عصر کرد
شهرداري و انتظارات شهروندان سنندجي
سه شنبه 18 شهريور 1393 - 10:48:37 AM
فارس
شهرداري‌ها را که شايد به توان مردمي‌ترين دستگاه خدمت‌رسان دانست، مجموعه‌اي است که تقريبا تمام فعاليت‌هاي ريز و درشت آن در ارتباط تنگاتنگ و کامل با شهروندان است.

اگر چه الگوي تشکيل اين سازمان و تعيين شهردار برگرفته از نمونه‌هاي مشابه آن در کشورهاي ديگر است، اما در جامعه ايراني از ديرباز بخشي از  وظيفه حاکمان، پرداختن به اموراتي بوده که امروزه بر عهده شهرداري‌ها قرار گرفته است.

يکي از اساسي‌ترين وجه تمايزات شهرداري با ساير دستگاه‌ها در نحوه تأمين درآمد و اعتبارات اين مجموعه است. برخلاف بسياري از نهادهاي ديگر، پايه و اساس بودجه شهرداري بر مبناي خدماتي است که به مردم ارائه مي‌دهد و در قبال آن مبالغي دريافت مي‌کند.

اما آن چه طي سال‌هاي اخير بسيار بر آن تأکيد مي‌شود، موضوعي به نام وصول درآمدهاي پايدار در شهرداري است که به طور قطع ساز و کار و شرايط و ضوابط خاص خود را طلب مي‌کند.

در استان کردستان به دليل محدوديت درآمد و نيز مشکلات اقتصادي که سايه خود را بر سر اين استان افکنده است، همواره کسب اين منابع از طريق مردم با دست‌اندازهايي، همراه بوده است.

يکي از معضلات بزرگي که به ويژه در شهر سنندج به عنوان مرکز استان بر فعاليت تمام دستگاه‌ها از جمله شهرداري اثر مي‌گذارد، نواحي منفصل شهري است که بسان وصله‌اي ناجور به شهر الحاق شده‌اند.

ساخت‌و سازهاي بي‌رويه در کنار نبود تأسيسات و شبکه‌هايي چون فاضلاب و يا کمبود آب سالم، دست به دست يکديگر داده تا تلي از مشکلات و نيازها در اين گونه مناطق انباشته شود و متأسفانه چه مسئولان و چه مردم، انتظار اصلاح اين وضعيت را تنها از شهرداري دارند.

يکي ديگر از مشکلاتي که نمي‌توان يافتن چاره براي آن را فقط مسئوليت شهرداري دانست، ترافيک شديد در شهر سنندج در کنار معضل کمبود پارکينگ است.

شهرداري در اين راستا، گام‌هاي مثبتي برداشته است و طرح ايجاد چندين پارکينگ بزرگ و کوچک در سطح شهر که برخي از آنها در مراحل عمراني و برخي ديگر نيز در مرحله مطالعاتي قرار دارند، نشان از عزم جدي اين دستگاه به منظور کاستن از بار مشکلات در اين حوزه دارد.

برقراري تعامل سازنده و مطلوب با شوراي شهر و استفاده از نظرات آنها در خصوص چگونگي اداره و مديريت شهر از ديگر وظايف مهم شهرداري‌ها است که اين مهم در سنندج، نيازمند فعاليت بيشتر است.

مطالبات انباشته شده اين سازمان، طي سال‌هاي متمادي از اشخاص حقيقي و به ويژه حقوقي، يکي از چالش‌هايي است که شهرداري سنندج کماکان با آن دست به گريبان است و عليرغم گام‌هاي برداشته شده در خصوص بازپس گيري اين مطالبات، کار به کندي پيش مي‌رود.

انجام کارهاي عمراني در حوزه شهري يکي ديگر از تکاليف شهرداري است و آن گونه که در برنامه شهرداري سنندج طي سال 93 قيد شده قرار است 12 پروژه مهم در اين سال به بهره‌برداري برسد که تاکنون و طي مدت سپري شده از سال جاري، چندين مورد آن تحقق يافته است.

ساماندهي دستفروشان و اصلاح وضعيت نازيبايي که به واسطه تجمع اين قشر در برخي خيابان‌هاي شهر ايجاد شده از ديگر برنامه‌هايي است که توجه بيش از پيش شهرداري را طلب مي‌کند و در گام نخست اين کار، ايجاد بازارچه ميوه و تره‌بار به منظور تجميع بخشي از ميوه‌فروشان، در دست اقدام قرار گرفت اما با وجود افتتاح رسمي آن، هنوز هيچ فروشنده‌اي در اين مکان استقرار نيافته و عملا شهروندان با درهاي بسته آن مواجهند.

خروج صنوف مزاحم از شهر، به ويژه آنهايي که آلودگي صوتي ايجاد مي‌کنند، همواره يکي از خواسته‌ها و دغدغه‌هاي به حق شهروندان سنندجي بوده است که جا دارد شهرداري با اختصاص زميني مناسب در نقطه‌اي که هم مورد دسترس باشد و هم آنکه کمترين مزاحمت را ايجاد کند در راستاي پاسخگويي به انتظارات شهروندان، تلاش داشته باشد.

ساماندهي نيروي انساني در شهرداري سنندج و تعيين تکليف بسياري از افراد که به صورت خدماتي و شرکتي در اين مجموعه عريض و طويل فعاليت مي‌کنند نيز از ديگر مسئوليت‌هاي مهم شهرداري سنندج خواهد بود.

شهردار و مجموعه تحت مديريت او لازم است تلاش کنند با اتخاذ روش‌هاي قانوني، هم از حجم بدنه شهرداري بکاهند و هم مانع ايجاد نارضايتي در ميان افراد شاغل در اين سازمان شوند.


http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/1260/شهرداري-و-انتظارات-شهروندان-سنندجي
بستن   چاپ