عصر کرد
126 رسانه و نشریه در استان کردستان فعالیت می کنند
یکشنبه 17 دی 1396 - 8:06:21 AM
ایرنا
کرد آنلاین - سنندج - مسئول امور مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان گفت: 126 رسانه و نشریه به صورت نوشتاری و الکترونیکی در این استان در عرصه اطلاع رسانی فعالیت می کنند.
ماجد رموزی  اظهار کرد: از مجموع رسانه ها و نشریات فعال در استان، 70 رسانه مجوز خود را از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان دریافت کرده اند، 60 روزنامه سراسری و 15 پایگاه خبری کشوری نیز در این استان دارای نمایندگی هستند.
وی افزود: 49 رسانه نوشتاری شامل 10 هفته نامه و 6 دو هفته نامه، 17 ماهنامه، 14 فصلنامه و 2 دو فصلنامه در کردستان مجوز فعالیت گرفته اند.
به گفته وی، تمام نشریات استان 2 زبانه (کُردی، فارسی) هستند و اسامی بیشتر این نشریات و تنها خبرگزاری که از فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان مجوز گرفته کُردی و الهام گرفته از طبیعت است.
رموزی تاکید کرد: نشریات استان اسامی کُردی از جمله روژمان، سیروان، به یانی، آریز، هیوا، روژباش کردستان، کوردواری و ئالا را برای خود انتخاب کرده اند.
وی یادآور شد: در بخش رسانه های الکترونیکی نیز یک خبرگزاری (کُردپرس)، 15 پایگاه خبری، سه رسانه برخط(غیرآنلاین)، یک موسسه مطبوعاتی و یک تلویزیون الکترونیکی مجوز فعالیت دارند.
مسئول امور مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: علاوه بر رسانه های دارای مجوز، 20 مورد پایگاه خبری، هفته نامه و ماهنامه و سه روزنامه درخواست مجوز فعالیت را به هیات نظارت ارائه کرده اند.
رموزی در خصوص تعداد خبرنگاران فعال در نشریات و خبرگزاری های استان نیز اضافه کرد: 150 خبرنگار و عکاس در نشریات و خبرگزاری های استان مشغول بکار هستند که 90 نفر عضو رسمی خانه مطبوعات کردستان و 60 نفر عضو افتخاری این خانه هستند.
وی افزود: باسابقه ترین نشریه فعال در استان هفته نامه سیروان (آبیدر) است که از سال 1377 با اخذ مجوز رسمی فعالیت خود را شروع کرده و تاکنون 967 شماره آن منتشر شده است.
رموزی در خصوص قدیمی ترین نشریات استان نیز افزود: ماهنامه های خورنشین و سنندج در سال 1330 و کوهستان در سال 1348 با سابقه ترین نشریات استان هستند که پس از مدتی فعالیت توقیف شدند.
وی در خصوص یارانه به مطبوعات استان یادآور شد: یارانه به مطبوعات را در 2 قالب یارانه بیمه ای و یارانه مطبوعاتی به نشریات پرداخت می شود که در یارانه بیمه ای هر هفته نامه می تواند پنج نفر از خبرنگاران فعال خود را بیمه کند که بخشی از هزینه بیمه خبرنگاران را وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پرداخت می کند.
رموزی در خصوص یارانه مطبوعاتی بر نشریات نیز گفت: این یارانه نیز بر اساس تعداد صفحات و تیراژ نشریات متفاوت است و در سال 1394 و نیمه نخست سال 1395 در مجموع یک میلیارد و 600 میلیون ریال به نشریات استان پرداخت شد.
وی اضافه کرد: هنوز یارانه مطبوعاتی نیمه دوم سال 95 و سال 96 نشریات استان کردستان پرداخت نشده است.
استان کردستان یک میلیون و 603 هزار نفر جمعیت دارد، بر اساس آخرین تقسیمات کشوری این استان دارای 10 شهرستان، 29 شهر، 31 بخش، 86 دهستان و یک هزار و 697 آبادی دارای سکنه و 187 آبادی خالی از سکنه است.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/11581/126-رسانه-و-نشریه-در-استان-کردستان-فعالیت-می-کنند
بستن   چاپ