواره در این سینما استقبال می کند، افزود: سینما زمانی رونق دارد که مردم برای تهیه بلیت دیدن فیلم ها رقابت کنند.
مسئول سینما شیدا اضافه کرد: نور، صدا، صندلی و فیلم اصل سینما است و همه این موارد باید مورد قبول باشد تا مخاطب را جذب سینما کند.
وی در پاسخ به اینکه چرا تبلیغات برای جذب مخاطب به این سینما بسیار کم است، گفت: تا وقتی کیفیت و استاندارد سینما شیدا کامل نشود تمایلی به تبلیغ برای آن نداریم.
به نظر می رسد مسئول سینما که مسئولیت مکان های درآمدزای دیگری همچون استخر شین را هم برعهده دارد بدلیل درآمدزایی پایین سینما علاقه ای به کوچکترین تغییری نشان نمی دهد و منتظر شرایطی برای تغییر اساسی است و همین بی میلی باعث شده مخاطبان این سینما نیز به کمترین حد ممکن برسد.
سینما شیدا در مرداد سال 1375 با حضور میرسلیم وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ضرغامی معاون وقت او به بهره برداری رسید.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان هم با اشاره به اینکه باید رونقی به سینما شیدا داده شود، گفت: هدف از اکران فیلم های جشنواره فجر در سینما شیدا نیز حمایت از این مکان فرهنگی است.
جلال قلعه شاخانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبنرگار ایرنا یادآور شد: انتقادات به اینکه این سینما مکان مناسبی برای پخش فیلم های جشنواره فجر نیست را به جان خرید و بر اکران این فیلم ها در سینما شیدا تاکید کرده است.
وی سینما شیدا در سنندج را یکی از مراکز فرهنگی دانست که باید حفظ شود و اضافه کرد: یکی از دلایل انتخاب این سینما برای پخش فیلم های جشنواره فجر افزایش توجه به سینما شیدا به عنوان تنها سینمای بخش خصوصی سنندج و کمک به شکستن رکود حاکم بر آن بود.
قلعه شاخانی با اشاره به اینکه اکنون شهرهای دیواندره، سروآباد و دهگلان سالن سینما ندارند، گفت: کامیاران هم سالن آماده، تجهیزات لازم هم خریداری شده و احتمال زیاد تا پیش از پایان امسال راه اندازی می شود.
وی یادآور شد: در شهرستان های بانه، قروه و سقز سالن مجتمع های فرهنگی با سیستم دیجیتال تجهیز شده و این مراکز در شب به اکران فیلم های جدید می پردازند.
اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان اکنون اولویت خود را شهرهایی قرار داده است که از هیچ سالنی برای پخش فیلم برخوردار نیستند.
به گزارش ایرنا، با حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فیلم های جشنواره فجر در سینما شیدا برای عموم مردم اکران می شود.
15 فیلم جشنواره فجر در 32 سانس از 13 تا 22 بهمن در سینما شیدا سنندج اکران می شود که 11 فیلم از بخش مسابقه و چهار فیلم از بخش کودک است، نمایش فیلم های بخش کودک به صورت رایگان است.
با اینکه مسئولان ارشاد اسلامی کردستان تلاش بسیاری کردند تا ظاهر و حتی سیستم صوتی این سینما را مناسب مهمترین رویداد سینمایی کشور کنند اما دیجیتال نبودن و قدیمی بودن نحوه پخش، صندلی هایی که بدلیل فرسوده شدن مناسب نشستن نیست، نبود سیستم تهویه و گرمازایی مناسب در این مکان فرهنگی باعث شده بیشتر مخاطبین فیلم های جشنواره از این محل رضایت نداشته باشند.
سنندج از یک پردیس سینمایی با سه سالن و یک سینمای بخش خصوصی نیز برخوردار است.
باید فکری اساسی برای سینمای بخش خصوصی این شهر کرد چرا که ماندگاری آن به این شکل و با این امکانات بدون هیچگونه تغییر، ارتقا و بروز رسانی امکانات نمی تواند کارکرد موثری داشته باشد و عملا یک سرمایه ای بر زمین مانده است.
سینمایی که حتی هنوز سیستم پخش آن دیجیتالی نشده و دیوارها و صندلی های آن مربوط به همان 22 سال پیش است، نمی تواند مخاطب جذب کند.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/14595/22-سال-مقاومت-در-برابر-تجاری-شدن--شیدا،-سینمایی-با-حداقل-مخاطب
بستن   چاپ