عصر کرد
مديران پروازي و چالش‌هاي پيش روي شهرستان ديواندره
سه شنبه 25 شهريور 1393 - 11:31:17 AM
فارس
مديران پروازي معمولا لقب مديراني است که پست و مقامشان جايي است و خانه و زندگيشان جاي ديگر، از جمله موارد و مشکلات مديران پروازي مي‌توان به استفاده از خودروهاي دولتي و مصرف روزانه سوخت و مستهلک نمودن آنها، تفويض‌ اختيارات‌ غيرقانوني‌ به‌ زيردستان‌ براي‌ حل‌ و فصل‌ امور در غياب‌ مديران‌، کوفتگي‌ ناشي‌ از رفت‌ و آمد رانندگي‌ و اثربخشي منفي‌ در روند کيفي‌ و کاري‌ گردانندگان اشاره کرد.

مدير بايد در محدوده محل کارش سکونت يابد چون اين يک نياز است چون مديري که در حال تردد است، قطعا محل خدمت و نيروهاي تحت امرش را کمتر از آن مي‌بيند که خانواده‌اش را به ديواندره بياورد.

مديري که حاضر نباشد همراه خانواده خود در عمق مشکلات شهرستان ديواندره و دغدغه‌هاي ديگر همکارانش زندگي کند، به تعبيري هم خدا، هم خرما و هم هسته خرما را مي‌خواهد چگونه مي تواند مشکلات اين شهرستان را درک نمايد.

مديران پروازي دائما به فکر تردد و زمان‌بندي براي ديدار با خانواده هستند و اين يعني خلاف خط مشي مديريت اسلامي...

کسي که پست مديريت را در هر زمان و هر مکاني که قبول مي‌کند قطعا بايد اولويت اول و اصلي خود را کار اداري بداند. چون آن مدير براي يک شهرستان در حوزه کاري خود تصميم مي‌گيرد و در آن جايگاه مامور اجراي دستورات مافوق خود در استان است که غير از اين به عقيده بنده جفا در حق مردم است.

مديري که از مغازه‌هاي محل کارش خريد نکند، از خدمات آن محل بهره نگيرد، فرزندش در مدارس محل کار تحصيل نکند، از کجا درد اين مردم را مي‌فهمد و از کجا مي‌داند اين مردم با چه مشکلاتي دست و پنجه نرم مي‌کنند.

به نظر نگارنده واگذاري پست‌هاي مديريتي به مديران غيربومي خلاف نيست، چه بسا برخي از اين مديران بيشتر و بهتر از مديران بومي براي اين شهر دل مي‌سوزانند اما عدم اسکان خانواده آن شخص در محل خدمت مانع از گذاشتن تمام نيروي فرد براي حل مسائل و مشکلات حوزه کاري آن مدير باشد.

صاحبنظران علم مديريت، پديده مديران پروازي را پديده‌اي زشت، ناعادلانه، غيرقانوني و فسادآور دانسته و بر ضرورت حذف اين پديده ناعادلانه و زشت تاکيد دارند.

حدود يک سال قبل سعدي نقشبندي، فرماندار قبلي ديواندره، 40 درصد از مديران و 45 درصد از معلمان شهرستان را پروازي خواند و گفت: پيشرفت و توسعه نياز به انسجام و نيروهاي کارآمد و مسئوليت‌پذير دارد، در صورتي که از نيروهاي بومي شهرستان براي مديريت ادارات استفاده شود از بار مشکلات کاسته شده و خدمت‌رساني به مردم تسهيل مي‌شود.

اما اين اظهار نظرها مشکل را حل نکرد و بعد از يک سال، هنوز ديواندره با مديران پروازي اداره مي‌شود که اميدواريم هرچه زودتر تعيين تکليف شوند.


http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/1281/مديران-پروازي-و-چالش‌هاي-پيش-روي-شهرستان-ديواندره
بستن   چاپ